Giovanni van Bronckhorst'tan Fenerbahçe ve Galatasaray sözleri: Türk futbolu için kayıp

UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında yarın deplasmanda Hollanda ekibi Ajax ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst, müsabaka öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında yarın Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Johan Cruijff Arena'da Ajax ile mücadele edecek. Karşılaşma öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, basın toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

Ülkesi Hollanda'da bulunmasının çok özel bir his olduğunu vurgulayan Van Bronckhorst, "Maça çok güzel hazırlandık. Sezona çok iyi başladık. Süper Kupa'yı kazandık. Şu ana kadar 2 kez berabere kaldık. Çok güzel bir stat ve saha var. Karşımızda çok tarihi bir rakip olacak. Galibiyeti hedefliyoruz. Bu, kolay olmayacaktır. Gücümüzü göstermeye çalışacağız. Ajax'a zor anlar yaşatmaya gayret edeceğiz. Galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da iyi sonuçlar almanın Türk futbolu için çok önemli olduğunun altını çizen Hollandalı çalıştırıcı, "Hollanda'nın 2 takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitti. Galatasaray ile Fenerbahçe ise play-off'larda başarısız oldu. Türk futbolu için bir kayıp oldu. Beşiktaş'ın Avrupa'daki imajını düzeltmeye çalışacağız. Burada galip gelmek istiyoruz. Hedefimiz bu. Ocaktan sonra da Avrupa Ligi'nde devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Topa sahip olan takım maçı domine edecektir"

Karşılaşmada topa sahip olmanın önemine dikkati çeken Giovanni van Bronckhorst, şu görüşleri paylaştı:

"Anahtar topu yakalamak. Topa sahip olan takım maçı domine edecektir. İki takım da topu almak isteyecektir. Ajax topu alırsa biz iyi defans yapmak zorundayız. Bu statta her maçta motiveyim. Ajax'ı yıllardır tanıyorum. Her hafta Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni takip ediyorum. Galip gelip buradan ayrılmak en önemlisi. Kazanmak için açlığım var. Galip gelmek istiyoruz. Farioli, topu almak, pres ve hücum yapmak isteyen bir hoca. Biz de defans yapmak isteyen bir takım değiliz. Pres yapacağız. Yarın 2 hücum yapan kadro göreceksiniz. Defansı iyi yapan ekip, güzel sonuç alacaktır.

"Türkiye'de tutku var"

Türkiye'de çok iyi takımların bulunduğunu belirten Hollandalı teknik adam, "Türkiye'de tutku var. Bu, Türkler için çok önemli. Bu his bana da gösteriliyor. Muhteşem. En büyük hedefimiz şampiyonluk. Çantamı hala bekletiyorum (Gülüyor). Umarım daha uzun kalabilirim. Çok farklı oyuncularımız var. Değişik sistemler yapabiliyoruz. Farklı taktikler uygulayabiliyoruz. Bence takımın gücü bu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Van Persie'ye pozitif bakıyorum"

Hollanda temsilcisi Heerenveen'in teknik direktörlüğünü yapan eski takım arkadaşı Robin van Persie hakkında da konuşan Van Bronckhorst, "Van Persie'ye pozitif bakıyorum. Pozitif bir imajı var. Oyunculara, taraftarlara ve kulübe çok güzel bir enerji veriyor. Vizyonundan sapmıyor. AZ Alkmaar'a karşı kötü bir mağlubiyet yaşadı. Bence bununla başa çıkabilecek bir hoca. Eski arkadaşlarımın kariyerlerinde ilerlediğini görmek mutlu edici." dedi.

 

YORUM YAZ