Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan Yusuf Akçiçek açıklaması!
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Belçika temsilcisi Anderlecht'i 3-0'lık skorla geçti. Müsabaka sonrasında Portekizli hoca, genç oyuncusu Yusuf Akçiçek hakkında önemli ifadeler kullandı.
Sarı-Lacivertli ekip, sahasında Belçika temsilcisi Anderlecht'i 3-0 yenerek ikinci maç öncesinde avantajlı skoru elde etti. Maç sonunda Jose Mourinho, maça ve genç oyuncusu Yusuf Akçiçek'e dair konuştu.
Haberin Devamı ›
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho şu ifadeleri kullandı:
Bugün çok iyi oynadık. Çok iyi bir sonuç diyemem, çünkü tur atlamalıyız. Devreye 3-0 önde girerseniz mutlu olursunuz ama 90 dakikadan oluşan ikinci bir yarı var. Durumu ciddiye almalıyız. Orada her şeyleriyle üzerimize gelecekler. Şimdi Kasımpaşa maçını düşünmeliyiz.
Aslında oynamaya başlamadan önce de söyledim. Ben Yusuf ile çalışmak, yetiştirmek istiyorum. Şunu biliyorum ki Türkiye'de kültürel olarak insanlar daha hazır oyuncu görmek istiyor. Yusuf çok yetenekli. Ayaklarını sağlam şekilde yere basmalı. Harika tecrübeler elde etti bu dönemde. Çok zeki ve çok çalışkan. Ancak ayakları hep yere basmalı.
Jose Mourinho, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ise şu değerlendirmelerde bulundu:
Haberin Devamı ›
‘Mourinho effect’in hatırlatılması ve Fenerbahçe’nin hedefiyle ilgili sorulan soruya, "Sanırım ocak ayından itibaren 10 maç yaptık. 8 galibiyet, 2 beraberliğimiz var. Bu da takımın üzerine koyarak geliştiğini gösteriyor. Her şey zor. Avrupa Ligi’nde henüz eleme turlarının başındayız. Tecrübeme bakarak söyleyebilirim ki; hala tur ortada, 3-0’a rağmen tur ortada. Futbolda her şey olabilir. Bugün almış olduğumuz sonuç turu aldık anlamına gelmez. Takımın performansı beni mutlu ediyor. Oyuncular ne yapmaları gerektiğini anlıyorlar. Birlikte olmuş durumdalar. Bütün oyuncular çok güzel performans sergilediler. Bright’ı (Osayi-Samuel) çıkartma sebebim sarı kartı olması ve ikinci kartı görmesinden korktum. Amrabat’ın da sarı kartı vardı ama onu çıkaramazdım. Bugün 3 gol attık ama daha fazla da atabilirdik. İrfan (Eğribayat) 2 harika kurtarış yaptı. Maçı kontrol etmeyi başardık. Takımın göstermiş olduğu performanstan dolayı mutluyum. Bu sonuç tur atlamak için yeterli mi? Bunu Belçika’da oynadığımız maçta göreceğiz" yanıtını verdi.
Maçtan sonra Jan Vertonghen'in formasını almasıyla ilgili ise Mourinho, "Vertonghen'in formasını aldım. Verthongen'in formasını aldım. Benim çocuklarım her zaman benim çocuklarım olarak kalırlar. İnsan olarak formasını almış olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.
"Hakemin oyunu kontrol etmesinden memnunum"
Haberin Devamı ›
Rakip takımın hakem kararlarını eleştirmesi üzerine görüşü sorulan Portekizli teknik adam, "Hakemin oyunu kontrol etmesinden memnunun. Arka direkte yapılan Bright'a yapılan penaltı pozisyonu vardı. VAR bir pozisyonu 3 dakika izliyorsa o pozisyon şüphelidir. Hakemin vermiş olduğu kararlardaki pozisyonları izlemedim, görmedim" dedi.