Ergin Ataman, Milli Takım'da çıtayı yükseltti: Hedef madalya!

Avrupa'da sezonun sona ermesinin ardından A Milli Erkek Basketbol Takımımız, hazırlık kampı için İstanbul’da toplandı. Filipinler, Sırbistan ve Fransa ile hazırlık karşılaşması oynayacak olan hazırlık maçları öncesi bir medya günü düzenlendi. A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman fanatik.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlık kapsamında 4 özel maç yapacak A Milli Erkek Basketbol Takımı, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımı başantrenör Ergin Ataman, kaptan Sertaç Şanlı, genç oyuncular Tarık Biberovic ve Ömercan İlyasoğlu fanatik.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

 'HEDEFİ OLMAYAN BİR YERDE OLMANIN MANASI YOK'

Sezonu Panathinaikos'ta kazandığı lig ve EuroLeague kupasıyla kapatan A Milli Basketbol Takımı başantrenörü Ergin Ataman, Avrupa Şampiyonası'na katılmanın kendileri için en büyük hedef olduğunu ve Avrupa şampiyonluğu hedeflediğini söyledi. 'Hedefi olmayan bir yerde olmamın manası yok' diyen Ataman şöyle konuştu. 

"Bizim genç ve tecrübeli oyuncuların bir arada olduğu yeni bir kadromuz var. Sezon içi pencerelerde hazırlanma şansımız hiç olmuyor. Biz bunun sıkıntısını çektik son dönemde. İtalya'da kaybettik, İzlanda'yı farklı kazanmayı beklerken son saniye basketiyle yendik. Şimdi önümüzde 4 tane maç var 2 tanesi kasım ayında, 2 tanesi de şubat ayında. Bizim bu maçlardan başarıyla çıkıp, Avrupa Şampiyonası'na katılmak bizim için çok büyük hedef. NBA'de oynayan 5 oyuncumuzun da gelecek yaz Avrupa Şampiyonası'na katılan kadroda yer alması halinde bu kadronun Avrupa'da şampiyonluk hedefleyeceğini düşünüyorum. Ben bunun için buradayım. Ben bunu görmesem zaten bu kadar yoğun geçen bir Panathianaikos sezonundan sonra hedefi olmayan veya sıradan hedeflere yönelmiş bir Milli Takımda olmamın bir manası olmaz. "

Haberin Devamı

Kulüp bazında defalarca şampiyonluk tattığını belirten Ataman "Ben şu ana kadar kariyerimde kulüpler bazında defalarca şampiyonluk kazandım. Ama Milli Takımla da buna ulaşmak istiyorum. Milli Takımı Avrupa şampiyonluğuna ve madalyaya ulaştırmak istiyorum. Neden olmasın? Kulüplerde başardığımız Milli Takımda neden başarmayalım? Yeter ki tüm arkadaşlarımız aynı heyecan içinde olsunlar, organize olalım. Bunu da başaracağız inşallah." ifadelerini kullandı. 

'DEVŞİRME STATÜSÜNDE OYNATABİLİRİZ'

'Milli takıma devşirme bir oyuncu katılacak mı?' sorusuna yanıt veren Ataman, Tarık Biberovic'i Türk statüsünde oynatmaları halinde bir devşirme oyuncuya yer vereceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

Haberin Devamı

"Milli Takımızda şu anda Tarık Biberovic devşirme statüsünde oynuyor, iyi de oynuyor. İtalya ve İzlanda maçlarında sahanın en önemli oyuncusuydu. Onu kaybetmek istemiyoruz. Tarık'ın mutlaka Milli Takım kadrosunda olmasını istiyoruz. Ama en önemli isteğimiz Tarık'ın devşirme statüsünde değil de, Türk statüstünde oynatmak. Bu konuda federasyonumuzun çabaları olacaktır. O zaman art bir kısa mevkinde bir oyun kurucu ya da çok skorer bir kısayı devşirme statüsünde oynatabiliriz. Bunun illa ki Türkiye statüsünde oynaması da şart değil. Lorenzo Brown'a benzer bir oluşuma da gidebiliriz. Federasyonumuzla değerlendireceğiz."

'FEDERASYON BİR ŞEY YAPARSA MUTLU OLURUM'

Milli Takımımızın İzlanda ile oynadığı maçta attığı son saniye basketiyle, karşılaşmayı kazandıran Tarık Biberovic, Milli Takımda olmaktan büyük bir keyif aldığını, İtalya'da kaybedilen maçın rövanşını almak istediklerinin altını çizdi. Devşirme statüsü hakkında konuşan genç oyuncu "Bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Eğer federasyon bu konuda bir şey yaparsa gerçekten mutlu olurum." dedi.

Haberin Devamı

'POTANSİYELİMİZİN ALTINDA OLDUĞUMUZUN FARKINDAYIM'

Takım kaptanı Sertaç Şanlı da, takımın potansiyelinin altında oynadığı yorumlarına yanıt verdi:

"Potansiyelimizin altında oynadığımızın farkındayız. İtalya maçında istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İzlanda maçına geldiğimizde daha rahat kazanmamız gereken bir maçı koparamadık. Maç içindeki ufak hatalarımızla karşı tarafın bizi yakalamasında izin verdik. Bu hataları düzeltmek için de böyle bir kamp yapıyoruz. Neyi yanlış yapıyoruz bunu görmek için. Potansiyelimizi sahaya yansıtmadığımızı düşünüyorum ben de ama bunu yapmamız için bir engel yok. Bu hazırlık döneminden yararlanacağımıza inanıyorum."

Koç Ergin Ataman'ın madalya hedefi hakkında konuşan Şanlı şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzde 4 maç var. En iyi şekilde hazırlanıp sezon içinde yaptığımız hatalardan ders çıkaracağız. Avrupa Şampiyonası'na madalya hedefiyle gitmek istiyoruz. Bunun da bilincindeyiz çünkü bu kadronun üzerine eklenecek oyuncularımız da var. Ergin Ataman madalya diyorsa hedefimiz tabi ki madalya."

Haberin Devamı

"HER TÜRK GENCİNİN OLMAK İSTEDİĞİ YER MİLLİ TAKIMDIR"

Geçen yaz sezonunda Anadolu Efes'ten ayrılıp Adriyatik Ligi ekiplerinden Mega Basket forması giyen 23 yaşındaki Ömercan İlyasoğlu ise Milli Takıma çağırılmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi:

"Her Türk gencinin olmak istediği yerdir Milli Takım. Çağırıldığım için gurur duyuyorum. Elimizden geleni yapacağız. Olimpiyatlarda olmayacağız ne yazık ki ama EuroBasket için bu yaz toplandık. Hazırlık maçlarında da elimizden geleni yapacağız."

YORUM YAZ