Çağdaş Atan: Orta saha oyuncularından daha fazla çok gol katkısı bekliyorum

Süper Lig’in 8’inci haftasında Başakşehir FK sahasında Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Başakşehir FK Teknik Direktörü Çağdaş Atan ile Kayserispor Yardımcı Antrenörü Alper Kelkitli basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Yedikleri golden önce 2-3 net pozisyon yakaladıklarını belirten Başakşehir FK Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Gol yapamayınca ilk topta gol yedik. Çalıştığımız yerden yedik. Çok çalışamadık, 3 gün önce maç oynadık. İkinci yarıya hamlelerle iyi başladık. Pozisyonlara girip golü attık. Öne geçeceğimiz golü atamadık. Rakibimizin sahada geçiş dışında bir plan yoktu. Bizim bunu değerlendirip, maçı bitirmemiz gerekiyordu. Bu hafta puan kaybı için gerekli bir hafta değildi. Rakibimizi kutluyoruz. Milli ara, dinlenmemiz gerekiyor. Bugün takımı tazelemek istedik. Ama Wien maçında oynayan oyuncularımız daha tazeydi. Rotasyondan verim alamadık. İki hafta dinlenip, hazırlık maçı yapıp, Trabzonspor maçına hazırlanacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'ORTA SAHA OYUNCULARIMDAN DAHA ÇOK GOL KATKISI BEKLİYORUM'

Ofansif orta saha oyuncularından gerekli gol ya da asist katkısı alamadıklarını dile getiren Atan, “Kayserispor belki de bu ligin oyuncu modeli olarak geçişi en iyi yapabilecek takımı. Maçtan önce bunu konuştuk. Geçiş fırsatlarını vermemek için set oyunlarını rakibin birinci bölgesinde oynayıp, imkan vermememiz gerekiyordu. İlk yarı gol hamle ve kademe hatasıyla geldi. İkinci yarı geçiş vermedik. Bir tek sonlarda verdik. Daha kaliteli set hücumu yapabilirdik. Yeterli sayıda pozisyona girdik. 4-5 pozisyona girdik. Orta saha oyuncularımdan daha çok gol katkısı bekliyorum. Duran topta uzun oyunculardan, ofansif orta sahalardan gol ya da asist katkısını alamadık. Kendilerini geliştirip, bitiricilik anlamında iyi işler yapmaları gerekiyor” dedi.

YORUM YAZ