MENÜ

UEFA'dan Galatasaray'a yanıt: Şampiyon olsanız bile...

Galatasaray Kulübü'nün, UEFA ile yaptığı toplantıda gelir kalemlerini iddialı vaadlerden oluşturduğu ortaya çıktı.

UEFA'dan Galatasaray'a yanıt: Şampiyon olsanız bile...

Sarı-kırmızılılar transferdeki pozitif yansımayı olumlu gören UEFA yetkililerine, gelecek sezonlarla ilgili belirlediği mali kazanç senaryosuna her sezon şampiyonluk ve Devler Ligi’ne katılımı da ekledi ancak “Şampiyon olsanız bile bu gelirler zararınızı karşılamıyor” yanıtını aldı.

UEFA ile yeniden anlaşma yapmak için masaya oturan Galatasaray’ın toplantı sırasında adeta sorguya alındığı ortaya çıktı.

UEFA yetkililerinin sorularına cevap veren sarı-kırmızılıların ilk olarak yeni bir yönetim olduklarını söyledikleri, transfer dönemindeki olumlu tabloyla iyi niyetlerini gösterdiklerini dile getirdikleri öğrenildi. UEFA yetkilileri ise, “Sizi tebrik ederiz. Yaptıklarınızı da görüyoruz. Ancak yönetimlerde devamlılık esastır. Sizden önce bulunanlar bize bir söz verdiler ve tutmadılar” diye konuştu.

Transferdeki pozitif yansımayı olumlu gören yetkililere, verilen gelirle ilgili senaryoda her şeyin mükemmel işleyeceği ve Galatasaray’ın her sezon şampiyon olarak Devler Ligi’nde yer alacağı gösterildi. Ancak UEFA kanadının, “Şampiyon olsanız bile bu gelirler zararınızı karşılamıyor” dediği dile getirildi.

Yeni talepler olabilir

Sarı-kırmızılılardan somut gelirler bekleyen UEFA’nın kasım ayı sonu ya da aralık döneminde nihai yanıtını vereceği belirtildi. Bu süreçte bazı taleplerin oluşabileceği, buna karşılık Galatasaray’ın da pazarlık yapabileceği vurgulandı.

Cim-Bom’un, aynı Beşiktaş’ta olduğu gibi bazı kısıtlamalar ve maddi cezayla karşı karşıya kalabileceği de ileri sürüldü.

Galatasaray ile UEFA arasında bir uzlaşma sağlanamazsa, sarı-kırmızılıların UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edileceği belirtildi. Bu durumda Galatasaray, Avrupa kupalarından men tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ