Türkiye - Karadağ maçı canlı anlatım - A Milli Takım Maçı Canlı Skor ve İstatistikleri (UEFA Uluslar Ligi H Grubu)

Milli heyecan başladı. A Milli Futbol Takımımız, 2 maçta 4 puanla başladığımız Uluslar Ligi’ndeki grubunda Karadağ’ı konuk ediyor. Vincenzo Montella ve öğrencileri, Samsun’da muhteşem taraftarı arkasına alıp bir zafer daha kazanmak ve liderliği sürdürmek için sahada. Ay-Yıldızlılar’ın hocası Montella, Karadağ maçı öncesinde konuştu. İtalyan teknik adam, “Tehlikeli bir takım, sonsuz saygı duyuyoruz. En iyi şekilde hazırlanıp, sonuç almak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye - Karadağ maçının canlı anlatımı ve detaylar haberimizde.

Arda Güler alkışlarla kenara geldi

A Milli Takımımızda Arda Güler, alkışlarla kenara gelirken Kaan Ayhan, oyuna dahil oldu.

GOOOL | TÜRKİYE 1-0 KARADAĞ

Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Kenan Yıldız'ın oyuna girer girmez yaptığı vuruş uzak kale direğinin içine çarparak dönerken kale alanında o topu tamamlayan İrfan Can Kahveci, Milli Takımımızı öne geçiren isim oldu: 1-0.

Türkiye 1-0 Karadağ (69' İrfan Can Kahveci)

Kenan Yıldız oyunda

Milli Takımımızda Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Kenan Yıldız oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı
Karadağ'dan büyük tehlike

Hızlı gelişen Karadağ atağında sağ kanada atılan topta bomboş pozisyondaki Marusic'in ayağını uzatarak yaptığı vuruş auta gitti. 

Montella'dan iki değişiklik birden

Milli Takımımızda Mert Müldür ve Zeki Çelik kenara gelirlerken Zeki Çelik ve İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldular.

Direğe takıldık!

Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından sol ayağıyla şutu direkten dönerken dönen topa Arda Güler'in kafa vuruşu üst ağlarda kaldı. 

Haberin Devamı
Arda'dan çok etkili şut

Yunus Akgün'ün pasında ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören pozisyonda Arda Güler'in yaptığı etkili vuruş az farkla dışarı gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

A Milli Takımımızın Karadağ ile oynadığı mücadelede ikinci yarının ilk düdüğü geldi. 

İkinci yarı öncesi değişiklik

Milli Takımımızda ikinci yarı öncesi Barış Alper Yılmaz'ın yerine Bertuğ Yıldırım oyuna dahil oldu. 

Haberin Devamı
İLK YARI SONUCU: TÜRKİYE 0-0 KARADAĞ

A Milli Takımımızın Karadağ ile oynadığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Arda'dan çok şık hareketler

Sol kanatta topla buluşan Arda Güler'in çalımlarıyla rakibini düşürmesi sonrası kale alanına çevirdiği topa Yunus Akgün dokunsa da Karadağ savunması kritik bir müdahale ile topun ağlara gitmesini engelledi.

Merih'ten şans yok

Karadağ'ın eksik yakalandığımız hızlı hücumunda Krstovic'in ceza sahası ön çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta Merih Demiral, yaptığı müdahale ile topun kaleye gitmesine engel oldu.

Haberin Devamı
Etkili geldiler

Sağ kanatta topla buluşan Marusic'in kontrol sırasında Ferdi Kadıoğlu'ndan sıyrılarak içeri çevirdiği topa boş pozisyonda Camaj'ın yaptığı vuruş üstten dışarı gitti.

Yunus kaleyi bulamadı

Karadağ savunmasından kazandığımız topla ceza sahası çizgisi önünde buluşan Yunus Akgün'ün şutu auta gitti.

Kuc'tan kritik müdahale

Milli Takımımızın paslaşmalar sonucunda soldan geliştirdiği atakta Ferdi'nin ceza sahası içerisine çevirdiği topa Arda Güler, vurmaya hazırlanırken son anda araya giren Edvin Kuc, topu kornere yolladı.

Haberin Devamı
Merih ile net fırsat

Hakan Çalhanoğlu ile sağ kanattan kullandığımız kornerde yapılan ortaya Merih Demiral'ın bomboş pozisyonda yaptığı kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

Bu kez de Orkun ile tehlike yarattık

Yine sol kanattan bu kez Ferdi Kadıoğlu'nun etkili ortasına ön direkte Orkun Kökçü'nün yaptığı kafa vuruşu bir kez daha kaleci Nikic'te kaldı.

Barış ile gole yaklaştık

Abdülkerim Bardakcı'nın sol çaprazdan ortasına Barış Alper Yılmaz'ın ön direk hizasında yaptığı etkili kafa vuruşunu kaleci Nikic çıkardı.

Arda ile denedik

Orta sahadaki paslaşmalarımız sonrası Arda Güler, taşıdığı topla ceza alanı ön çizgisine kadar gelirken sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruş yandan auta gitti.

İlk şutumuz kaptandan

Abdülkerim'in savunma arkasına pasını Karadağ savunması çıkarmak isterken topu önünde bulan kaptanımız Hakan Çalhanoğlu'nun uzak mesafeden şutu, kaleci Nikic'te kaldı.

MAÇ BAŞLADI

A Milli Takımımızın Karadağ ile karşılaştığı mücadelede ilk düdük geldi.

İlk 11'ler belli oldu

Milli Takımımızın Karadağ ile oynayacağı mücadelenin ilk 11'leri belli oldu:

Türkiye: Uğurcan, Mert, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Orkun, Hakan, Yunus, Arda, Kerem, Barış Alper

Karadağ: Nikic, Marusic, Vujacic, Sipcic, Vukcevic, Camaj, Bakic, Kuc, Jovovic, Jovetic, Krstovic

Karadağ ile 5. randevu

2016 yılında oynanan özel maçta rakibini 1-0 mağlup eden milliler, 2018 yılında oynanan özel maçta ise rakibi ile 2-2 berabere kaldı. 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Karadağ ile aynı grupta olan Türkiye, Vodafone Park’ta 2-2 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Arda Güler: Kupa kazanmak istiyorum

Montella’nın yanında konuşan Arda Güler’in sözlerinden ön plana çıkanlar şöyle oldu: “Kariyerimi bırakmadan inşallah milli takımla kupa kazanmak istiyorum. Başarılar kazanmak istiyorum. Yeniden Samsun’da olmak çok güzel. Kariyerimin en güzel gollerimden birini burada attım. İnşallah yine gol atarım ama öncelikle kazanmak istiyoruz.”

'Çok ümitliyim'

“Bu konuda şüphem yok. Sonuçlarımız çok iyiydi eylül ayında. Bu iki maçta da iyi sonuçlar almak istiyoruz. Ekim ayından gayet ümitliyim. En iyi şekilde temsil edeceğimizi biliyorum. 21.45’te oynayacağız ve akabinde bir maçımız daha var. 7 saat uçak yolculuğumuz var. Değişiklikler olabilir. Bir dahaki maçta da koruyacak şekilde en iyi şekilde hazırlanacağız. Karadağ çok iyi bir takım. İlk iki maçta sonuçlar istedikleri gibi olmadı belki, ilk maçta duran toptan iki gol yediler. İkinci maçta da Galler’e karşı maçın başında geriye düştüler. Sadece sonuçlandıramadılar. Tehlikeli bir takım, sonsuz saygı duyuyoruz. En iyi şekilde hazırlanıp, sonuç almak istiyoruz.”

Montella: Ekim ayı daha iyi olacak

Uluslar Ligi’nde ilk 2 maçı 4 puanla geçen Ay-yıldızlılar, +2 averajla grupta liderlik koltuğunda oturuyor. Aynı puana sahip Galler ise +1 averajla ikinci sırada. Milli takımın rakibi Karadağ ise grubun puansız tek takımı. Vincenzo Montella ve öğrencileri, Karadağ ile İzlanda maçlarını kayıpsız geçerek liderliğini sürdürmek istiyor. A Milli Futbol Takımı’nın hocası dün ise maç öncesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her maç milli takımda final gözüyle bakılıyor. Az sürede iki maç oynanıyor. Onları en iyi şekilde geçirmek gerekiyor. Eylül ayında çok iyi sonuçlar aldık. Ekim ayı daha iyi olacak.”

Türkiye-Karadağ muhtemel 11'ler:

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Orkun, Arda, Yunus, Kerem, Barış Alper

Karadağ: Mijatovic, Marusic, Rubezic, Sipcic, Vukcevic, Brnovic, Jovovic, Jovetic, Krstovic, Camaj, Mugosa

Türkiye-Karadağ maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Milli maç şifresiz kanalda mı?

Bu akşam Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak Türkiye-Karadağ maçı TV8'den şifresiz olarak ekranlara gelecek. İtalyan hakem Daniele Chiffi'nin yöneteceği karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

A Milli Futbol Takımımızın rakibi Karadağ

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçında Samsun'da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Türkiye, grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etti. Karadağ ise ilk maçında deplasmanda İzlanda'ya 2-0, sahasında da Galler'e 2-1 mağlup oldu. Üçüncü maçlar öncesinde Türkiye 4 puanla aynı puana sahip Galler'in averajla önünde lider durumda bulunuyor. Grupta 3 puanlı İzlanda 3. sırada, puanı bulunmayan Karadağ ise son sırada yer alıyor. Gruptaki diğer maçta İzlanda ile Galler karşı karşıya gelecek.

YORUM YAZ