(ÖZET) Polonya-Türkiye maçı sonucu: 2-1 | A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Polonya'ya son dakikalarda kaybetti

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 öncesi son test maçında Polonya’nın konuğu oldu. Oynanan müsabakayı Polonya, 90'da bulduğu gol ile 2-1 kazandı.

MAÇI POLONYA KAZANDI

Varşova'daki PGE Narodowy Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Polonya 2-1'lik skorla kazandı. Polonya'nın gollerini 12. dakikada Swiderski ve 90'da Zalewski kaydetti. A Milli Futbol Takımı'nın golü ise 77. dakikada Barış Alper Yılmaz'dan geldi.

POLONYA ÖNE GEÇTİ

Ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Zalewski'nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

KEREM DİREĞİ GEÇEMEDİ

Polonya kalecisi kalesini terk ettiği pozisyonda Kerem Aktürkoğlu topu önünde buldu. Kerem Aktürkoğlu'nun taç çizgisinden yaptığı vuruşta top üst direkten auta gitti.

Haberin Devamı
BARIŞ ALPER ATTI, SKOR DENGELENDİ

A Milli Futbol Takımı, Barış Alper ile skoru dengeledi... Ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Barış Alper Yılmaz vuruşunu yaptı, yerden giden top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

ARDA ÜST ÜSTE DENEDİ

Ceza sahasında topla buluşan Arda Güler vuruşunu yaptı, top savunmadan sekti. Ardından Arda sağ çaprazdan bir kez daha vurdu, meşin yuvarlak yine savunmaya takıldı.

MERT GÜNOK HATA YAPMADI

Polonya atağında Szymanski sol kanattan topu yerden içeri çevirdi, ceza sahası üzerinde sağ çaprazda bulunan Urbanski vuruşunu yaptı, kaleci mert gole izin vermedi.

Haberin Devamı
ARDA GÜLER, SZCZESNY'İ GEÇEMEDİ

A Milli Takım'ın atağında Arda Güler ceza sahası dışı sağ çaprazından vuruşunu yaptı, kaleci Szczesny topu çıkardı.

NET POZİSYON KAÇTI

Savunmadan seken topu Arda Güler önünde buldu. Arda Güler'in pasında Barış Alper Yılmaz karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti. Kalecinin son anda müdahalesiyle top kornere gitti.

MONTELLA'DAN DEĞİŞİKLİKLER GELDİ

A Milli Takım'da Semih Kılıçsoy ve İrfan Can Kahveci oyundan çıktı, Barış Alper Yılmaz ve Arda Güler oyuna girdi.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı Polonya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

KEREM GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Sol taraftan hızlı bir şekilde içeriye doğru koşu yapan Kerem Aktürkoğlu, vuruşunu yaptı, kaleci Szczesny topu çıkardı. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kaldırıldı.

Haberin Devamı
ORKUN'UN ŞUTU AZ FARKLA DIŞARI

Rakibinin müdahalesine rağmen ayakta kalan Orkun Kökçü, sağ çaprazdan kaleyi düşündü. Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından şutunda top auta gitti.

LEWANDOWSKI OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Polonya'da sakatlık yaşayan Robert Lewandowski, yerini Urbanski'ye bıraktı. 

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

İrfan Can Kahveci'nin pasına hareketlenen Hakan Çalhanoğlu ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine vurdu, yerden giden top direğin yanından dışarı gitti.

Haberin Devamı
POZİSYONLAR ART ARDA

A Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu'nun savunma arkasına pasında Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda kaleci gol izni vermedi. Dönen topu Mert Müldür kaleye doğru gönderdi, savunma araya girdi. İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışından şutunda top auta gitti.

HAKAN'DAN KRİTİK MÜDAHALE

Polonya atağında sağ kanatta topla buluşan Frankowski sağ ayağıyla ortaladı, kale sahasında bulunan Hakan Çalhanoğlu, topu ayağıyla kornere çeldi.

GOL PERDESİNİ POLONYA AÇTI

Polonya, Swiderski'nin attığı golle öne geçti... Savunmadan gönderilen uzun topun ardından Samet Akaydin'ın müdahale etmek istediği top kısa düştü. Bu sırada topu takip eden Lewandowski, sağına pasını aktardı. Ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Swiderski vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

KEREM'İN ŞUTU AUTA GİTTİ

A Milli Takım'da İrfan Can Kahveci'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

'BAZI DENEMELERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella şu ifadeleri kullandı: "Güzel bir maç bizi bekliyor. Son test maçımız. İtalya maçında yaptıklarımızı tekrar göstermeye çalışacağız. Modern futbolda belirlenmiş bir 11 olmaz. 5 değişiklik hakkınız vardır. O 5 kişiyi oyuna soktuğunuzda oyuncuların birbirine alışkın olması lazım. Bugün 2 bekimiz sıkıntı yaşadı. Onlar olmadığında 1 kişi eksik mi oynayalım? Bu yüzden bazı denemeleri yapmak zorundayız. Benim fikirlerim kafamda çok net. Modern futbolda sadece 11 kişi oynamaz. Bütün futbolculara ihtiyacımız var. herkesin oynama yetisine sahip olması gerekiyor. Kafamda fikirler net."

AHMETCAN KAPLAN VE ZEKİ ÇELİK KADRODA YER ALMADI

A Milli Takımı'nın oynayacağı hazırlık maçı kadrosunda Zeki Çelik ve Ahmetcan Kaplan yer almadı. İki futbolcunun sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadıkları kaydedildi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Polonya: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Slisz, Zielinski, Piotrowski, Zalewski - Swiderski, Lewandowski

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Kaan, Salih, Hakan, Orkun, İrfan Can, Kerem, Semih.

EURO 2024 formatı nasıl?

Toplam 24 takımın katılacağı turnuvada, 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

1. Grup Maçları

14-18 Haziran 2024

2. Grup Maçları

19-22 Haziran 2024

3. Grup Maçları

23-26 Haziran 2024

Son 16 Turu

29 Haziran - 2 Temmuz 2024

Çeyrek Finaller

5-6 Temmuz 2024

Yarı Finaller

9-10 Temmuz 2024

Final

14 Temmuz 2024

EURO 2024 ne zaman başlayacak?

EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih Futbol Stadyumu'nda, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Finallere Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Türkiye EURO 2024'te hangi grupta?

2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda mücadele edecek A Milli Takımımız, gruptaki ilk iki maçını Dortmund kentinde 18 Haziran'da Gürcistan, 22 Haziran'da ise Portekiz'e karşı oynayacak. Ay-Yıldızlılar, gruptaki son maçında 26 Haziran'da Hamburg şehrinde Çekya ile karşılaşacak.

İrfan Can Kahveci: Kariyerimin en iyi sezonu

A Milli Takımımız’ın önemli isimlerinden İrfan Can Kahveci, “Fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum. Polonya maçında da hoca görev verirse oynamak istiyorum. EURO 2020’de hayal kırıklığı yaşadık. Bundan ders çıkardığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe’de kariyerimin en iyi sezonumu yaşadım ve kendimi çok geliştirdim. Kenan Yıldız ise ilk kampa geldiğinde çok şaşırmıştım. Fizik olarak çok üst seviyede. Telefonunda Ballon d’Or resmi var. Çok güzel bir motivasyon. Oyununu daha da geliştirdiğinde inanılmaz şeyler yapabileceğini düşünüyorum” yorumunu yaptı.  

Cenk Tosun: 'Her zaman başarılı oldum'

Ay-Yıldızlılar’ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun, “Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Final kadrosunda olmayı bekliyordum. Beşiktaş’ta takım olarak çok iyi bir sezon geçirmesek de, 11 gol ve 7 asistlik bir katkım oldu. Milli formayı terlettiğimde her zaman başarılı olmuşumdur. Kolay bir grupta değiliz ama gücümüzü biliyoruz. Turnuva Almanya’da ve ben de orada doğdum. Ailemin çoğu ve arkadaşlarım orada. Hepsine nasıl bilet ayarlayacağımı düşünüyorum” dedi. ‘

Michal Probierz: 'Her şeyi yapacağız'

Hazırlık maçındaki rakibimiz Polonya’nın hocası Michal Probierz, “Türkiye çok iyi bir takım ve yetenekli oyuncuları var. Şu an EURO’daki maçları değil, sadece Türkiye’yi düşünüyorum. Turnuvada elbette mümkün olan en iyi sonuca ulaşmak için her şeyi yapacağız. Lewandowski büyük ihtimalle yarın (bugün) ilk 11’de olacak” dedi.

Montella: 'Bazı futbolcuları dinlendireceğiz'

A Milli Futbol Takımı özel maçta bugün TSİ 21.45'te başkent Varşova'da bulunan PGE Narodowy Stadyumu'nda Polonya ile mücadele edecek. Bu karşılaşma öncesinde A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella basın toplantısı düzenledi.

Takımda futbolcularının hepsi oynayabilecek kapasitede olduğunu ifade eden İtalyan çalıştırıcı, "Bazılarını kararlarımdan dolayı geri göndermek zorunda kaldık. Benim işimden dolayı böyle oldu. Şuna da inanmıyorum, sadece 11 futbolcuyla bütün maçları oynayabileceğiniz futbol kalmadı. Her maçta 5 değişiklik hakkınız oluyor. Bütün hocaların bunları kullanıyor. O yüzden 16 oyuncu üzerinden planlarınızı yapmanız gerekiyor. 8 gün kala da bazı oyuncularımızın da dinlenmesi gerekiyor. Bazı futbolcuları dinlendireceğiz. O yüzden karışık olacak. Şimdiden herkes memnun olamayacak biliyorum ama dinlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı son idmanda yoktu

A Milli Takımımız, Polonya ile Varşova’da oynayacağı maç öncesi Opalenica kasabasındaki son idmanını dün yaptı. Varşova’ya geçen Ay-Yıldızlılar’ın Vincenzo Montella yönetimindeki idmanın taktik ağırlıklı geçtiği bildirildi. Zeki Çelik’in sakatlığı, Yusuf Yazıcı’nın da üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle idmanda yer almadıkları açıklandı.

Polonya-Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Saat 21:45'te başlayan ve Varşova'daki PGE Narodowy Stadı’nda oynanan Polonya-Türkiye hazırlık maçı TRT Spor'dan canlı yayınlanıyor. Macar hakem Balazs Berke'nin yönettiği karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları fanatik.com.tr'de olacak.

31 yıl sonra...

İki ülke en son 31 sene önce birbirlerine rakip oldu. 1994 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında; 27 Ekim 1993’te Milliler, İnönü Stadı’nda rakibini 2-1 yendi. Daha önce taraflar 17 kez karşılaşırken; bu süreçte Polonya 11, Türkiye 3 kez galip geldi, 3 mücadele berabere bitti. Attığımız 12 gole Polonya, 39 golle cevap verdi. Polonya’da Barcelona’dan Roberto Lewandowski’nin yanı sıra Fenerbahçe’den Sebastian Szymanski ve bir dönem Sivasspor’da da oynayan Kamil Grosicki de yer alıyor.

 

Türkiye'nin rakibi Polonya

A Milli Futbol Takımız, EURO 2024 öncesi son hazırlık sınavında deplasmanda bizim gibi Almanya’daki turnuvada mücadele edecek Polonya ile karşılaşacak.

 

YORUM YAZ