Galler'de Craig Bellamy'den Türkiye itirafı! 'Zayıf noktaları...'

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Galler ile kozlarını paylaşacak. Galler Teknik Direktörü Craig Bellamy, müsabaka öncesinde milli takımımızla ilgili itirafta bulundu.

Galler'de Craig Bellamy'den Türkiye itirafı! 'Zayıf noktaları...'

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Türkiye ile karşılaşacak Galler'de Craig Bellamy, oyuncu grubundan çok memnun olduğunu söylerken milli takımımıza dair de önemli ifadeler kullandı.

Galler Teknik Direktörü Craig Bellamy'nin açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı

"Montella yönetiminde Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir iş çıkardı, iyi bir kadro kurdu. Avusturya'ya hazırlık maçında kaybettikten sonra yavaş yavaş kendi kadrosunu geliştirdi. Değişikliğe oyuncuları adapte oldu, 5-2-3 oynayabildi. Türkiye'ye karşı oynamak bizim için de iyi ve önemli bir test olacak. Bireysel olarak çok iyi oyunculara sahip olduklarını herkes biliyor. Çok da başarılılar. Zayıf noktaları, her takımın olduğu gibi var. Yarından beklentim tüm oyuncularımın var gücüyle oynamaları. Premier Lig'de oynayan yüksek profile sahip tempoya alışık oyuncularım var. Bu bizim için avantaj olabilir, onlara problem çıkarabiliriz. Defansımızı kompakt tutmalıyız. Uluslar Ligi'nde her maçı kazanmak istiyoruz. En iyi kadromuzla sahada olacağız." 

Haberin Devamı

"Oyuncu grubumdan çok memnunum. Birkaç oyuncu ile daha önce çalıştım, öğrenmeye açık oyuncularım var. Gelişen bir ekibiz. Galler'in teknik direktörü olmaktan çok memnunum ve gururluyum. Çok güzel bir hikaye yazacağımıza inanıyorum. Yavaş yavaş bir yapı oluşturacağız. Adım adım ilerlemek istiyoruz."

Galler'de hoca olarak ilk maçına çıkacaksın ve bu gece uyuyabilecek misin? sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

"Uyuyacağımı düşünmüyorum, hayır hayır uyuyacağım. Maçın nasıl geçeceğini bilmiyorum ama çok gurur duyacağım bir maç olacak. Çok emek verdim, çok çalıştım. Siz bana duygularım için para vermiyorsunuz, en iyi kararı vermem için para veriyorsunuz. Milli takımın başında olmaktan çok gururluyum. Oyuncuların bana ihtiyacı var. İlk önce bunun tadını çıkaracağım, neden biliyor musunuz: Çünkü çok emek verdim. Bunun farkındayım, bunun için gurur duyuyorum."

Gallerde Craig Bellamyden Türkiye itirafı Zayıf noktaları...




Son olarak Bellamy, "Farklı bir stilimiz olacak, önemli olan sakin kalmak." sözlerini kullanan Galler Teknik Direktörü, "Farklı kararlar verirken sonuçlarını ön görmem gerekiyor. Bazı alışkanlıklar çok önemlidir, bunlardan da faydalanabiliriz. İyi oynamalı ve topa hakim olmalıyız. Oyuncularım çok zeki, kendilerini göstereceklerdir. Türkiye maçına hazırlıklıyız, yarın her şey olabilir. Takım kaptanımız çok yetenekli bir oyuncu, büyük bir lider. Tam anlamıyla bir profesyonel, kadromda olması çok büyük şans. Oyuncularım Galler için oynuyor ve kendi ülkeleri için oynuyor. Bunun farkında olmalılar." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM YAZ