MENÜ

Türkiye Yunanistan maçı saat kaçta hangi kanalda? (20:15)

Türkiye Yunanistan maçı A Milliler'in 2015 yılındaki son mücadelesi olacak. Peki Türkiye Yunanistan maçı hangi kanalda? Bir diğer soru ise Türkiye Yunanistan maçı şifreli kanalda mı? İşte Türkiye-Yunanistan maçını canlı izlemek isteyenler için detaylar..

Türkiye Yunanistan maçı saat kaçta hangi kanalda? (20:15)

Türkiye Yunanistan maçı A Milli Takım'ın 2015'te oynayacağı son karşılaşma olacak. Bu yıl içerisinde yenilgi yaşamayan Ay-Yıldızlılar, seneyi yenilgisiz tamamlamayı amaçlıyor.

Peki Türkiye Yunanistan maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Bir başka soru; Türkiye Yunanistan maçı şifreli kanalda mı? İşte Türkiye Yunanistan maçının detayları...

Cuma akşamı Katar'la Doha'da karşılaşan ve ilk yarısını 1-0 mağlup kapadığı mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılan Türkiye, EURO 2016 play - off mücadelelerinin olduğunu dönemi hazırlık karşılaşmaları yaparak geçiriyor.

Türkiye - Yunanistan maçı hangi kanalda?

Bu akşam İstanbul'da Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Yunanistan'ı ağırlayacak olan Milli Takımımız, bu karşılaşmada Bursaspor'un başarılı stoperi Serdar Aziz'den yoksun olacak.

Türkiye Yunanistan maçı saat 20.15'te başlayacak ve Tv8'den naklen yayınlanacak.

Yunanistan'ın başında tanıdık isim

Şu zamana kadar 9 kez karşı karşıya gelen Türkiye Yunanistan, 10. kez karşı karşıya gelecek. İki takım en son 17 Ekim 2007 tarihinde 2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında şu an yıkılmış olan Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi ve bu maç 1-0'lik Yunanistan galibiyeti ile sonuçlandı. Bu skor Yunanistan'ın ülkemiz karşısındaki tek galibiyeti...

Sezona Eskişehirspor'un başında giren ancak kötü gidişat sebebiyle görevine son verilen Michael Skibbe, daha sonra Yunanistan Milli Takımı ile anlaşmıştı. Böylece Alman teknik adam kısa süre önce ayrıldığı Türkiye'ye, Yunanistan'ın başında dönmüş olacak.

Milli maç öncesi önemli duyuru

Bu akşam Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak Türkiye - Yunanistan müsabakası öncesi yapılan güvenlik toplantısında stadyum kapılarının saat 18.00'de açılması kararlaştırıldı.

Biletleri dün itibariyle tükenen müsabakayla ilgili aşağıdaki konular yapılan güvenlik toplantısında karara bağlandı:

• Karşılaşmaya Türkiye ve Yunanistan bayrakları dışında bayrak alınmayacak.
• Basın mensupları dışında profesyonel fotoğraf makinasıyla stadyuma girişlere izin verilmeyecek.
• Engelli ve gazi biletleri kapasite oranında Başakşehir kulubü tarafından dağıtılacak.
• Stadyuma herhangi bir pankart alınmayacak. Futbol Federasyonu tarafından futbolseverlere bayrak dağıtılacak.
• Stadyuma girişler batı, kuzey, güney taraflarındaki ana girişlerden yapılacak.

Yenilmezlik rekoru 16 maç


Oynadığı son 10 maçı yitirmeyen ay-yıldızlı ekibin geçmişte yenilmezlik rekoru 16 olarak gerçekleşti.

Milli takım tarihine damga vuran Fatih Terim yönetiminde 22 Aralık 1994'te İtalya'ya 2-1 yenilen Türkiye, daha sonra çıktığı 16 müsabakayı da yitirmedi.

Bu dönemde İsrail, İsveç, İsviçre, Kanada (2), Honduras, Yeni Zelanda, Makedonya, Macaristan ve Belarus'u yenen milliler, Romanya, Paraguay, Şili, Finlandiya, İzlanda ve İsveç karşılamalarından da berabere ayrıldı. Millilerin yenilmezlik serisi 26 Mart 1996 tarihindeki 3-0'lık Çek Cumhuriyeti mağlubiyetiyle son buldu.

Galibiyet serisi 6 maç
Oynadığı son 4 müsabakayı kazanan Türk Milli Takımı'nın üst üste galip gelme rekoru 6 olarak kayıtlara geçti.

A Milliler, yine Fatih Terim yönetiminde 8 Mart 1995 tarihinde özel maçta İsrail'i 2-1 yendikten sonra arka arkaya İsveç ve İsviçre'yi 2-1, Kanada'yı 3-1 ve 3-0, Honduras'ı da 1-0'lık skorla mağlup ederek 6 maçlık seri yakaladı. Bu seri, 0-0'lık Paraguay beraberliğiyle sona erdi.

Türkiye ile Yunanistan A milli futbol takımları, bu akşamki hazırlık maçıyla 2007'den sonra ilk kez karşı karşıya gelecek - Taraflar arasında geride kalan 9 maçtan 6'sını Türkiye, birini Yunanistan kazandı

Türkiye ile Yunanistan A milli futbol takımları bu akşamki özel maçla 8 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Komşu iki ülkenin milli takımları, sonuncusu 17 Ekim 2007'de olmak üzere daha önce 9 kez karşılaştı.

Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 2'si Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 4'ü özel, biri de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere, geride kalan 9 maçta rakibini 6 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı, sadece son müsabakayı yitirdi.

Ay-yıldızlı ekip, 5'i Atina, 4'ü de İstanbul'daki bu maçlarda toplam 15 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

İki ülke A milli futbol takımları arasındaki son randevuda, 17 Ekim 2007'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Yunanistan 1-0 kazandı.

Hazırlık maçında bu akşam Yunanistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, 92 yıllık tarihinde oynadığı 252 özel karşılaşmada 91 galibiyet aldı, 95 kez rakiplerine yenildi. Milliler, oynadığı son 11 özel maçın 9'unu kazandı

Milliler özel karşılaşmalarda 91 galibiyet, 66 beraberlik aldı, 95 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda 322 gol atıp, 369 golü kalesinde gördü.

Türkiye-Yunanistan maçının biletleri tükendi

A Milli Futbol Takımı’nın bu akşam Yunanistan ile 20.15’te yapacağı özel karşılaşma kapalı gişe oynayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada biletlerin tükendiği belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"A Milli Takımımızın, bu akşam Yunanistan ile İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynayacağı hazırlık maçının biletleri tükendi. Gösterilen ilgiden dolayı tüm taraftarlarımıza teşekkür ederiz."

Almanlar resmen saçmaladı
Bild Gazetesi, Türkiye'nin bundan sonra Almanya'da yetişen Türk futbolcuları kadrosuna katmak istemediğini iddia etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Alman genç milli takımlarında forma giyen Türk oyuncuları istemediği ve Yunus Mallı’nın son örnek olacağı savunuldu. Bild’in iddiasını yalanlayan ay-yıldızlı yetkililer, gurbetçilere bundan sonra da kapılarının açık olduğunu bildirdi.

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi olan Bild, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Almanya’da yetişen Türk oyuncuları kazanmaya çalışmayacağı yönünde Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile anlaşmaya varmak istediğini iddia etti.

Gazetenin internet sayfasında, “Türkiye, Alman yeteneklerini daha fazla ayartmak istemiyor” başlığıyla yer alan haberde, TFF’nin, DFB ile bu konuda uzlaşmaya çalıştığı savunuldu.

İki federasyon arasında genç yeteneklerle ilgili bir çekişmenin yaşanmamasının hedeflendiği ve bir futbolcunun Alman genç milli takımlarında oynamaya karar verdiğinde, TFF’nin bu oyuncudan vazgeçmesinin planlandığı ileri sürüldü.

Haberde, TFF’nin buna karşılık Almanya Milli Takımı’na aday olmayan Türk oyuncuların Türkiye’de fırsat bulmaları için DFB’nin oyuncu izleme sisteminden yararlanmak istediği kaydedildi. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bu plana onay vermeleri gerektiği de ifade edildi.

İsteyen gelebilir

Türkiye’nin, Katar’a karşı oynadığı karşılaşmada ilk kez forma giyen Yunus Mallı’nın Türkiye tarafından kazanılan son oyuncu olabileceği yorumu da yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ise Bild’in haberini kesin bir dille yalanladı. Ay-yıldızlılar, A Milli Takımımız’ın kapılarının Avrupa’da top koşturan bütün Türk oyunculara her zaman sonuna kadar açık olduğunu aktardı.

Yetkililer önümüzdeki dönemde teknik heyetin istemesi halinde Almanya veya başka bir ülkede forma giyen Türk oyuncuların, FIFA kuralları dahilinde Türkiye’ye kazandırılacağını vurguladı.

Terim net konuşmuştu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Almanya’da geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen, “Avrupa Futbol Buluşmaları” organizasyonunda gurbetçi oyuncuların durumlarıyla ilgili çok net ifadeler kullanmıştı. Ay-yıldızlı hoca, “Kendisini Türk hisseden, ‘Ben Türküm’ diyen herkes milli formaya layıktır ve milli forma onlara açıktır. Dünyanın neresinde olursa olsun Türk futbolcusunu ve Türk insanını takip etmeye çalışıyoruz” diye konuşmuştu.

Almanya genç milli takımlarında 43 defa forma giyen Yunus Mallı, A Milli Takım tercihini Türkiye’den yana yaparken, ilk kez Katar’a karşı oynadı.

TÜRKİYE - YUNANİSTAN CANLI İZLE

Haberin Devamı
YORUM YAZ