MENÜ

Türkiye Ukrayna maç sonucu: 2-2

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası öncesi eleme grubu maçında Ukrayna'yı ağırlayan Türkiye, rakibiyle oynadığı mücadelede 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Türkiye Ukrayna maç sonucu: 2-2

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası öncesi eleme grubu maçları tüm hızıyla sürüyor. Grup maçlarının 2. haftasında Türkiye Ukrayna ile karşı karşıya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetti.


İLK TEHLİKELİ ATAK UKRAYNA'DAN

Maça hızlı başlayan Ukrayna henüz 6. dakikada Ozan Tufan'ın orta alanda kaptırdığı topta hızlı çıktı. Sağ çaprazdan topu kaleye doğru gönderen Zinchenko'nun vuruşunda top auta çıktı.

MEHMET TOPAL UZAKTAN YOKLADI

Bu ataktan sonra toparlanan Türkiye, 12. dakikada ilk şutunu Ukrayna kalesine gönderdi. Mehmet Topal'ın rakip ceza sahası dışından çektiği şutta top kaleci Pyatov da kaldı.

ENES'İN ŞUTU AZ FARKLA DIŞARDA

Karşılaşmada dakikalar 20'yi gösterdiğinde Twente'deki gururumuz Enes Ünal, rakip kaleci Pyatov'un önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş denedi direğin hemen üstünden auta çıktı.

PENALTI VE GOL..

Mücadelede ilk yarının ortalarında Ömer Toprak ceza sahası içinte Artem Kravets'i düşürdü ve Alman hakem Grafe tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bu karar sonrasında oldukça sinirlenen Caner Erkin hakeme itirazından dolayı sarı kart gördü.

Dakikalarda 24'ü gösterdiği sırada penaltı için topun başına geçen Andriy Yarmolenko'nun kötü vuruş yapmasına rağmen top kaleci Volkan Babacan'ın altından ağlarla buluştu: 0-1

FARK 2'YE ÇIKTI

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Ukrayna, 27. dakikada savunmadan atılan uzun topta Yarmalenko topu Kravets'e aktardı, Kravets yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2

EMRE MOR YERDE KALDI, KARAR DEVAM!

Yediğimiz 2. golden sonra 37. dakikada Emre Mor ceza alanında yerde kaldı, hakem Grafe pozisyona devam kararı verdi!

KRAVETS BOMBOŞ KALDI

İlk yarının sonlarına doğru 3. golü arayan Ukrayna'da Zinchenko'nun sol kanattan yaptığı ortada bomboş kalan Artem Kravets, şutunu çekti top üstten auta çıktı.

HAKAN'IN FRİKİĞİ YANDAN DIŞARDA

İlk yarının son 5 dakikasına girilirken Enes Ünal topla ceza sahasına doğru ilerledi. Rakibin arkadan yaptığı harekette hakem faul verdi. Frikik için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı. Kaleci Pyatov kıpırdayamadı.

ORTA HAKAN'DAN GOL OZAN'DAN!
VE GOOOL! İlk yarının son anlarında kazandığımız kornerde Hakan Çalhanoğlu kullandı ceza sahasında iyi yükselen Ozan Tufan, topu filelerle buluşturdu. İlk yarı bitmeden bulduğumuz bu golle farkı 1'e indiriyoruz.

Türkiye Ukrayna maç sonucu: 2-2



Alman hakem ilk yarıda son düdüğü çalıyor: Türkiye 1 - 2 Ukrayna.

2. YARIYA DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLIYORUZ

Enes Ünal ve Hakan Balta oyundan alınırken Kaan Ayhan ve Tolga Ciğerci oyuna dahil oldu. Ukrayna'da da Oleksandr Zinchenko oyundan çıktı ve yerine Serhiy Sydorchuk girdi.

Maça daha agresif başlayan takım Millilerimiz'di. 47. dakikada Hakan Çalhanoğlu, Stapanenko'ya yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

KAAN AYHAN ÇOK YAKLAŞTI

İkinci yarıda sıklıkla sol kanadı kullanan Türkiye'de, Ukraynalı Ordets, Cenk Tosun'a yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü. Sol çizgide kazanılan serbest vuruşta Caner Erkin ortaladı, Kaan Ayhan iyi yükselip vurdu top az farkla auta çıktı.

Genç yıldızımız Emre Mor 59. dakikada sağ kanattan rakiplerini birer birer geçti. Sonrasında sol tarafa Tolga Ciğerci'ye gönderdi. Tolga'nın ortasında savunma araya girdi.

KAAN'DAN ETKİLİ BİR ŞUT DAHA

Gurbetçi oyuncumuz Kaan Ayhan bu kez 65. dakikada sol çaprazdan etkili bir şut çıkardı top kaleci Pyatov'da kaldı.

EMRE MOR TEHLİKE YARATTI

Emre Mor maç boyunca bitmek tükenmek bir enerjiyle oynadı. 67. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına sokuldu ve şutunu çekti kaleci son anda topu kornere çekti.

GOLE ÇOK YAKLAŞTIK

Dakikalar 70'i gösterdiğinde ise gol diye ayağa kalktık! Cenk Tosun ile gole çok yaklaştık. Emre Mor'un başlattığı atakta Hakan topu getirdi. Pasında Cenk ceza sahasında vuruşunu yaptı. Top direkte patladı.

PENALTI VE GOL!

Orta sahada Caner'in düşürülmesi sonrasında kazanılan serbest vuruşta, Caner topu ceza sahasına gönderdi, Cenk Tosun'un rakibiyle girdiği mücadele sonrasında düşürülmesi sonucunda kazanılan penaltıda Hakan Çalhanoğlu, top ve kaleciyi ters köşeye gönderdi.

SON DAKİKALAR NEFES KESTİ

Maçta normal sürenin son dakikasında Emre Mor topla hızlı çıktı. Rakiplerini tek tek geçti. Sonrasında yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu çok istekli kullanan Emre Mor, topu üstten auta yolladı.

Bu pozisyondan 2 dakikada sonra bu kez Hakan Çalhanoğlu yerde kaldı. Bu kez biraz daha geriden Hakan'la kullandığımız serbest vuruşta top kalecide kaldı.

Kalan sürede başka gol olmayınca ilk yarıyı geride kapattığımız karşılaşmada ikinci yarıda bulduğumuz golle 2. maç sonunda 2. puanımızı aldık.


Türkiye-Ukrayna maçı Caps'leri

Haberin Devamı
YORUM YAZ