Tunç Fındık'ın tarihi yürüşü start alıyor! Oksijen kullanmadan Everest'e
Daha önce dünyada sadece 49 kişinin tamamlayabildiği, "14x8000" projesini başarıyla bitiren Milli dağcı Tunç Fındık, bu kez oksijen kullanmadan Everest dağına tırmanacak.
Milli dağcı Tunç Fındık, Everest’in zirvesine iklim krizine farkındalık yaratmak için çıkacak.
Haberin Devamı ›
1 Nisan 2024 tarihinde İstanbul'dan Nepal'e geçen milli dağçı Tunç Fındık, 04-20 Nisan tarihleri arasında da yükseğe uyum önprogramı dahilinde 6189 metrelik bir dağa çıkış yapacak.
20 Nisan 2024 tarihinde Everest'e tırmanışa başlayacak olan ünlü dağcının 23-29 Mayıs tarihleri arasında zirveye ulaşması planlanıyor.
Milli dağçı Tunç Fındık'ın dünyanın en yüksek dağı Everest'e oksijensiz tırmanışını Fanatik.com.tr ve Mashable Türkiye medya sponsorluğunda siz okuyucuların dikkatine sunacağız...
TUNÇ FINDIK KİMDİR?
Tunç Fındık profesyonel dağcı/ tırmanıcı, dağ rehberi, yazar ve motivasyon konuşmacısıdır. 1972 yılında Ankara’da doğan Tunç Fındık Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur. Tunç Fındık, Türkiye Dağcılık Federasyonunda görevlidir, THE NORTH FACE yerel (Türkiye) atletidir, GRIVEL tırmanış takımı ve TOTEMCAM atlet takımı üyesidir.
Haberin Devamı ›
Tunç Fındık, en önemlisi ‘Dağcılık- Zirvelerin Özgürlüğü’ olmak üzere, toplamı 2500 sayfayı bulan, dağcılıkla ilgili beş adet kitabın İngilizce’den Türkçe’ye çevirisini yapmıştır. Kendine ait on adet özgün kitabı bulunmaktadır: Toros- Aladağlar hakkındaki ‘Aladağlarda 50 rota’ , bu kitabın İngilizcesi olan ’50 Climbing Routes In The Aladag Range‘, Aladağlar silsilesine yönelik kapsamlı bir rehber olan ‘Aladağlar Dağcılık ve Tırmanış Rehberi’, Doğu Karadeniz-Kaçkar Dağlarına yönelik ‘Kaçkar-Verçenik Tırmanış Rehberi’ adlı kitapların ve ‘’Tanrıların Tahtına Yolculuk Everest Tırmanışımın Hikayesi’, ‘Karakurum’da 80 gün’, ‘Kış Dağcılığı- Teknikler ve Taktikler’, ‘İrtifa 8000-Yüksek Macera’, ‘K2-Dağların Dağı’ ve ‘Altitude 8000’ adlı kitapların yazarıdır.
Türkiye ve yurtdışında 1000’den çok dağın zirvesine çıkmış olan Tunç Fındık, özellikle orta/batı Toroslar’da 700 kadar yeni rotanın ilk tırmanış/ ilk kış çıkışı/ dağın ilk çıkışı gerçekleştirmiş ve Türkiye’nin birçok tırmanış bölgesinde çok sayıda kısa geleneksel kısa tırmanış rotasının yanısıra, birçok donmuş şelale rotasının da keşiflerini ilk çıkışlarını yapmıştır. Yurtdışında Nepal, Tibet/Çin, Pakistan, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Fransa, İtalya, İsviçre, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Arjantin, Tanzanya, Kenya, Rusya Federasyonu ve İskoçya’da tırmanışlar gerçekleştirmiştir.
Haberin Devamı ›