Ve Diagne geri dönüyor! Süper Lig devine imza an meselesi...

Süper Lig'de heyecan son sürat devam ederken transfer sezonundan dikkat çeken hamleler devam ediyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor... Devlerin birbiririnden kritik hamleleri taraftarlar tarafından da merak konusu. 26 Ağustos Pazartesi günü son dakika transfer gelişmelerini derledik.

Ve Diagne geri dönüyor! Süper Lig devine imza an meselesi...
Diagne yeniden Süper Lig'e

Ülkemizde Kasımpaşa, Galatasaray ve Fatih Karagümrük formaları giyen Mbaye Diagne ile ilgili bomba bir gelişme yaşandı. Kariyerini Suudi Arabistan 2. Lig ekibi NEOM SC'de sürdüren Senegalli golcünün Süper Lig deviyle görüştüğünü iddia edildi.

Futbol kariyerine İtalya'da başlayan Mbaye Diagne, birçok farklı takımda forma giydi. 2018 senesinde Kasımpaşa ile Süper Lig'e ilk kez adım atan golcü futbolcu, İstanbul ekibinde gösterdiği performansla adından söz ettirdi. Attığı goller ve yaptığı sevinçlerle dikkatleri üzerine çeken Diagne, bir yıl sonra acil santrfor arayan Galatasaray'ın futbolcusu oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte bir kez şampiyonluk yaşayan Diagne, daha sonra yarattığı sorunlar nedeniyle farklı kulüplere kiralandı. En sonunda ise bedelsiz olarak Fatih Karagümrük'e imza atan 32 yaşındaki oyuncu, buradan da Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Suudi Arabistan'da da istediğini bulamayan Mbaye Diagne'nin yeniden Süper Lig'e döneceği konuşuluyor.

Santrfor arayışlarını sürdüren Süper Lig devinin yıldız oyuncuyla iletişime geçtiği söylendi. Suudi Arabistan medyasında yer alan habere göre; Forvet arayışlarını sürdüren Trabzonspor, kısa bir süre önce Al-Qadsiah'a transfer olan Mbaye Diagne'yi kadrosuna katmak için harekete geçti.

 

Galatasaray da teklif yaptı

İtalyan basını daha önce Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro + 3 milyon Euro bonuslar teklif ettiği Armand Lauriente için Galatasaray'ın da teklif yaptığı iddia etti. Tutto Mercato'da yer alan habere göre sarı - kırmızılılar 10 milyon Euro + 2 milyon Euro bonuslar şeklinde bir teklif yaptı.

Lauriente'ye ise yıllık 2,5 milyon Euro'dan yeni bir sözleşme önerildi.

Rayyan Baniya Palermo’ya...

Geçtiğimiz sezon 2 milyon Euro bonservis bedeliyle kadroya dahil edilen fakat Abdullah Avcı geldikten sonra bir türlü tecrübeli hoca tarafından kullanılmayan Rayyan Baniya, İtalya’ya gidiyor. Serie B ekiplerinden Palermo ile anlaşan başarılı stoper, satın alma opsiyonlu kiralık olarak Çizme’nin yolunu tutacak. İtalya pasaportu bulunan Baniya’nın transferinin 1-2 gün içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Haberin Devamı
Mendy'ye sürpriz talip

Fırtına’nın 24 yaşındaki yıldızı Batista Mendy, İngiliz kulüplerinin ardından İtalyanlar’ın da radarına girdi. Torino’nun istediği Fransız futbolcu için Napoli’nin de nabız yokladığı öğrenildi. Trabzonspor Yönetimi ise 13-15 milyon Euro seviyesinde bir teklif bekliyor. Mendy için geçen sezon 4.5 milyon Euro bonservis ödenirken, 1 Eylül’e kadar bu konu netlik kazanacak.

Aslan'dan Javi Galan sürprizi

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Yönetimi, özellikle bir sol bek almak istiyor. Bu doğrultuda hedefteki isimlerden bir tanesi Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco’nun formasını giyen Jakobs’tu. Şimdi ise listeye yeni bir isim daha geldi. İspanya basınında yer alan haberlere göre Atletico Madrid forması giyen Javi Galan, Sarı-Kırmızılı ekibin radarına girdi. 29 yaşındaki futbolcunun da Türkiye’ye gelmeye sıcak baktığı belirtildi.

Jakobs olmazsa...

Geçen sezon Real Sociedad’da kiralık olarak forma giyen deneyimli futbolcu için Avrupa’dan başka takımların da devreye girdiği bildirildi. Galatasaray’ın ise önceliğinin Jakobs olduğu bildirildi. Gelen haberlere göre Jakobs ile anlaşma sağlanamaması halinde Galan ile görüşme yapılacak.

Bardhi gönderilecek

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın çok beğendiği 28 yaşındaki İngiliz futbolcu Bronwnhill'ın kulübüyle 1 yıl kontratı kaldı. Dolayısıyla Championship ekibi, kaptanını satmaya sıcak bakıyor. Bu sezon İngiltere’nin 2 numaralı liginde 3 maçta forma giyip, 2 gol atan Brownhill’in transferi için hem oyuncu cephesi hem de kulübüyle pazarlıklar sürüyor. Bu 2 transferden birini gerçekleştirmek isteyen Trabzonspor Yönetimi, kontenjanda yer açmak için Bardhi’yi gönderecek.

Haberin Devamı
Gündemde 2 aday var; Hong ve Brownhill

Yaz transferini oldukça hareketli geçiren ve 11. takviyesini Muhammed Cham ile yapan Trabzonspor’da, orta saha transferinin tamamlandığı konuşuluyordu. Fakat Fırtına, merkeze ofansif özellikli bir isim daha almayı planlıyor. Gündemde 2 aday var; Hong ve Bronwnhill... Güney Koreli Hong konusunda kulübü Gent ile geçtiğimiz hafta 4.5 milyon Euro karşılığında anlaşmaya varan Karadeniz ekibi, oyuncunun menajerinin sözleşmeye önce 6, sonra 8 milyon Euro’luk serbest kalma bedeli koydurmak istemesi üzerine rest çekmişti. Kulüpler arasında hiçbir sıkıntı bulunmazken, Hong’un menajerinin Trabzonspor’un istediği şartlara gelmesi gerekiyor. Diğer yandan Burnley forması giyen Josh Brownhill ile yoğun temaslar sürüyor.

Amartey’e talip çıktı

Kartal, Avrupa Ligi Play-Off Turu’ndaki Lugano eşleşmesi öncesinde belirlediği listede Daniel Amartey’e yer vermemişti. Yeni sezon kadrosunda düşünülmeyen Ganalı oyuncunun takımdan ayrılması beklense de bu konuda futbolcudan bir hareket gelmemişti. Afrika basınında çıkan haberlere göre Daniel Amartey ile Premier Lig’in yeni ekiplerinden Ipswich Town ilgileniyor. Leicester ile Premier Lig’i kazanan ve 100’den fazla lig maçına çıkan Amartey’i kadrosuna katmak isteyen Ipswich’in yakın zamanda Beşiktaş’a teklifini sunmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Torreira için flaş iddia

Sarı-Kırmızılılar’a geldiği günden bu yana istikrarı ile ön plana çıkan Lucas Torreira’nın adı şu ana kadar transfer ile anılmıyordu. Ancak Arjantin basınından flaş bir iddia geldi. 28 yaşındaki oyuncu için ülkenin köklü kulüplerinden Boca Juniors’un devreye girdiği öğrenildi. Gelen haberlere göre Uruguaylı orta saha oyuncusu için kısa sürede resmi teklif yapılacağı belirtildi. Ancak Galatasaray Yönetimi’nin astronomik rakamlar dışında herhangi bir teklifi değerlendirme altına almayacağı bildirildi.

‘Son kulübüm olur’

Torreira ise daha önce Boca Juniors ile ilgili yaptığı açıklamada, “Boca Juniors’da oynamak için can atıyorum. Bunu tüm ruhumla istiyorum. Riquelme ile sık sık konuşuyorum. Galatasaray’da 2028 yılına kadar yeni sözleşme imzaladım. Bunun Avrupa’daki son kulübüm olacağını biliyorum ve sonrasında Boca Juniors’a gitmek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı
Beşiktaş'ın hedefi Nicolas Cozza

Uzun süredir sol bek transferi konusunda çalışmada bulunan yönetim, Arthur Masuaku’nun sezona kötü bir başlangıç yapması sonrasında kararını verip harekete geçti. Beşiktaş, Wolfsburg’dan Nicolas Cozza’yı bonservisiyle almak için girişimlere başladı. Fransız gazetesi L’Equipe’in haberine göre, Nantes takımı da 25 yaşındaki sol beki bu sezon bir kez daha kiralamak istiyor. Wolfsburg ise 2027 yılına kadar sözleşmesi devam eden Cozza’yı satmak istediği için Beşiktaş’la görüşmeleri sıklaştırdı. İtalyan asıllı oyuncu vereceği karara göre gelecek sezon ya Beşiktaş forması giyecek ya da yeniden Nantes’a kiralık gidecek.

500 bin Euro’ya gitti

Cozza, bir önceki sezon 500 bin Euro’ya Montpellier’den Wolfsburg’a transfer oldu... Bir sezon sonra yine devre arasında Nantes’a gitti. 25 yaşındaki Cozza geçen sezon Nantes formasını 13 maçta giydi. Skora katkı yapmadı.

YORUM YAZ