Trabzonspor'dan dev adım! Bankalar Birliği'nden çıkıyor

"1 sene içinde borçları tamamen kapatacağız" diyen Başkan Ertuğrul Doğan, ilk büyük hamleyi yaptı. Bordo-Mavililer, sermaye artırımından gelen paranın 1.1 milyar TL'si ile Bankalar Birliği anlaşmasından çıkıyor.

Trabzonspor'dan dev adım! Bankalar Birliği'nden çıkıyor

Trabzonspor Yönetimi, ekonomik anlamda çok önemli bir işe imza atıyor... "1 yıl içinde borçları tamamen kapatağız. Borçsuz kulüp olacağız" diyen Başkan Ertuğrul Doğan, verdiği söz doğrultusunda ilk büyük hamlesini yaptı. Geçtiğimiz haftalarda sermaye artırımına giden ve 2.5 milyar TL'lik kaynak sağlayan Bordo-Mavililer, bu paranın 1.1 Milyar TL'sini Bankalar Birliği'nden çıkmak için kullanacak. Önümüzdeki hafta kulüp tarafından detaylı açıklamanın yapılması beklenirken bu adımla Trabzonspor senelik 600-700 Milyon TL arasındaki faiz yükünden kurtulmuş olacak.

Haberin Devamı

Diğer borçlar da ödeniyor

Sermaye artırımından kalan diğer paranın oyuncu alacakları, bonservis taksitler, menajer alacakları ve vergi borçları gibi farklı kalemlerde kullanılacağı belirtildi. Trabzonspor'un mevcut borcunun 5 Milyar TL'nin üzerinde olduğu öğrenilirken, Kartal Arazisi ve farklı projelerle birlikte tüm rakamın ödenmesi hatta artıya geçilmesi hedefleniyor.

YORUM YAZ