Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan St. Gallen maçı öncesi dikkat çeken sözler: Oyuncularımızla yüzleştik

Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında yarın İsviçre'nin St. Gallen takımına konuk olacak. Müsabaka öncesi bordo-mavili ekibin teknik patronu Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Rakibi değerlendiren Abdullah Avcı, "Avrupa kupalarındaki sürecimizin uzun olmasını istiyoruz. Rakip ile ilgili analizlere kısaca değinmek istiyorum. Avrupa’da bütün takımların bir saha organizasyonu var. 4-4-2 ve 4-1-3-2 formasyonlarını saha içinde alan bir takım. En büyük özelliklerinden biri, sayısal olarak eksik de olsalar şiddetli baskılar yapmaları. Direkt oyunları var ve ikinci toplara yöneliyorlar. Özellikle çözüm noktalarında da onlara yapılan doğru, planlı ve şiddetli baskıların zayıf noktalarından biri olduğunu analizlerde görüp, bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Rakip sahada topa sahip olduklarında temas sayıları düşüyor. Duran toplar da bizim için önemli çözüm noktalarından biri. Trabzonspor takımının, taraftarının ve camiasının morale, güvene ve zamana değil, yakın zamana ihtiyacı var. Ben iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Özellikle son iki oyuncumuzun gelmesiyle beraber, bu güven ve kısa sürede oyun ve oyun gücü, taraftarın ve bizim istediğimiz oyun organizasyonunu oluşturacaktır. Herkesin mutlu olabileceği bir Trabzonspor’u en kısa zamanda taraftarımızın önüne koyacağız diye düşünüyoruz. Umarım bu çıkış yarın burada başlar" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Abdullah Avcıdan St. Gallen maçı öncesi dikkat çeken sözler: Oyuncularımızla yüzleştik

Oyun planı hakkında konuşan Avcı, "Geçen hafta oynadığımız Rapid Wien maçı, oyun ve süre olarak futbol yaşamımdaki en olumsuz maçtı. Rakibe burada saygı duymak gerekir ama Trabzonspor olarak bizim o gün sahadan çıkarken, sonuç ne olursa olsun kafamız dik çıkmamız gerekirdi. Bu oyun beni, ekibimi ve oyuncu grubunu son derece yıprattı. Oyun artık çok fazla detaya girdi. Olumlu ya da olumsuz, kendi çevirdiği veya çeviremediği bir organizasyon oyunudur. 1-2 oyuncu bile oyuna dahil olmadığında, oyun aksıyor, 7-8 oyuncu plana uymadığında ise başarılı olma şansınız kalmıyor. Geçen hafta tamamen bu kopukluğu yaşadık. Görüntü hiç hoş değildi. Haftanın ilk gününü oynadığımız maça ayırdık. İnteraktif bir geri bildirim toplantısı yaptık. Hem bireysel performans hem de oyun performansı olarak neleri yapamadığımızı değerlendirdik. Rapid Wien maçından sonraki son 3-4 antrenmanda yukarı doğru giden bir görüntü var. Çalışmaların karşılığını aldığımız ve enerjinin de birbirine yakın olduğu bir durumu yarın itibarıyla bekliyoruz. Rakibe göre, performansa göre içeride tabii ki oyuncu değişiklikleri olacaktır. İki futbolcumuz cezalı. Anthony Nwakaeme’nin sakatlığı var, o bizimle değil bu turda. Rakibe göre, performansa göre, rakibin çözüm noktalarına göre kullanacağımız oyuncular olacak. Umarım onlar da bunun karşılığını verirler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Sahanın içinde kaldık ve toplantımızda neleri yapamadığımızı konuştuk. Oyuncularımızla karşılıklı yüzleşerek toplantıdan çıktık. Rapid maçının ikinci yarısındaki yukarı giden oyun, ikinci maç ile tamamen geri düşmüştür, bizi çok üzmüştür. Maçtan sonraki görüntü yukarı gideceğimiz şeklinde, umarım. Rakibe göre ve performansa göre oyuncu değişikliklerimiz olacak. Nwakaeme'nin sakatlığı var, 2 cezalımız var. Rakibe göre kullanacağımız oyuncularımız olacak, umarım yarın bunun karşılığını verirler."

Haberin Devamı

"İki transfer daha yaparsak devre arasına kadar hiçbir planımız olmayacak. Trabzonspor, İstanbul ile ekonomisiyle yarışmayacak, karakteriyle yarışacak. 2 transferi kısa süre içinde gerçekleştireceğiz, ben buna inanıyorum. İyi bir takım, zaman bunu gösterecek."

YORUM YAZ