Trabzonspor efsanesi Mustafa Şamil Ekinci'ye son görev

83 yaşında hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine spor ve siyaset camiasının önemli isimleri katıldı

Trabzonspor efsanesi Mustafa Şamil Ekinci'ye son görev

Trabzonspor’un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci ebediyete uğurlandı... Aslen Kırşehirli olan ve 2 Haziran 1941’de dünyaya gelen Ekinci, 1975 senesinde başkanlık koltuğuna oturduğu BordoMavili kulüpte, 5 senede 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazanmıştı. 83 yaşında hayatını kaybeden ‘efsane başkan’ için İstanbul Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Törene, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Ağaoğlu, Sadri Şener, Muharrem Usta ve İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı. Ekinci’nin naaşı cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ertuğrul Doğan: Yeri dolmayacak

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, “Tüm Trabzonspor camiasının başı sağ olsun. Bizim için çok önemli bir değerdi. Trabzonspor efsanesinin doğuşu ve İstanbul saltanatının yıkılması açısından anlamı çok büyüktü. Mehmet Ali Yılmaz da Şamil Ekinci de Trabzonspor efsaneleridir. Yeri dolmayacak bir isim. Bizler de onların yarattığı efsanenin parlaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Muharrem Usta: İmkansızı başardı

Gerçek anlamda bir efsaneyi kaybettiklerini söyleyen Trabzonspor’un eski başkanlarından Muharrem Usta, “Bugün geriye dönüp baktığımızda tarifi imkansız bir iş başarmış Şamil Ekinci başkan. Çok zor dönem, çok zor şartlar ve Trabzonlu olmayan bir başkan olmasına rağmen 4 defa peş peşe şampiyonluklar, kupalar... Hafızalarda her zaman yer alacak bir değer. Her şey için minnettarız” diye konuştu.

YORUM YAZ