Trabzonspor avantajı kaptı! Ülke puanına önemli katkı...

Trabzonspor, Avrupa serüvenindeki ilk maçında Ruzemberok'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında rakibini deviren Bordo-Mavililer, ülke puanına da önemli bir katkı sağladı.

Trabzonspor avantajı kaptı! Ülke puanına önemli katkı...

Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçına dün akşam Ruzomberok deplasmanında çıktı. 2. ön eleme turundan Avrupa’nın 2 numaralı organizasyonuna katılan Bordo-Mavililer, Slovakya deplasmanında bir hayli zorlandı. 39. dakikada Trezeguet ile öne geçen Karadeniz ekibi, maç boyunca kalesinde önemli tehlikeler yaşasa da Uğurcan Çakır kritik kurtarışlara imza attı. İkinci devrede önemli fırsatlar yakalamasına rağmen 2’yi bulamayan Fırtına, uzatmalarda yeni transferi Cihan Çanak’ın ceza sahası dışından attığı müthiş golle avantajı kaptı.

Haberin Devamı

RAPID WIEN DE KAZANDI

Eşleşmenin ilk ayağını 2-0’la geçen Trabzonspor, önümüzdeki hafta 1 Ağustos Perşembe günü Ruzomberok ile Papara Park’ta, taraftarının önünde karşılaşacak. Bordo-Mavililer, bu turu geçmesi halinde 3. ön elemede Wisla Krakow-Rapid Wien eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Rapid Wien, dün deplasmanda Krakow’u 2-1 yendi.

Trabzonspor avantajı kaptı Ülke puanına önemli katkı...

5 YENİ İSİM FORMA GİYDİ

Fırtına’nın yeni transferlerinden Ozan Tufan, Lundstram ve Draguş ilk 11’de şans buldu. Cihan Çanak ile Nwakaeme ise ikinci yarının ilerleyen dakikalarından oyuna dahil oldu. Meunier’in yerine transfer edilen Pedro Malheiro ise henüz adaptasyon sürecinde olduğu için Slovakya’daki karşılaşmada yedek bekledi.

Trabzonspor avantajı kaptı Ülke puanına önemli katkı...

TREZEGUET ZAFERİ GETİRDİ

Geride bıraktığımız sezon 25 lig maçında 10 gol, 6 asistlik katkı sağlayan Trezeguet, kaldığı yerden devam ediyor. Mısırlı yıldız, 39. dakikada Visca’nın asistinde Ruzomberok fileleri havalandırdı. Sahada kaldığı 80 dakika boyunca önemli fırsatlar yakalayan fakat bunları değerlendiremeyen Trezeguet, yine de hep hareketliydi ve rakip savunmayı fazlasıyla zorladı. Tecrübeli futbolcu son 10 dakikalık bölümde yerini Orsic’e bıraktı.

Haberin Devamı

Trabzonspor avantajı kaptı Ülke puanına önemli katkı...

CİHAN'DAN MÜTHİŞ GOL

Standard Liege’den kadroya katılan Cihan Çanak, 67. dakikada oyuna girdi. Umut Güneş’le değişen 19 yaşındaki yıldız, maçın uzatma anlarında muazzam bir gole imza attı. Ceza sahası dışından kaleye adeta füze yollayan Trabzonspor’un yeni süper yeteneği, kalitesini ilk karşılaşmadan göstermiş oldu. Trabzonlu olan Cihan, Bordo-Mavili takımda 61 numaralı formanın yeni sahibi.

Trabzonspor avantajı kaptı Ülke puanına önemli katkı...

MAÇIN YILDIZI UĞURCAN

Şampiyonluk sonrasında performansı ciddi şekilde düşen Uğurcan Çakır, dün eski günlerindeki gibiydi... Ruzomberok maç boyunca önemli fırsatlar yakalarken, özellikle Trabzonspor’un bulduğu gole kadar tecrübeli file bekçisi çok kritik kurtarışlara imza attı. İkinci devrede de kaldığı yerden devam eden Uğurcan, Bordo-Mavili takımın savunmada yaşadığı sıkıntıları tolere etti. Slovakya deplasmanında Fırtına’nın tartışmasız en iyisi olan kaptan, alınan galibiyetteki bir numaları pay sahibiydi.

Haberin Devamı

Arabistan’dan önemli teklifler almasına rağmen Trabzonspor’a beklenen seviyede rakamlar önerilmediği için Uğurcan Çakır’ın bu sezon takımda tutulması bekleniyor. Başarılı file bekçisi, bu performansını devam ettirirse hem şampiyonluk yarışında hem de Avrupa arenasında Fırtına’nın en önemli kozu olacak.

Trabzonspor avantajı kaptı Ülke puanına önemli katkı...

ÜLKE PUANINA ÖNEMLİ KATKI

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında İsviçre ekibi Lugano karşısında deplasmanda aldığı galibiyet UEFA ülke puanına 0.200’lük katkıda bulundurmuştu. UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye puanını 33 bin 800’e yükseltme başarısı gösterirken, bizi takip eden Çekya ise gecenin ardından 33 bin 750 puana yükselmişti. O akşam Çekler’i, arkamızda tutmayı başardık. Dün akşam ise Trabzonspor, aldığı galibiyetin ardından ülkemize önemli bir katkı yaptı. Fırtına, aldığı 2-0’lık zafer ile birlikte ülke puanına 200 puan kattı. Böylece Türkiye’nin puanı 34 bine ulaştı. Başakşehir’in de galibiyeti puanımızı 34.200’e çıkardı.

Haberin Devamı

Trabzonspor avantajı kaptı Ülke puanına önemli katkı...

YORUM YAZ