Sinan Kaloğlu'dan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartal'ı kolay çözdü

Trendyol Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Papara Park’ta oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Oynanan müsabakayı teknik direktör Sinan Kaloğlu, teknik köşemizde değerlendirdi.

Sinan Kaloğlu'dan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartal'ı kolay çözdü

Trendyol Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Trabzonspor'un golünü 17. dakikada Okay Yokuşlu attı. Beşiktaş'ın golü 39. dakikada Gedson Fernandes'ten geldi. Trabzonspor, Edin Visca'nın 13. dakikada kırmızı kart görmesiyle karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Oynanan heyecan dolu maçı tecrübeli teknik adam Sinan Kaloğlu, teknik köşemizde mercek altına aldı.

Haberin Devamı

5'İNCİ ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ

Trabzonspor'un 5’inci kez başına geçen Teknik Direktör Şenol Güneş, adının verildiği komplekste yer alan stadyumda ilk maçına çıktı. Trabzonspor'un yeni stadyumunda ilk kez bordo mavili teknik direktör olarak görev alan Güneş, Beşiktaş karşılaşmasında ilginç bir tesadüf de yaşadı. 72 yaşındaki tecrübeli teknik adam, eski takımına karşı ilk maçına da çıkmış oldu. Bordo mavili taraftarlar da Şenol Güneş'e sevgi gösterilerinde bulunarak destek verdi. Karşılaşma öncesi stadyumdan Edip Akbayram'ın 'Güzel Günler Göreceğiz' adlı şarkısı eşliğinde Şenol Güneş, taraftarları selamladı. Taraftarlar, kale arkası tribününde Şenol Güneş'in bordo mavili takımda kalecilik yaptığı döneme ait bordo mavili küçük bir taraftara sarıldığı koreografi gösterisinde de bulundu.

Haberin Devamı

Sinan Kaloğludan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartalı kolay çözdü

BANZA VE ÇANAK SAKATLANDI

Karşılaşmanın son bölümünde Cihan Çanak ile Simon Banza sakatlanarak oyuna devam edemedi. Maçın bitiş düdüğü sonrası bordo mavili taraftarlar, takımlarını tribüne çağırarak alkışladı.

İŞTE SİNAN KALOĞLU'NUN DEĞERLENDİRMELERİ:

Trabzonspor yeni hocasıyla maça çok daha coşkulu başlayan taraf. Oyun anlamında da baskıyla başladı. 13. dakikadaki kırmızı kart, coşkusunu azaltmadı aslında. Neticesinde 10 kişiyle duran toptan golü de buldu. Rafa ve İmmobile’ye de oldukça yakın oynadılar. Bu da Beşiktaş’ın hücum zenginliğinin yüzde 50 düşmesine sebep oldu. Joao Mario sağ kenarda başladı, sonra sola geçti, sonra da büyük bölümde orta sahada oynadı. İlk 30 dakikada bir kişi fazla olmasına karşın etkisiz bir Beşiktaş vardı. Trabzonspor’da skor avantajı ve eksik kalmanın refleksiyle geriye yaslandı. Merkezi kalabalık tuttu. Beşiktaş 30’dan itibaren kenarlara inerek özellikle 2’ye 1’lerle pozisyon aramaya başladı ve 3. pozisyonunda da istediğini aldı. Burada tabii Uğurcan’ın kritik kurtarışları da vardı. 35. dakikayla 45 arası aslında Beşiktaş’ın oyun formu maçın sonuna kadar yapması gerekendi. Gedson’un 8 numara koşuları o kadar değerli ki buna devam ederse takımın en fazla gol atan oyuncularından biri olabilir.

Haberin Devamı

Sinan Kaloğludan Trabzonspor-Beşiktaş maçına teknik bakış: Güneş Kartalı kolay çözdü

KENARLAR DURUNCA...

İkinci yarı oyun kurulumunda Beşiktaş 3-2-5’le sahaya yayıldı. Rashica sağda, Masuaku solda. Kenarlara çok fazla inemeyen Beşiktaş bu anlamda bir türlü etkili olamadı. Rafa, Gedson ve İmmobile gibi oyuncuların da oyundan düşmesiyle hücum gücü azalmış oldu. Değişikliklere baktığımızda yeni giren oyuncuların sahadaki kaliteyi artırması gerekir. Ancak o da gelmeyince sayısal üstünlük sahaya yansımadı. Sonuç olarak bu maç Beşiktaş adına gösterdi ki Rafa ve Ciro’ya yakın oynamak Beşiktaş’ı kilitlemek için yeter. Özellikle kapanan takımlara karşı Beşiktaş’ın hem Sivas hem de bu maçta oyun çeşitliliği olmadığını gösteriyor. Trabzonspor, Şenol Güneş’le birlikte ligin formda takımına karşı 90 dakika 10 kişi oynayarak yeni dönemin iyi bir başlangıç olacağını gösterdi.

 

YORUM YAZ