TRABZONSPOR, AVRUPA LİGİ'NE VEDA ETTİ! Rapid Wien-Trabzonspor maçı sonucu: 2-0

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda 1-0’lık ilk maçın rövanşında Rapid Wien’e Avusturya’da konuk oldu. Karadeniz ekibi, müsabakada 2-0 mağlup oldu ve Avrupa Ligi'ne veda etti. Bordo-mavili ekip yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam edecek.

TRABZONSPOR'DAN AVRUPA LİGİ'NE VEDA

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Rapid Wien ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavili ekip, ilk maçı 1-0, ikinci maçı da 2-0 kaybederek Avrupa Ligi'ne veda etti.

Trabzonspor, yoluna UEFA Konferans Ligi'nde veda edecek. Karadeniz ekibinin rakibi, St. Gallen ve Slask Wroclaw eşlemesinin galibi olacak.

TRABZONSPOR 10 KİŞİ KALDI

Trabzonspor’da Malheiro kırmızı kart gördü ve temsilcimiz 10 kişi kaldı.

GOL PERDESİ AÇILDI

Rapid Wien, Trabzonspor karşısında Seidl ile 1-0 öne geçti. (Toplam skor: 2-0)

Haberin Devamı
DESWILL'DEN BİR KAFA

Trabzonspor'da Trezeguet'in penaltı noktasının önünde yaptığı ortada Denswil kafa vuruşunu yaptı. Sol köşeye doğru giden top, Hedl'da kaldı.

TREZEGUET KALEYİ DENEDİ

Dar açıdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Trezeguet geçti ve doğrudan kaleyi denedi. Meşin yuvarlak farklı şekilde kalecinin üstünden dışarı gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Kritik maçın ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

İlk yarı 0-0'lık skorla sona erdi.

MENDY'E SARI KART

Trabzonspor'da Batista Mendy sarı kart gördü.

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

Rapid Wien'de kala alanı içinde olan Schaub sol ayağıyla yakın mesafeden vuruşunu yaptı ve top direğin hemen yanından dışarı gitti.

Haberin Devamı
EREN'E SARI KART ÇIKTI

Trabzonspor'da Eren Elmalı, rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

UĞURCAN HATA YAPMADI

Rapid Wien atağında savunma arkasına sarkan Burgstaller, kaleci Uğurcan ile karşı karşıya pozizyonda sağ ayağının ucu ile vuruşunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Uğurcan gole izin vermedi.

SAVUNMA BAŞARILI

Trabzonspor'un merkezden geliştirdiği hücumda Eren'den pası alan Ozan gönderdiği top ile Draguş'u savunma arkasına kaçırmak istedi. Savunmada Cvetkovic yaptığı başarılı hamle ile topun sahibi oldu.

Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

11'LER BELLİ OLDU!

Rapid Wien - Trabzonspor maçının 11'leri belli oldu: 

Rapid Wien: Hedl, Bolla, Cvetkovic, Raux-Yao, Auer, Grgic, Sangare, Seidl, Schaub, Jansson, Burgstaller.

Trabzonspor: Uğurcan, Malheiro, Mendy, Denswil, Eren, Lundstram, Okay, Ozan Tufan, Cihan Çanak, Trezeguet, Draguş.


Avrupa arenasında 4. kapışma!

Trabzonspor, bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Slovakya’nın Ruzemberok takımı karşısında iki maçı da kazandı. Deplasmanda ilk maçta 2-0 galip gelen Bordo-Mavililer, kendi evinde de 1-0’lık galibiyetle turu geçen taraf oldu. 3. eleme turu ilk karşılaşmasında evinde ağırladığı Avusturya’nın Rapid Wien takımına 1-0 yenilen Karadeniz ekibi, yarınki rövanş maçında turu geçmeye çalışacak. Bu sezon ilk 3 maçta 3 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde 1 gol gördü.

Haberin Devamı
'Sadece Trezeguet'ye odaklanmayacağız'

Rapid Wien Teknik Direktörü Robert Klaus, Trabzonspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Klaus, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Trezeguet hakkında çok konuşuluyor, bu doğru. Ancak ilk maçta da gördük ki diğer oyuncular da sahada önemli pozisyonlara sahipler. Sadece bir oyuncuya odaklanmak yerine, takımın genel performansına dikkat etmeliyiz. İki oyuncumuz da bu sistemde farklı yeteneklere sahip ve her ikisi de oyunun farklı anlarında kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi'nde 97. karşılaşma

Trabzonspor, Rapid Wien ile oynayacağı maçla UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenen Avrupa’nın 2 numaralı kupasında 97. maçına çıkacak. UEFA Kupası’nda ilk olarak 1982- 83 sezonunda Almanya’nın Kaiserslautern takımıyla eşleşen Bordo-Mavililer, bugüne dek oynadığı 96 maçın 38’inde sahadan galibiyetle ayrıldı. 22 maçta berabere kalan Karadeniz ekibi, 36 karşılaşmada ise sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 130 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 129 gol gördü.

Abdullah Avcı: Haksızlığa uğruyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Rapid Wien mücadelesi öncesinde dün akşam, mücadelenin oynanacağı Allianz Stadı’nda açıklamalarda bulundu. Avcı, “Sezona başladık, transferlerimiz geliyor. Daha da gelecek. Bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Herkes özverili bir şekilde çalışıyor. Benim ekibim de gece gündüz çalışıyor. Her sezon yeni bir başlangıçtır. Trabzonspor için hedef en büyük hedefler peşinde koşmaktır. Ulaşılabilir hedef 3.’lüktü ve bunu yakaladık. Ve kupada finalde kaybettik. Şampiyonluk ve Süper Kupa kazandık. Yine de memnun olmayan, durmadan eleştiren bir grupla karşı karşıyayız. Organize bir kötülükle karşı karşıyayız. Bunu söylerken, kendimle ve oyunla ilgili eleştirilerden bahsetmiyorum. Oyunla ilgili eleştirilere en açık teknik direktörlerden birisiyim. Benim bir ailem var, çocuklarım var. Sosyal medya denen bir mecra var. Sosyal medya kullanmıyorum ama profesyonellerim takip ediyor. Hakaretlere, çok çirkin saldırılara maruz kalıyorum. Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Sosyal medyacılarım ve hukukçularım takip ediyor” dedi.

Rapid Wien-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Allianz Stadı'nda oynanan ve saat 19:00'da başlayan Rapid Wien-Trabzonspor maçı A Spor'dan canlı yayınlanıyor. Karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Avrupa'da 153. sınav...

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında bugün Avusturya’nın Rapid Wien takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 153. maçını oynayacak. Bordo-Mavililer, geride kalan 152 maçta 56 galibiyet, 37 beraberlik ve 59 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 193 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 206 gol gördü. Trabzonspor, ilk olarak 1976- 1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30, UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi’nde 96, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12, UEFA Intertoto Kupası’nda 8 ve UEFA Konferans Ligi’nde 6 maç oynadı.

Savic kadroda yok

Trabzonspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Beşir, Stefan Savic'in ağrılarının geçmemesi üzerine Rapid Wien maçı kadrosundan çıkartıldığını bildirdi. Beşir, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Stefan Savic'in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Beşir, şunları kaydetti:

"Futbol A takımımızın Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Net Global Sivasspor ile oynadığı maç sırasında sol bacağında ağrı hisseden oyuncumuz Stefan Savic'in yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda sol bacak üst ön bölgesinde kas zorlanması tespit edilmiştir. Oyuncumuzun yapılan son kontrollerinde ağrısının geçmemesi üzerine Rapid Wien maç kadrosundan çıkartılmıştır."

Tek hedef zafer!

İlk karşılaşmada rakibine sahasında 1-0 yenilen Bordo-Mavililer, rövanş maçında Avusturya temsilcisi karşısına turu geçmek için çıkacak. Fırtına, 2 farklı yenip Avrupa Ligi’nde Play-Off biletini almaya çalışacak.

Trabzonspor, Rapid Wien deplasmanında!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Rapid Wien'e konuk olacak. Karşılaşmayı Litvanyalı hakem Manfredas Lukjancukas yönetecek. Lukjancukas’ın yardımcılığını Mangirdas Mirauskas ve Aleksandras Stepanovas üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mindaugas Jackus olacak.

YORUM YAZ