Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda İskenderunspor deplasmanından 1 puanla döndü! (İskenderunspor 2-2 Trabzonspor)
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda deplasmanda İskenderunspor ile karşı karşıya geldi. Kupadaki ilk maçında Alanyaspor'u deviren Karadeniz ekibi, bugün de sahaya galibiyet parolasıyla çıktı ancak 3 puana ulaşamadı. Mücadele 2-2 sona ererken iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Fırtına bu sonuçla puanını 4'e çıkarırken İskenderunspor da 2 puana yükseldi. İşte İskenderunspor-Trabzonspor maçının detayları...
Son düdük çaldı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.
Trabzonspor hücumunda sol kanattan son çizgiye inen Sikan sol ayağıyla ortaladı, kale sahasında bulunan Enis Destan'ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-2.
Trabzonspor atağında sol kanattan yapılan ortaya ceza sahasında Enis kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.
Sağ iç kulvardan gönderilen topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol eden Muhammet Beşir kaleci Taha'yı çalımladıktan sonra sol çaprazdan topu ağlara gönderdi: 2-1.
Trabzonspor skorda eşitliği sağladı... Sağ kanattan kullanılan kornerde Zubkov ortayı yaptı. Seken topa kale sahasında dokunan Batagov ağları havalandırdı: 1-1.
Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk düdük sesi geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı, İskenderunspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Trabzonspor atağında Eren Elmalı sol kanattan sol ayağıyla sert ortaladı, ceza sahasında kaleci Onur topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
Savunma arkasına sarkan Muhammet Beşir ceza sahası içi sağ çaprazından sağ ayağıyla topun dibine girdi, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-0.
Trabzonspor hücumunda Sikan ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.
Ziraat Türkiye Kupası'nda İskendersunspor ile Trabzonspor arasındaki maçın başlama düdüğü çaldı.
Maç öncesi yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Zubkov, "Sonunda burada olmaktan çok mutluyum. Bugün de maçta olacağım. Birçok taraftar gördüm. Güzel bir maç olacak ve tadını çıkaracağız diye umuyorum. Çok stresli bir süreç oldu. Son kararı uzun süre bekledik ama sonunda buradayım. Artık yolcuğumuz başlasın!" sözlerini söyledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçtan önce yaptığı açıklamada, "Öncelikle her maç önemli. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Ligde puan ortalamasının çok altında kaldık. Kupada da iyi başladık. Burada devam ettirmek istiyoruz. Kazanmak için sahaya çıkacağız rakibimiz kim olursa olsun. Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Sonunda güzel futbol, iyi futbol ile ayrılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Trabzonspor: Taha, Malheiro, Lundstram, Batagov, Eren, Mendy, Ozan, Cihan, Cham, Sikan, Enis Destan.
İskenderunspor: Onur Can Özdemir, Ahmet Biler, Turan Tuzlacık, Ulaş Zengin, Kerem Kurşun, Mehmet Maniş, Kadir Turhan, Serdarcan Eralp, Erbay Eker, Muhammed Khail, Muhammet Beşir.
Bugün Fuat Tosyalı Stadı'nda oynanacak ve saat 13.00'te başlayacak İskenderunspor-Trabzonspor maçı maçı A Spor’dan ekranlara gelecek. Ali Yılmaz'ın yöneteceği karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.
Uğurcan’ın yanı sıra tedavileri devam eden Okay Yokuşlu, Draguş ve Arif Boşluk ile Nwakaeme, Visca ve Savic de kadroya dahil edilmedi. Yeni transfer Oleksandr Zubkov ise kafilede bulunuyor. Ukraynalı oyuncunun ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.
Trabzonspor’da 19 oyuncu maç kadrosunda yer aldı. Bu sezon Bordo-Mavililer’in Trendyol Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı toplam 27 mücadelenin tamamında forma giyen Uğurcan Çakır, Şenol Güneş tarafından bugünkü karşılaşmanın aday kadrosuna dahil edilmedi. Dinlendirilecek olan Uğurcan Çakır’ın yerine kaleyi Muhammet Taha Tepe’nin koruması bekleniyor.
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta maçında deplasmanda oynayacağı İskenderunspor maçı hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yaptı. Bordo-Mavililer taktik çalışması gerçekleştirdikten sonra saat 16.00’da Türk Hava Yolları’na ait özel bir uçakla İskenderun’a gitti.