MENÜ

Trabzonspor'un yeni gözdesi Moting!

Schalke’deki sözleşmesi biten Choupo-Moting'in Trabzonspor’a önerildiği öğrenildi. Bordo-Mavili yönetim, teklifi teknik direktör Ersun Yanal’a iletti, kararını bekliyor.

Trabzonspor'un yeni gözdesi Moting!

Orta sahanın her noktasında forma giyebilecek isim arayışında olan Trabzonspor’un gündemine flaş bir oyuncu girdi... Schalke’deki sözleşmesi biten Kamerunlu futbolcu Choupo-Moting’in menacerler aracılığıyla Karadeniz temsilcisine önerildiği ortaya çıktı. 1.91 boyunda olan 28 yaşındaki oyuncunun 3 yıllık bir sözleşmeye sıcak baktığı ve Trabzonspor ile ilgili olarak daha önce bilgi toplamaya başladığı öğrenildi.

Yanal’ın sistemine uyuyor

Asıl mevkisi sol açık olsa da orta sahanın ortasında, sağ açıkta ve forvet arkasında da oynayan deneyimli futbolcu, geride bıraktığımız sezonda toplamda 30 karşılaşmada oynadı. Schalke’nin 3 golüne imzasını koyan Kamerunlu, 8 gole de asistiyle katkı sağladı. Oyun tarzıyla teknik direktör Ersun Yanal’ın sistemine de uyan Choupo-Moting’e imza ücreti ile birlikte yıllık 2 milyon Euro (8 milyon TL) verilmesinin de planlar dahilinde olduğu öğrenildi.

Almanya dışına çıkmadı

Choupo - Moting, Kamerun asıllı ama Almanya pasaportuna da sahip. 28 yaşındaki futbolcu, kariyeri boyunca Almanya’nın dışına hiç çıkmadı. Hamburg, Nürnberg, Mainz ve son olarak da Schalke’de forma giyen başarılı oyuncu, bu zamana kadar transferlerinde değerini hep katlamasına rağmen kendisini hiç bonservis bedeli ödeyerek transfer eden bir ekip olmadı.

10 günde bitecek

Trabzonspor Yönetimi, transfer operasyonunu 10 güniçinde bitirmekte kararlı. Stoper Serdar Taşçı (Lokomotiv Moskova) ve kanat oyuncusu Zoran Tosic’ten (Spartak Moskova) sezon sonu için söz aldığı bilinen Bordo-Mavililer’in en kısa zamanda işi imza aşamasına getirmesi bekleniyor. Bunun için yöneticilerin ya da transfer yoğunluğuna göre yetki verilecek isimlerin soluğu Rusya’da alıp ön protokolleri yapacağı belirtildi. Teknik direktör Ersun Yanal’ın, “Sonuna kadar bekleyelim” dediği Ndiaye konusunda da Osmanlıspor’a 1 haftalık son bir düşünme süresinin verildiği gelenhaberler arasında.

Choupo-Moting kimdir?

D.Tarihi: 23.03.1989
D.Yeri: Hamburg
Ülkesi: Kamerun
Boyu: 1.91
Mevki: Orta Saha
Kulübü: Schalke 04
Kontrat: 30.06.2017
Milli takım: Kamerun
(43 maç 13 gol)

Haberin Devamı
YORUM YAZ