MENÜ

Trabzonspor'da sorun ne?

FANATİK yazarları, Bordo-Mavili ekipte yaşanan sorunları ve yapılması gereken hamleleri kaleme aldı.

Trabzonspor'da sorun ne?

Sezona 50. yıl coşkusuyla start veren ve yapımında sona gelinen mimari harikası Akyazı Spor Kompleksi’ne taşınmak için gün sayan Trabzonspor’da sportif anlamda işler bir türlü rayına oturmuş değil.

Yapılan takviyelere rağmen bu sezon ligde istediği başarıyı elde edemeyen ve hedeflerinin bir hayli uzağında kalan Bordo-Mavililer, dış sahada yaşadığı kötü tabloyu iç sahaya da yansıtarak, tarihi başarılarla dolu Hüseyin Avni Aker’e hüzünlü bir şekilde veda etmek zorunda kaldı.

Alınan başarısız sonuçların ardından tarihinin en kötü sezonlarından biri yaşanırken, yeniden yapılanmanın getirdiği sıkıntılar Karadeniz ekibini huzursuz etmeye devam ediyor.

FANATİK yazarları, Bordo-Mavili ekipte yaşanan sorunları ve yapılması gereken hamleleri kaleme aldı.

Başarısızlık bağımlılık yapar!

Çünkü yönetenler -ki söz konusu bir futbol kulübüyse, burada teknik ve idari yetkililer kastedilmiştir- kendi uygulamalarından, kararlarından kaynaklanan eksiklikleri ve hataları kapatma adına daima hedef saptırırlar. Hadi “Hedef saptırırlar” demeyelim de, suçun kendilerinde değil, “kendileri dışından” olduğunu söylerler. Bazen şanstır günah keçisi, bazen hatalı gol yiyen kaleci, gol kaçıran forvet, genelde de hakemdir başarıya giden yola engel koyan. Oysa ki Trabzonspor’da tartışılması gereken, son haftalarda ciddi hatalar yapan hakemlerden çok büyük bir kamuoyu PR’ıyla yararlılığı sunulan ‘scout ekibi’, ya da teknik kadronun, ya da yönetimin neden eldekileri gönderdiği, neden yerlerine onlardan daha yeteneksiz oyuncuları aldırdığı konusudur. Sözleşmesi boyunca bütün hak edişleri ödenen Cardozo ve diğerlerinin gittiği ve neden bunların geldiği? Eğer bunlara net yanıt alamazsak ve gündemi Akyazı’ya ya da açılış törenlerine kilitlersek, yine söylüyor ve uyarıyoruz: Başarısızlık bağımlılık yapar!

Ergun Ata

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Sadece Onur ve Ekici

Trabzonspor’un bugünkü kadro kalitesi üzerinden bir değerlendirme yapmak doğru değil. Çünkü oyuncu grubuna baktığın zaman genç, yeni bir araya gelmiş ve potansiyel olarak Onur Kıvrak ve Mehmet Ekici’den başka şampiyonluk adayı takımlarda oynayabilecek bir oyuncusu yok Trabzonspor’un. Şimdiki durum ise günlük değerlendirmelerden ziyade yıllardır Trabzonspor mirasını yiyip, geçtiğimiz yıl bu krediyi bitiren yöneticiler üzerinden değerlendirilmelidir. Şu günkü ekonomik durumda yapılması gereken en doğru şey, oluşturulan genç kadroya her transfer döneminde katılacak bir veya iki doğru oyuncuyla sabretmektir. Şu andaki çaresizliğiyle Ersun hoca ve ekibi Trabzonspor için uzun vadede doğru teknik direktördür.

Erman Özgür

​//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ersun Yanal’ın doğrularını götürüyor

Trabzonspor’un iyi bir hocası, medeni bir başkanı, modern bir yönetim tarzı ve iyi bir kadrosu var. OPTA istatistiklerine göre birçok alanda doğruların fazla olduğu rakamlara da sahipler. Ana sorun savunma ve forvette. Bireysel yetersizliklerden dolayı pozisyon alma sıkıntısı yaşayan bir defans hattıyla oynuyorlar. Bu, Yanal’ın sahada yaptığı tüm doğruları götürüyor. Trabzonspor yönetiminin devre arasında acilen Durica’nın yanına ayağı düzgün, pas çıkışlarını doğru yapan bir stoper ile bir sağ bek alması şart. Orta saha kırılganlığı ise forvetlerin tetiklediği bir sorun. Rakip ceza yayına kadar topu doğru getiren bir takım Trabzon. Fakat 18 çizgisi içinde tamamlanamayan her atak, mental olarak takımı çökertiyor. Karabük maçında herşeyi doğru yapıp üst üste pozisyon üretirken 4-0 yenilmek bunun en net göstergesi. Trabzon’un sorunu geçmiş yıllardan çok farklı. Yani bir yönetim ya da teknik adam sorunu yaşamıyorlar. Yaşanan tamamen mental bir kırılma.

Serkan Akcan

Advocaat imkansızı istiyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ