MENÜ

Torku Konyaspor 1-0 Trabzonspor

Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Bordo-Mavili takım, gergin geçen maçta rakibine 1-0 kaybetti. Yeşil-Beyazlılar'a zaferi getiren golü Torje ağlara yolladı.

Torku Konyaspor 1-0 Trabzonspor

Trabzonspor’da herkes, Aykut hoca ile son 2 maçını kazanarak küme düşme korkusunu atlatan Konyaspor karşısında kuşguluydu. Bu endişe havası, saha içindeki futbolculara da yansımış olacak ki, Mehmet Ekici’nin yokluğu bu denli bariz hissedildi. Ne bir duran toptan etkili pozisyon üretilebildi ne de 5-6 pas yan yana getirilerek, rakip yarı sahada gol pozisyonu yaratılabildi.

Trabzonspor savunmada doğru oynadığı maçı ileride verimli olamayınca kaybetti. Bu zevksiz maç sanırım “Erkan Zengin’in meşruluğunu” ciddi derecede sorguladı. Son iki maçtır 11’e alınmayan Erkan, Ersun hoca tarafından hayli fırçalanmış gözüküyor. Elinde Cardozo gibi bir cevheri mücevhere çeviremeyen Trabzonspor orta sahası büyük ihtimalle seneye değişime uğrayacak. Ya da Ersun hoca eline alacağı bir sihirli değnekle mevcut oyuncularla bambaşka bir takım yaratacak.

30’da saha karıştı

29’da dakikada ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Deniz Yılmaz’ın şutunda meşin yuvarlak Ali Turan’dan geri döndü. 30. dakikada Salih Dursun ile Ali Çamdalı bir hava topu pozisyonunda fena halde çarpıştılar. Bir anda gerilimi artan saha içinde Özer Hurmacı ile Ali Turan sözlü tartışmaya girdi. Olay fazladan büyümeden yatıştı.

Verdiği kararlarla tartışılan Hüseyin Göcek, her iki futbolcuya sarı kart verdi. 42.’de sol kanattan Özer’in ortasında arka direkte bulunan Medjani bomboş durumda topu auta gönderdi. 45’te Özer’in savunmanın arkasına attığı topla buluşan Medjani’nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanında auta gitti.

Tek gol Bosingwa’dan

49’da sağ kanatta bulunan Djalma Campos ceza sahasındaki Gabriel Torje’yi gördü. Rumen futbolcu Gabriel Torje ceza sahası içi sağ çaprazdan çektiği şut çok cılız kaldı ve Hakan rahatlıkla topu kontrol etti. 51’de Özer Hurmacı’nın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Deniz Yılmaz gelişine çektiği şut az farkla auta çıktı.

68’de sağ kanattan Medjani’nin ortasında altı pasta noktasında Deniz’in kafa vuruşunda top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 73’te Kenan pasında topla buluşan Torje’nin sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra çektiği şutta Bosingwa’ya çarpan top filelerle buluştu. 1-0. Kalan dakikalarda gol olmayınca karşılaşmayı Konyaspor 1-0 kazandı.

90+ Reşat Çöteli

Haberin Devamı
YORUM YAZ