TMOK'tan başkan adaylarına çağrı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, yaklaşan federasyon seçimleri öncesinde federasyonların yönetim kurullarında kadın temsiline öncelik verilmesi konusunda bir çağrıda bulundu.

TMOK'tan başkan adaylarına çağrı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi TMOK, yaklaşan federasyon seçimleri öncesinde, Türk sporunun geleceğine katkı sağlamak amacıyla Ulusal Spor Federasyonları Başkan Adaylarına önemli bir çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’deki spor federasyonlarından sadece üçünün başkanının kadın olduğu ve yönetim kurullarındaki kadınların oranının sadece %8 olduğu, Genel Sekreterlerin ise 55’inin erkek, sadece 9’unun kadın olduğu hatırlatılan çağrıda, “Federasyonlarınızın yönetim kurullarında kadın temsiline öncelik vermenizi ve göreve geldikten sonra teknik kadrolarda kadın sayısını artırmaya yönelik somut adımlar atmanızı içtenlikle bekliyoruz. Bu adımların, yalnızca kadınların spora daha aktif katılımını teşvik etmekle kalmayıp, Türk sporunun ulusal ve uluslararası arenada daha güçlü, kapsayıcı ve rekabetçi bir yapıya ulaşmasına da katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi.

 

TMOKtan başkan adaylarına çağrı

YORUM YAZ