MENÜ

Süper Kupa öncesi önemli açıklamalar!

Yarın Galatasaray le Bursaspor arasında oynanacak olan Süper Kupa öncesinde düzenlenen basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Galatasaray'dan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve kaptan Selçuk İnan, Bursaspor'dan Ertuğrul Sağlam ve Ozan İpek katıldı. Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu'nun kendisinden flaş bir ismi istediğini açıkladı.

Süper Kupa öncesi önemli açıklamalar!

Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonu şampiyonu Galatasaray, Ankara'da Osmanlıspor Stadyumu'nda TFF Süper Kupa maçında Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele öncesinde takımların teknik direktörleri ve kaptanlar basın toplantısında buluştu. Toplantıda ilk sözü Selçuk İnan aldı. Selçuk, Bursaspor mücadelesi ile ilgili, "Geçen sene aldığımız 2 kupa var. Yarın da güzel bir maç seyrettirerek yine kupayı almak istiyoruz. Herkesin sadece futbolun güzelliklerini konuşsun istiyorum" dedi.

"Kupaya ihtiyacımız var"


Bursaspor'un kaptanı Ozan İpek ise, "Yarınki karşılaşma iki büyük kulübün karşılaşması olacak. Biz sezonu Galatasaray'la kapattık, Galatasaray'la açıyoruz. Onlara kaybettik. Yarınki maç geçen sezonun rövanşı gibi bir şey olacak. İyi hazırlandık. Finalde kaybetmemiz çok üzdü. Yarınki kupaya Galatasaray'dan daha çok ihtiyacımız var. Umarım yarın kazanan biz oluruz." sözlerini sarf etti.

"Bu kupa bizim için anlamlı"

Ardından sözü Galatasaray'ın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu aldı. Hamza hoca, "Geçtiğimiz sezonu iyi bir finalle kapattık. Bu sezona da Bursaspor'la başlayacağız. Bursaspor'la iyi oyuncularla iyi bir takımla güzel bir maç olmasını istiyoruz. Süper Kupa bizim için çok anlamlı. Sezonu 2 kupayla kapattık, inşallah 3. kupayla taçlandırırız. Yarın güzel bir maç olmasını diliyorum. Her iki takım için de hayırlısı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"Bursa'ya kupa ile dönmek istiyoruz"

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bursaspor camiası açısından çok önemli bir gün kupayı almak istiyoruz. Onu almak için de onu hakedecek oyunu oynamak lazım. Biz bu sene performans olarka güzel şeyler yapmak istiyoruz. Arkadaşlar bunu yaparken düzgün yapalım centilmenlik içşerisinde yapalım. Dostluğu bütünlüğü beraberliği sahada gösterelim. Yarın da böyle bir maç oynayacağız. Sahada tabii ki de kazanmak için üst düzey bir performans sergileyeceğiz. Tabii ki sertliği, agresifliği uygulayacağız ama futbol kuralları içerisinde uygulamak istiyoruz. Sezonu yönlendirecek bir karşılaşma oynamak istiyoruz. Yarın güzel bir mücadeleyle kupayı kazanarak Bursa'ya dönmek istiyoruz. aynı finalde olduğu gibi güzel bir maç olur." diyerek yarın oynayacakları Galatasaray mücadelesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Melo'nun olmaması sorun yaratmaz"

Melo'nun gitmesinin gündemde olduğu ve yokluğunun kendisini nasıl etkileyeceği ile ilgili soru hakkında Selçuk İnan, "Melo'yla iyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum. Melo önemli bir oyuncu bizim takım için. Oyunculuğu dışındakiler bizi ilgilendirmiyor. Melo'nun dışında kim yer alırsa elinden geleni mutlaka yapacaktır. Hamza hocanın her zaman dediği gibi takım oyunu oynayamaya çalışıyoruz. Bilal'le de iyi anlaşıyoruz. Melo'nun olmaması çok da büyük bir sorun yaşatacağını zannetmiyorum." cevabını verdi.

4 yıldır bir istikrar yakaladık. Bunun sebebi de takım oyuncusu olmamız. Bu tarz oyuncuların da büyük kulüpler de oynaması gerekir.

"Bursa'da yıldız oldular"

Ertuğrul Sağlam yeni sezonla ilgili görüşleri sorulunca, "Geçen szeon iskelet kadroya baktığımız zaman önemli oyuncularımız kaybettik. Transfer döneminde mukavelelerdeki maadelerini kullanarak ayrıldılar. Bursaspor büyük ve net bir camiadır. Ayrılan oyunculara baktığımız zaman Bursa'ya yıldız olarak gelmediler. Bursa'da yıldız oldular. Biz bu işe yine sezon başından başlayacağız. Bizim için kayıptır ama Bursaspor büyük bir camiadıdr. Belki bir geçiş süreci yaşanabilir ama biz iyi bir takımız ve üzerine daha fazla koyarak daha başarılı olacağız." cevabını verdi.

"Kağıt üstünde favoriyiz"

Hamza Hamzaoğlu yarın oynanacak kupa maçıyla ilgili görüşlerini, "Ertuğrul Sağlam'ın bu işi kısa sürede yapacağını düşünüyorum. Biz yarınki maç için kağıt üstünde daha favori olabiliriz. Maçta geçen sezonun altında bir performans göstereceklerine inanmıyorum. İki takıma da başarılar diliyorum." diyerek aktardı.

"İlerleyen haftalarda aramızda olacak"


Kadroya alınmayan futbolcularla ilgili soruya Galatasaray teknik direktörü Hamzaoğlu, "Carole geldiği günden itibaren performansını yükseltti. Sadece Carole değil birçok oyuncumuzu bıraktık ama 18 kişilik bir kadro kurmak zoprundayız. İlerleyen haftalarda Carole başka maçlarda aramızda olacak. Büyük camialar takımlarından büyük transferler bekler. Bunu çok iyi anlıyorum. Transfer olarak takımın durumu ön planda olmalı. Geçen sezonu çift kupayla kapatan bir kadro var. Biz bunu daha istikrarlı bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Taraftarlarımız merak etmesin biz yine sahadaki mücadelemizi sonuna kadar göstereceğiz." cevabını verdi.

"Volkan Şen takımdan ayrıldı"


Kadro dışı kalan Volkan Şen ile ilgili soruya Ertuğrul Sağlam, "Takımın ofansif yapısı ile ilgili Necid ve Volkan önemli isimlerdi. Farklı alternatif ön plana çıkardık. Son oynamış olduğuumuz hazırlık maçında güzel görüntüler ortaya çıkardık. Biz takımın bu görüntüsünü daha yukarıya çıkarmak istiyoruz ama bazı aksilikler oldu. Volkan takımdan ayrıldı ama takım daha farklı reaksyionlar üretecektir. Bursa'da ofansif konuda bir sıkıntı var ama takım içerisinde biz bunu aşabilecek kapasitedeyiz. Biz yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Ofansif konuda oyuncularımız daha fazla sorumluluk alacaktır. Transferlerimiz devam edeceğiz ve eksikliğimizi ortadan kaldıracağız." diyerek cevapladı.

"Hamza hoca benden Ozan Tufan'ı istedi"

Sorulan transfer soruna samimim cevaplar veren Ertuğrul Sağlam, "Maddi olarak oyuncuların konsantresi çok önemli. Biz de ilk önce kulüpler oyuncuyu arıyor ama yanlış. Bu da zorluklar yaratıyor. Hamza hoca beni aradı ve bana bir oyuncuyu istediğini söyledi. Bir gün sonra Hamza hocayı aradım böyle reddettim. Ben kulüplerden rica ediyorum. Transfer döneminde üslubuna göre hareket edilmek zorunda. Bir oyunucumuz durup duruken takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Bu rahatsız edici. Oyuncu kaybediyor, takım kaybediyor ve transfer eden kulüpte zarar görüyor. " içini döktü. Daha Hamza hoca sizden kimi istedi sorusuna ise, "Ozan Tufan'ı istedi" açıklamasını yaptı.

"Transfer yapabiliriz"

Sakatlıkların sorulması üzerine transfer sorularına cevap veren Hamza Hamzaoğlu, "Transferin son gününe kadar kadorumuzu güçlendirecek her futbolcuyu alabiliriz. Geçen sezon devam eden savunmadaki sakatlıklara bu sezonda Semih ile devam edildi. Oyuncu transfer edebiliriz ya da kendi içimizde de çözbiliriz. Acelemiz yok bu konuda daha zamanımız var." dedi.

"Bursaspor tecrübesizdi"

Ertuğrul Sağlam, "2010'daki şampiyonluktan sonra, bir sonraki sene ligi 3. bitirdik. Daha sonraki sene kupa finali oynadık. Anadolu kulübünün 30 senede yaşadığı şeyler. Hikmet hocayla bitirdiği sezonu 4. bitirdi. Bir Avrupa takımı olma, büyüme açısından büyük işler yaptık. Final oynama, Avrupa Kupası'nda oynama gibi konularda Bursaspor çok tecrübesiz bir takımdı. Yaşanan her şey bursaspor'a bir tecrübe oluyor. İnşallah biz yarın da kupayı alarak güzel bir başlangıç yaparız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ