Galatasaraylı eski futbolcu Wesley Sneijder hakkında flaş iddia! Suç örgütünün gizli ortağı...

2013-2017 yılları arasında Galatasaray forması giyen Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Comanchero uluslararası suç örgütü soruşturmasında Wesley Sneijder'in de, kara para aklama faaliyetlerine karıştığı öne sürüldü. MASAK'ın hazırladığı raporda Sneijder için 'gizli ortak' değerlendirmesi yapıldı.

Galatasaraylı eski futbolcu Wesley Sneijder hakkında flaş iddia! Suç örgütünün gizli ortağı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Uluslararası Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti", "Suçtan Elde Edilen Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlamalarıyla başlattığı Comanchero uluslararası suç örgütü soruşturmasının operasyonlarında flaş bir detay ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Liderliğini Hakan Reis ve Duax Ngakuru'nun yaptığı örgütün 18 üyesi tutuklanıp, 22'si ise adli kontrolle serbest bırakılırken, 55 şüphelinin 4.5 milyar lira değerindeki mal varlıklarına el konulmuştu.

Galatasaraylı eski futbolcu Wesley Sneijder hakkında flaş iddia Suç örgütünün gizli ortağı...

MASAK'ın, Comanchero'nun uyuşturucu trafiğinden elde ettiği parayı Türkiye'de kurulan şirketler üzerinden akladığını belirtmek için hazırlanan raporda Wesley Sneijder'in de adı geçti.

'GİZLİ ORTAK'

Sneijder'in, Borhan Group Yatırım A.Ş. ve onun kontrolündeki Econ Gayrimenkul şirketine 1 milyon 181 bin 428 dolar gönderdiği tespit edilirken, raporda Sneijder için 'gizli ortak' tanımı kullanıldı. 

Soruşturmada adı geçen Yunus Emre Borhan "Sneijder, Econ şirketinin yüzde 15 hissesini satın aldı ve bunun karşılığında 1 milyon 800 bin dolar üzerinden anlaştık. Sneijder bana 1 milyon 181 bin 428 dolar ödedi" dedi.

 

YORUM YAZ