MENÜ

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri - 15 Ocak Pazartesi (BJK transfer)

15 Ocak Pazartesi son dakika Beşiktaş transfer haberlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle forvet arayışını sürdüren Beşiktaş'ta bir çok isim gündemde. İşte Beşiktaş transfer haberleri ve detaylar...

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri - 15 Ocak Pazartesi (BJK transfer)

İngiltere'den Danny Welbeck ve Leicester City’li Islam Slimani İspanya'dan Atletico Madrid'li Fransız forvet Kevin Gameiro tecrübeli golcü Andre-Pierre Gignac işte bu isimlerden hangisi Beşiktaş'ın yeni forveti olacak? Taraftar merakla bekliyor. Beşiktaş önemli bir golcü için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca siyah-beyazlı takımda bazı isimler için tekliflerin geldiği ve Tosic'le Tolgay Arslan'ın takımdan ayrılabileceği iddia ediliyor. Ayrıca Orkan Çınar ile ilgili teknik direktör Şenol Güneş kararını verdi. İşte 15 Ocak Pazartesi son dakika Beşiktaş transfer haberleri ve detaylar...

ADA'DAN ÇİFTE MÜJDE

Beşiktaş, forvet transferi konusunda hedefte bulunan; Arsenal’li Danny Welbeck ve Leicester City’li Islam Slimani’yle yaptıkları görüşmeden olumlu dönüş aldı. Temasların ardından Başkan Fikret Orman, Londra’dan İstanbul’a döndü. Ali Naibi, kulüplerle görüşmelere başladı.

Ara transfer döneminde Cenk Tosun’u Everton’a gönderen Siyah-Beyazlılar, forvet bölgesini Cyle Larin’le güçlendirmişti. Genç futbolcuyu geleceğe yönelik bir yatırım olarak gören Beşiktaş Yönetimi, yıldız bir forvet transferi yapmak için çalışmalarını hızlandırdı. Cenk Tosun’un takımı Everton’ın önceki akşam Tottenham’la oynadığı karşılaşma için A takım direktörü Ali Naibi’yle birlikte Londra’ya giden Başkan Fikret Orman’ın, karşılaşma sonrasında Arsenal’in forveti Danny Welbeck ve Leicester City’nin yıldızı Islam Slimani için temaslarda bulunduğu bildirildi. Takımlarında fazla forma şansı bulamayan bu 2 isimden de olumlu geri dönüş alan Başkan’ın, kulüple görüşmeler için Ali Naibi’yi görevlendirip dün İstanbul’a döndüğü öğrenildi.

Plan, Güner’le belirlenecek

Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda ilk olarak Cenk Tosun’un özelliklerini barındıran Danny Welbeck için girişimde bulunan Ali Naibi’nin, bu oyuncu için Arsenal’in şartlarını sorduğu ifade edildi. Yönetimin, 28 yaşındaki futbolcuyu satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle kadrosuna katmayı planladığı kaydedildi. Kara Kartal’ın, İngiliz yıldızın B Planı olarak Leicester City’li Islam Slimani’yi belirlediği ve 30 yaşındaki Cezayirli oyuncunun da şartlarının sorulduğu ifade edildi. Naibi’nin, yapılacak temasların ardından İstanbul’a dönüp Asbaşkan Umut Güner’le birlikte hareket planını belirleyeceği belirtildi.

MKHITARYAN VE FELLAINI'DE SICAK GELİŞME

Ara transfer döneminde adları sıklıkla Beşiktaş'la anılan Henrikh Mkhitaryan ve Marouane Fellaini ile ilgili Manchester United menajeri Jose Mourinho'dan flaş bir açıklama geldi.

Kırmızı Şeytanlar'ın Portekizli patronu, yaptığı son açıklamada iki oyuncunun da satılabileceğini söyledi.

"Her oyuncunun bir değeri vardır." diyen Mourinho, "Hiçbir oyuncu satılamaz değildir. Transfer sezonu açık olduğuna göre herhangi bir kulüp de bizim oyuncularımızla ilgilenebilir." sözlerini kullandı.

İki oyuncudan Fellaini'nin ara transfer döneminde başka kulüplerle ön protokol imzalama hakkı bulunurken Mkhitaryan'ın sözleşmesi ise 2020 yazında bitiyor.

FORVETE SON ADAY: KEVIN GAMEIRO

Beşiktaş’ın, kulübe menacerler aracılığıyla önerilen Kevin Gameiro’u da gündemine aldığı ortaya çıktı. Kara Kartal’ın, Fransız futbolcu için Atletico Madrid’e satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunduğu bildirildi. Forvet transferi konusunda hem belirledikleri futbolcular hem de kulübe önerilen isimler üzerinden çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, son olarak Kevin
Gameiro’yu hedefleri arasına aldı. Menacerler aracılığıyla iletilen öneri sonrasında 31 yaşındaki futbolcu için çalışma başlatan Kara Kartal’ın, Fransız ismi satın alma opsiyonuyla kiralama talebini İspanyol ekibine ilettiği kaydedildi. Kırmızı-Beyazlılar’a 1,5 sezon önce Sevilla’dan 30 milyon Euro karşılığında transfer olan tecrübeli oyuncu için Beşiktaş’ın, Atletico Madrid’ten gelecek cevabı beklemeye geçtiği öğrenildi.

Forma yarışında geride

Atletico Madrid’teki forma yarışında; Fernando Torres, Diego Costa ve Antoine Griezmann’ın gerisinde kalan başarılı oyuncu, başkent ekibinde bu sezon 17 karşılaşmaya çıkıp rakip fileleri 6 kez sarsmıştı. Öte yandan Gameiro için Fenerbahçe’nin de takipte olduğu kaydedildi.

TRANSFERİN GÖZDESİ TOSİC

Beşiktaş'ın tecrübeli savunmacısı Dusko Tosic, transfer gündeminin ön plana çıkan ismi olmayı sürdürüyor... Domagoj Vida’nın transferi sonrasında forma yarışında geri plana düşen Sırp futbolcuyla, Fransa Lig 1’den Saint Etienne ve Bordeaux’ın ilgisinin sürdüğü; İngiltere’den de Stoke City’nin başarılı savunmacının peşinde olduğu bildirildi. Yönetimin, teklifin 5 milyon Euro seviyesine gelmesi halinde Tosic’in gidişine onay verebileceği konuşuluyor.

LARIN İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

Kara Kartal’ın sağlık kontrolünden geçirip kadrosuna kattığını açıkladığı Cyle Larin için eski kulübü Orlando City’den, “Sözleşmesini uzattık. Dönmesini bekliyoruz” karşılığı gelmişti. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Beşiktaşlı yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Oyuncunun sözleşmesi 31 Aralık’ta bitiyordu. Fakat oyuncu bizimle görüşmeye başlayınca kulübü tek taraflı sözleşmesini uzatmış. Yani tek taraflı sözleşme opsiyonu kullanımı söz konusu. Biz Amerikan Federasyonu’na değil FIFA’ya bağlıyız. FIFA bizim lehimize karar verir” dedi.

TOLGAY ARSLAN'A SÜRPRİZ TEKLİF

Beşiktaş, 2016-17 sezonunda Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Napoli ile eşleşmişti. Siyah-Beyazlılar, İtalya’da oynanan ilk maçı 3-2 kazanmış, o karşılaşmada Tolgay Arslan 75 dakika sahada kalmıştı. Gruptaki ikinci mücadelede ise Tolgay maçın tamamında sahadaydı. Napoli’ye oynattığı futbolla tüm dünyanın takdirini toplayan Teknik Direktör Sarri, bu maçlardan sonra Tolgay’ı çok beğendiğini söylemişti. İtalyan ekibinin geçtiğimiz aralık ayında Beşiktaş’a Tolgay Arslan için 5 milyon euroluk bir sözlü teklif ilettiği öğrenildi.

15’TEN AŞAĞI OLMAZ

Yönetim ise gelen bu teklifi komik buldu. Önerilen miktarın Tolgay’ı almaya yetmeyeceğini bildiren idareciler, “15’ten aşağı olmaz” dedi. (Akşam)

BEŞİKTAŞ'TA HEDEF GICNAC

Beşiktaş'ın sezon başında da istediği Andre-Pierre Gignac, yeniden gündeme geldi. Beşiktaş yönetimi, Meksika kulübü Tigres ile sözleşmesi 30 Haziran 2018’de bitecek olan Fransız golcüyü bonservisi ile almayı planlıyor.

Bu hafta Meksika kulübü ile görüşecek olan yöneticiler, şartların oluşması halinde 33 yaşındaki futbolcuyu transfer edebilir. Beşiktaş’ın transfer listesinde olduğu iddia edilen diğer isimler ise Leicester’dan Slimani ve West Ham’dan Diafra Sakho. Yönetimin, ilk hedefi ise kesinlikle Gignac. (Akşam)

ORKAN ÇINAR İÇİN KARAR VERİLDİ

Beşiktaş’ta geleceğin yıldızı olarak gösterilen Orkan Çınar ile ilgili son karar verildi... Birçok takımın peşinde olduğu yetenekli oyuncunun kiralık olarak gönderilmesi gündeme geldikten sonra gözler başkan Fikret Orman ile teknik direktör Şenol Güneş’in vereceği son karara çevrilmişti...

Gazete Habertürk'ün haberine göre, müzmin sakat Gökhan Töre’nin dönüş tarihine göre Orkan’ın durumunu netleştirmeyi planlayan Güneş, tecrübeli oyuncunun ligin ikinci yarısına da yetişmeyeceği öğrendikten sonra kararını verdi... Orkan’ın takımda tutma kararı alan Şenol Hoca, bu düşüncesini yönetim ile paylaştı ve gelecek tekliflerin reddedilmesini istedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ