MENÜ

Sihirbaz Quaresma

Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Beşiktaş'ta Q7'nin derbiye damga vuran trivelası olay yarattı. Avrupa basını ve futbolseverler, Portekizli yıldızın üstün Fenerbahçe performansını ve attığı müthiş golü yere göğe sığdıramadı.

Sihirbaz Quaresma

Fenerbahçe derbisinde attığı muhteşem trivela stili golle Beşiktaş taraftarlarını mest eden, son dakikada ise sıfırdan vuruşla ağları sarsan Ricardo Quaresma, Avrupa basınının da gündemindeydi. Büyük gazetelerin internet siteleri özellikle ilk golün videosuna yer verirken, Portekiz basını da gazetelerinde genişçe derbiyi işledi. Portekiz gazetesi O Jogo, tam sayfa derbi analizi yayınlarken başlık olarak, "Sihirbaz Quaresma derbiye karar verdi" ifadesini kullandı.

TRİVELADA DÜNYANIN EN İYİSİ
Uluslarası tartışma platformu Reddit'te bir araya gelen futbolseverler de Ricardo Quaresma'nın kaydettiği ilk gol için övgüler yağdırdı. İşte o mesajların bazıları:
Goodzgainz (Chelsea taraftarı): Daha golü görmeden trivela vurduğuna emindim. Dünyada bu vuruşu en iyi yapan oyuncu o.
Ritwikjs (Man.United taraftarı): Kusursuz bir Quaresma golü. Adeta bir resim gibi...
SilotheGreat (Arsenal taraftarı): Quaresma ve trivela... Dünyada daha iyi bir ikili bulamazsınız.
Pipes of Pan (Liverpool taraftarı): Bir vuruş stilinde dünyanın açık ara en iyisi olan oyuncuları seviyorum... Robben, Totti ve Quaresma!

PORTEKİZ'DE TAM SAYFA DERBİ
O Jogo Gazetesi, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini tam sayfa analiz etti.

GÜNEŞ'TEN MESAJ: HER MAÇ TRİVELA
Fenerbahçe derbisinin ardından soyunma odasında takım arkadaşlarının kutlamak için sıraya girdiği Ricardo Quaresma ile hocası Şenol Güneş arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Oyuncusuna, "Ricardo çok iyiydin. Galibiyette büyük bir payın var. Gerçek kaliteni herkese gösterdin" övgüsünde bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Trivela golün enfesti. İzlemeye doyamadık. Senden her maç böyle golleri görmek istiyorum" diye takıldı. Yıldız futbolcu ise, "Şampiyonluk için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Hiç kuşkunuz olmasın" sözünü verdi.

RONALDO'DAN TELEFON VAR!
Fenerbahçe derbisinde harika bir performansa ve çok şık gollere imza atan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'ya bir kutlama da yakın arkadaşı Cristiano Ronaldo'dan geldi. Real Madrid'in süper starının, milli takımdan arkadaşı olan Q7'yi derbi sonrası telefonla arayarak trivela golünden dolayı tebrik ettiği öğrenildi. Quaresma'ya, "Sen Portekiz'in en iyi oyuncususun" diyen Ronaldo'nun, "Maçlarını izliyorum. Bir kez daha yıldızlaştın" diyerek övgüde bulunduğu kaydedildi.

TRİVELA NEDİR?
Portekizce'de 3 parmak anlamına gelen 'tres dedos' teriminden türemiş olan Trivela, futbolda ayağın dışıyla yapılan vuruş için kullanılır. Trivela vuruşu günümüz futbolunda Ricardo Quaresma ile özdeşleşmiştir.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ