MENÜ

Shakhtar maçının kilit adamı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Shakhtar rövanşının kilit adamı olacağına inandığı Josef'i hazırlıyor.

Shakhtar maçının kilit adamı!

Shakhtar Donetsk’le Şampiyonlar Ligi ön elemesi 3. turunda oynanacak kritik rövanşa saatler kala taktik çalışmalarını tamamlayan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, son antrenmanda bir oyuncusuyla özel olarak ilgilendi. Karşılaşmanın kilit adamı olacağına inandığı Josef De Souza’yla bire bir görüşmeler gerçekleştiren Portekizli çalıştırıcı, “Maçın ve takımın dengesi sen olacaksın” ifadeleriyle söze başladı.

‘DENGE KURACAKSIN’

Sakatlığı bulunan Mehmet Topal’ın yarınki mücadelede forma giyme ihtimalinin çok düşük olması nedeniyle orta sahanın tüm yükünü Brezilyalı’nın üzerine yükleyeceğini belirten genç çalıştırıcı, öğrencisinden şunları istedi: “Biliyorsun ki Mehmet Topal’ın durumu belirsiz. Bu yüzden böylesine önemli bir karşılaşmada iki yönlü oynaman gerekecek. Takımın tüm dengesi ve ağırlığı senin üzerinde olacak..

‘HIZLI OLMAN ŞART’

Defansif anlamda hepinize çok iş düşecek olan bu maçta arkadaşlarının yardımına gideceksin ve biz atağa çıkarken ilk topları hep sen değerlendireceksin. Hücumda atacağın toplara fazlasıyla ihtiyacımız var. Hızlı hücumda topun yönünü değiştirecek pasları hızlı kullanacaksın. Biz ataktayken kaptırılabilecek toplarda Shakhtar’ın nasıl organize olduğunu gördün. Bu kontraları da kesmen gerekiyor.

‘HAZIR OL RAUL!’

Çok güvendiği oyuncusuna birçok görevi birden yükleyen Pereira, Mehmet Topal’ın oynamama ihtimali üzerine de B planını hazırladı. Şükrü Saracoğlu’ndaki ilk karşılaşmada kulübede oturttuğu, karşılaşmanın 2. yarısında oyuna sürdüğü Raul Meireles’e ‘Hazır ol’ emri veren Portekizli çalıştırıcı kafasındaki 11’i de belirlerken, takımın ihtiyacı olan gol için de özel çalışmalara ağırlık verdi.

Kaynak: Vatan

Haberin Devamı
YORUM YAZ