MENÜ

Şenol Güneş formülü buldu

Günlerdir Galatasaray’ı analiz eden ve özellikle Başakşehir’in 5-1 kazandığı maçı tekrar tekrar izleyen teknik direktör Şenol Güneş, derbi taktiğini belirledi. Sarı-Kırmızılılar’ı, savunma beklerinin arkasına atılacak toplarla yıkmayı planlayan Güneş, rakibi kanatlardan Ryan Babel ve Quaresma ile vuracak.

Şenol Güneş formülü buldu

Ligde son 2 maçta rakipleriyle berabere kalan ve zirveden 6 puan uzaklaşan Beşiktaş’ta, derbi öncesi tek bir hedef var; galibiyet. Beraberliği kesinlikle yeterli görmeyen teknik direktör Şenol Güneş, günlerdir ekibiyle birlikte Galatasaray’ı analiz ederken, zafer formülünü buldu. Özellikle Başakşehir’in Cim Bom’u 5-1 yendiği maçı tekrar tekrar mercek altına alan Güneş, Galatasaray’ın kanatlarda ciddi zaaf yaşadığını tespit etti.

Elia-visca örneği

Elia-Visca ikilisinin 5-1’lik karşılaşmadaki etkileyici performansını göz önünde bulunduran Güneş, Quaresma ve Babel’i kilit adamlar olarak belirledi. Rakibin savunma bekleri Mariano ve Linnes’in arkasına atılacak toplarla gol arayacak olan Siyah-Beyazlılar, merkezi de Atiba ve Tolgay ile sağlam tutacak. Tolgay’ın her zamankinden fazla Atiba’ya yardım etmesini isteyen Şenol Güneş, takıma geri pas uyarısı da yaptı.

‘Geri pas istemiyorum’

Galatasaray’ın Ndiaye ve Fernando’nun orta sahada kaptığı toplar ile sıklıkla tehlike yarattığını ifade eden Kartal’ın teknik patronu, oyuncularına; “Zorda kalmadıkça kimsenin geri pas atmasını istemiyorum” dedi. Bireysel hataları minimuma indirmeyi hedefleyen Şenol hoca, durun toplara da büyük önem veriyor. Galatasaray’ın yan top zaafını kullanmak isteyen Güneş, Talisca, Cenk, Tosic ve Pepe gibi isimlere güveniyor.

Oğuzhan göreve hazır

Tolgay Arslan’ın artan performansında Oğuzhan’ı ilk 11’den kesen teknik direktör Şenol Güneş, derbide de son haftalardaki ideal kadroyu bozmamayı düşünüyor. Merkezde Atiba ile Tolgay’ı oynatmayı planlayan Güneş, önlerinde ise Talisca’yı görevlendirecek. Oğuzhan ise hırslı görüntüsüyle ilk 11’i zorluyor ve derbide göreve hazır olduğunun mesajını net bir şekilde hocasına veriyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ