MENÜ

Senegal 62-68 Türkiye

A Milli Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri A Grubu 2. maçında Senegal'i 68-62 yenip yarı finale yükseldi. Ay-Yıldızlılar, yarı finalde Fransa ile kozlarını paylaşacak.

Senegal 62-68 Türkiye

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımımız, A Grubu’ndaki ikinci maçında Senegal ile karşılaştı.

Mall of Asia Arena'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada rakibini 68-62 mağlup eden Ay-Yıldızlılar, A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Maça Ali Muhammed, Sinan Güler, Furkan Korkmaz, Samet Geyik ve Semih Erden beşiyle başlayan A Milli Takımımız, ilk sayılarını Semih Erden ile buldu. Senegal karşılaşmaya 7-2’lik bir başlangıç yaptı. Bu skor sonrasında 5-0’lık seri yakalayan ekibimiz, skoru 7-7’ye getirdi. Milliler ilk 10 dakikayı 11-10 geride bitirdi. İkinci çeyrekteki ilk sayılarımız Melih Mahmutoğlu’nun orta mesafeli isabetinde geldi. Ekibimiz 12-11 öne geçti. Kaptan Sinan Güler’in tepeden üçlüğünde skor 17-14’e geldi. Bu çeyrekte son bölümleri iyi oynayan A Milli Erkek Takımımız, Ali Muhammed’in üçlüğü ile soyunma odasına 33-23 önde gitti.

Milliler ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapamadı. Üçüncü çeyreğin hemen başında fark 4 sayıya kadar düştü. Üçüncü çeyreğin bitimine 6 dakika kala Başantrenör Ergin Ataman molayı isteyen taraf oldu. Milliler son çeyreğe 46-43 önde girdi. Son çeyrekte her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Son bölümde Ali Muhammed’den arka arkaya gelen sayılar farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Senegal çok kısa bir süre içinde 5 sayı buldu. Fark 3 sayıya kadar düşmüşken Ali Muhammed bir kez daha sahneye çıktı ve üçlüğü gönderdi. Milliler maçtan 68-62 galip ayrıldı.

Rakip Fransa

Filipinler’in Manila kentinin ev sahipliğinde düzenlenen Olimpiyat Elemeleri’nde yarı finaldeki rakibimiz Fransa oldu.

B Grubu mücadelesinde Yeni Zelanda’yı son çeyrekte oynadığı oyunla 66-59 mağlup eden Fransa grubu birinci sırada bitirdi ve çapraz eşleşme sonucu yarı finaldeki rakibimiz oldu.

Yarı final mücadelesi 9 Temmuz Cumartesi günü Mall of Asia Arena’da oynanacak. Maçın saati daha sonra açıklanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ