MENÜ

Seedorf: Galatasaray'dan teklif aldım

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Clarence Seedorf, futbolculuk dönemlerinde Galatasaray'dan teklif aldığını doğruladı.

Seedorf: Galatasaray'dan teklif aldım

Bir dönem Real Madrid, Inter ve Milan gibi önemli kulüplerin formasını giyen efsanevi Hollandalı orta saha oyuncusu Clarence Seedorf, Roma Açık Tenis Turnuvası’nda yardım amaçlı düzenlenen bir etkinlik sonrası A Spor İtalya Muhabiri Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertlilerin başından ayrılacak ve 2004’ün ardından yeniden Hollanda Milli Takımı’nın başına geçecek. Advocaat’lı Hollanda Milli Takımı’nın geleceğini nasıl görüyorsun?

2004 yılında Portekiz’e yarı finalde yenilip, elenmiştik. Advocaat çok tecrübeli bir teknik direktör. Aynı zamanda milli takımda da görev almış, tanıyan bir isim. Bu zor dönemde milli takımı tanıyan tecrübeli bir teknik adamın yeniden göreve getirilmesini anlayabiliyorum. Umarım bu yeni görevde başarılı olur ve takıma huzur gelmesini sağlar. Biraz da şansın yardımıyla Rusya’da yapılacak olan 2018 Dünya Kupası’na Hollanda’nın katılmasını sağlar.

Basında daha önce senin adın bazı Türk takımlarının teknik direktörlüğü için geçmişti. Türk takımlarının seninle ilgilendiği yazılmıştı. Türkiye’den böyle bir teklif gelirse görev almayı düşünür müsün? Türk futbolu hakkında düşüncelerin neler?

Bana göre, Türk futbolu son dönemde çok iyi bir konuma geldi. Geçmişte benimle ilgilenen takımlar oldu. Bunlar arasında Galatasaray ve daha farklı kulüpler de oldu. Ama net bir sonuca varılamadı. Tabi, somut bir teklif gelmesi durumunda bunu değerlendiririm. Türkiye’de gönüllü şekilde seve seve çalışmak isterim. Bana göre Türk futbol çok iyi seviyededir.

Gomis'ten transfer açıklaması

Galatasaray’dan teklif aldığın doğru mu?

Evet, geçmiş dönemde ilglendiklerini biliyorum ama resmi bir teklif sunulmadı. Sadece Galatasaray değil, başka önemli kulüpten gelecek somut bir teklif olursa bunu ciddi şekilde değerlendiririm.

Türkiye’de vatandaşların Sneijder Galatasaray’da, Robin Van Persie de Fenerbahçe’de oynuyor. Bu iki isim üzerindeki düşüncelerin neler?

İki futbolcu da başarılı ve kaliteli olduklarını Türkiye’de geçirdikleri süre içinde ispatladılar. İkisi de iyi oynuyorlar. Son dönemde çok iyi takip edemedim maçlarını ama bugün halen iki oyuncuyu bu iki önemli kulüp tuttuysa demek ki, bir şekilde katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Bir dönem Fenerbahçe’de oynayan Kuyt, 18 yıl sonra Feyenoord’u Hollanda liginde şampiyon yaptı ve kariyerini sonlandırdı. Kuyt için neler söyleyebilirsin?

Dirk Kuyt kariyerini bir masal gibi sonlandirdi. Kuyt'ın hat-trick yaptığı maçta Heracles'e 3 gol atarak takımı Feyenoord’u 18 yıl sonra Hollanda liginde şampiyonluğa taşıdı. Bu başarısı, genç takımdan oluşan Feyenoord’da oynayan gençler için büyük katkı sağlayarak, onların tecrübe edinmesi için de öncü oldu.
Galatasaray'a dev stoper

Haberin Devamı
YORUM YAZ