Seda Kaçan: Kadınları temsil ediyorum

Türkiye'de 30 yıl sonra pist şampiyonasına çıkan ilk kadın olan Seda Kaçan ralli serüveninde takımı TEXACO Team AMS Avrupa Dayanıklılık Şampiyonluğu'na kadar ulaştı. Ancak Seda'nın hedefleri sadece bununla sınırlı değil. 27 yaşında tutkusunun peşinden gidip yarış pilotu olma macerasına, krediyle çekip aldığı karting aracıyla başlayan Seda Kaçan hikayesini, kadın pilot olmanın sorumluluğunu ve geleceğe yönelik hedeflerini Fanatik'e anlattı.

TCR Avrupa Dayanıklılık Şampiyonası Macaristan, İtalya ve Slovakya olmak üzere üç ülke ve dört yarış içeren bir yarış serisi. Seda Kaçan ve takım arkadaşı İbrahim Okyay sezonun ilk ayağı olan Macaristan'ı ikincilikle kapattı. İkinci yarış olan İtalya'da kupayı kaldıran ikili yine İtalya'da gerçekleşen üçüncü turda takımları TEXACO Team AMS’e Takımlar Şampiyonluğu’nu getirdi. Seda Kaçan Avrupa Şampiyonluğu ünvanıyla buluşan ilk kadın pilot oldu.

Haberin Devamı

Seda Kaçan: Kadınları temsil ediyorum

HEM SATIŞ MÜDÜRÜ, HEM YARIŞ PİLOTU

Seda Kaçan bu şampiyonluğa kadar geçirdiği süreci Fanatik’ten Songül Soysal'a anlattı. Yarış pilotluğula birlikte bir markanın da satış müdür olan Kaçan, iki işi birden yürütmenin zorluğu olduğunu ancak her iki işini de sevdiği için ona göre planlı çalıştığını söylüyor. Hem de bize röportaj için ayırdığı vakti, akşam mesaisi olarak yapmayı göze alacak kadar çok.

Küçük yaşlarda içinde bilmediği bir tutku olduğunu ve araba yarışı kültürünü çok sevdiğini söyleyen Kaçan bilgisayar oyunları satan bir mağazaya gidip 'bana araba yarışı verir misiniz?' demiş. Aldığı oyun ise Need for Speed Underground 2'ymiş.

Seda Kaçan: Kadınları temsil ediyorum

"BABAN ZENGİN DEĞİLSE YAPAMAZSIN"

Yarış pilotluğu için ilk olarak 21 yaşında araştırmalara başlayan Kaçan o dönem bir yarış pilotundan 'baban benim babamda daha zengin değilse yapamazsın güzelim' cevabını alınca vazgeçmiş. 27 yaşına geldiğinde ise içindeki dürtüye sahip çıkamayan Kaçan işe karting seviyesiyle başlamış. Şirketten aldığı primle karting eğitimi alan Kaçan sonrasında karting aracı satın alabilmek için kredi çekmiş.

Haberin Devamı

'Ben piste çıktığımda sadece Seda Kaçan olarak çıkmıyorum. Öncelikle takımımı temsil ediyorum. Sonrasında ülkemi temsil ediyorum ve aynı zamanda da kadınların bu spordaki yerini temsil ediyorum.' diyen kaçan geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonu oldu.

Seda Kaçan: Kadınları temsil ediyorum

"BAŞARI CİNSİYETTEN BAĞIMSIZ"

Her cümlesinde takımı TEXACO Team AMS’nin emeklerinin altını çizen Kaçan "Avrupa Şampiyonu olabilmiş olmak bambaşka bir duygu. Ne mutlu bana ülkem adına böyle bir başarıyı elde ettim. Takımımın bana verdiği bu koltuğun hakkını verebildim. En önemlisi ise erkek egemen bir sporda başarının cinsiyetten bağımsız kanıtlayabilmek beni en çok mutlu eden şey. " dedi.

Gelecek hedefleri arasında Türkiye pist şampiyonluğu ve bir dünya şampiyonasında yarışmak olduğunu dile getiren Kaçan özellikle de genç kızlara ve kız çocuklarına ilham verdiğini düşünüyor.

Seda Kaçan: Kadınları temsil ediyorum

YORUM YAZ