MENÜ

Rüştü Reçber: Fatih Terim emekli olmalı

Rüştü Reçber, Hürriyet gazetesinde yayınlanan 'Artık Sana İnanmıyoruz' başlıklı yazısıyla büyük ses getirmişti. Terim'e sert ifadelerin yer aldığı bu yazıya Rüştü Reçber açıklık getirdi, eleştirileri ve soruları yanıtladı.

Rüştü Reçber: Fatih Terim emekli olmalı

Bugün Hürriyet.com.tr'nin Facebook canlı yayınına katılan Rüştü Reçber, yazısına açıklık getirdi, soruları yanıtladı. İşte Rüştü Reçber'in açıklamalarından satırbaşları;

Benim derdim gitmek değil...

Benim derdim gitmek gitmemek değil. Benim derdim Türk futbolunun standart bir kaliteyi yakalaması.

Arda'nın milli takımda olmasını istiyorum. Arda Turan sadece futbolculuğuyla değil önderliğiyle de önemli. Gökhan Gönül, Selçuk, Burak da.

Arda Turan milli takıma şarttır

Futbolla alınan neticeler nedeniyle farklı düşüncelere sahip olabiliyoruz, 2 maçı alsak da bazı gerçekleri göz önüne almak, masaya yatırmak zorundayız. Arda Turan milli takıma şarttır.

Hiçbir teknik adam bindiği dalı kesmek istemez. Seçilen alternatif kadroda ilk 11'de değişik isimler olabilirdi.


Taraftarın milli takıma güveni yok!


Milli takımın lideri kim?

Form grafiği en iyi olan, milli takım ortamını huzurunu bozmayan her isim orada olmak zorundadır.

Takımda saha içerisinde Caner ve Mehmet Topal gibi isimler var, ancak lider olmak farklı bir olgudur, onu şu anda milli takımda göremiyorum.

Kale Volkan Babacan'ın

Kale için şu an Volkan Babacan üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiriyor.

Her yerde, Terim'in saygı duyduğum bir isim olduğunu söyledim. Beni Türk futboluna kazandıran isimdir. Ancak şu an konumuz farklı, benim için önemli olan şu an Türk futbolu.

Hep aynı şeyi söylüyorum

Futbolu bıraktığımdan beri sürekli aynı şeyi söylüyorum. Futbolu yönetenlerin işin mutfağından gelen isimlerin olması gerekir. Yönetimsel anlamda bir devrim yaşanması gerekir.

Bu kadar fazla oyuncuyla oynarsak başarıyı yakalamamız mümkün değildir. Her başarısızlığımızda nesil değiştirmek doğru değil.


Fatih Terim'den Nuri Şahin'e sürpriz telefon!


Son vuruşu kim yapacak

Sevgili Uğur iyi yazmış 'Şaşırtmaya çalışırken kendiniz şaşırdınız' diye.
Hoca ani ataklarla kaleye inmeyi planlamış. Ancak o son vuruşu yapacak bir kişi lazımdı. Tutsa deha diye düşüneceklerdi. Ancak futbolun bir gerçeği vardır. Sahaya doğru çıkmanız doğru oynamanız gerekir. Yoksa puan kazansanız bile tesadüfendir.

Volkan Demirel meselesi

Volkan Demirel'in başına gelen Arda Turan'ın da başına geldi. Volkan Demirel'in yaşadığı süreçte o süreci idare edemeyen bir federasyon ve hoca profili vardır. Ancak şu an milli takımdaki idare onu orada görmek istemiyor. Buna bizim yapabileceğimiz yok.

Baskı altındaki futbolcular

Türkiye'de 3 veya 4 büyüklerde baskı altındasınız. Eğer bu takımların futbolcuları bu baskıyı kaldırabiliyorsa, milli takıma en yakın isimler de onlardır. 14 yabancıya her daim karşıyım. Zararlarını yakında görmeye başlayacağını düşünüyorum. Anadolu'da şu an çok iyi oynayan oyuncular var. Musa Çağıran var mesela. Çağırılması gereken oyuncular var. Ancak o baskıyı ve stresi bu futbolcular o ortamda yaşaya yaşaya kaldırır. Bu da iradenin elinde olan bir şey.


Kadroya alınmayanlar, her yerde manşet oluyor!


Altyapıdan yetiştiremiyorsak

80 milyonluk ülkede istediğimiz mevkilerde futbolcu yetiştiremiyorsak bu altyapı organizasyonunun ne kadar kötü olduğunun göstergesi. Gurbetçi futbolcuların da milli takımda oynama hakkı vardır. Milli takımı tercih etmişlerdir. Asıl mevzu bizim kendi içimizde her mevkiye 2-3 alternatif üretemiyorsak bunu bizim düşünmemiz lazım.

Terim gitse

Bütün hata Fatih Terim'in değil. Türk futbolunun yönetilme, vizyon açısından çok büyük bir sıkıntı içinde olduğunu ifade ediyorum. Terim gidecek başkası gelecek, düzen ve sistem aynıyken hiçbir şey değişmeyecek.

Ömer Toprak

Ömer Toprak Almanya'da önemli stoperlerden birisi. Ağır bir sakatlık yaşadı. Milli takımda sorunlar yaşadı. Uzun süredir takımda yoktu. Form durumu itibariyle çağrıldı, Oynatılması normaldi ancak şanssız iki maç geçirdi. Ömer açısından da kolay değil. Ömer Türk futboluna faydalı olacaktır.

Terim'in yerine adayım Aykut Kocaman

Terim'in yerine gelebilecek 15 bin tane antrenör var bu ülkede. Benim adayım Aykut Kocaman'dır.


Türkiye'ye yeni bir Arena daha geliyor! Dünyada bir ilk...


Taraftar niye gelmiyor?

3 Temmuz Türk futbolunu çok etkiledi. Passolig'in amacı tribünlerdeki şiddeti engellemekti, ancak düzene girmedi. Halen tribün kapatmayla uğraşıyoruz. Türk halkı statlardan neden hızla uzaklaştı sorusunun cevabının çözümünü yönetenler bulacak.

Aziz Yıldırım

Aziz Yıldırım uzun yıllardır Fenerbahçe'ye hizmet ediyor. Bence Fenerbahçe'nin çağ atlamasını sağlayan çok önemli bir isimdir. Fenerbahçe'yle yatar Fenerbahçe'yle kalkar. Zaman zaman agresif tutumları olur ama Fenerbahçe'ye hizmetleri nedeniyle çok saygı duyuyorum.

Terim asıl görevini unuttu

Fatih Terim asıl görevini unuttu bence. Arda Turan, Burak, Gökhan, Selçuk dönmelidir. Geri adımla ilgisi yok, burası milli takım.

Terim'den çekinmem

Fatih Terim'den çekinmem. Bendeki emeğini biliyorum, çok büyük saygı duyuyorum. Ancak kendi bildiğim doğruları söylemek zorundayım.

Benim oynadığım dönemde Fatih Terim'e her daim inandım.


Milli Takım'da gözler Fatih Terim'e çevrildi


Yeni nesil Terim'in duygusal yaklaşımını anlayamaz

Bizler profesyonelliği duygusalca yaşayan kişilerdik. Milli takımda da kulüp takımlarda da. Şimdi profesyonelliği profesyonelce yaşayan bir nesle sahibiz. Böyle bir nesle de profesyonelce davranmanız lazım. Duygusal olarak bir yere kadar götürebilirsiniz. Şimdiki nesil Fatih Terim'in duygusal yaklaşımını anlayamaz.

Emre Mor

Emre'nin potansiyeli çok yüksek. Kendini geliştirmesi gereken yönler var. Çok genç. Saha içinde sorumluluk alma adına önemli işler de yapıyor. Bu yaşta kaçak da oynamaya çalışmıyor. Çok iyi bir kulüpte. Eleştireceğim tek yönü saha içinde hakemlerle, rakiple hal ve davranışları.

(CNN Türk)

Haberin Devamı
YORUM YAZ