MENÜ

Rocchi'yi İtalyanlara sorduk: Büyük maçları...

EURO 2016 yolunda yarın akşam kritik bir sınava çıkacak Milli Takımımız'ın İzlanda mücadelesini yönetecek olan Gianluca Rocchi'yi, FANATİK için İtalyan gazeteci Massimo Franchi yorumladı. Franchi, Rocchi'nin büyük maçların hocası olduğunu ve Collina'nın onu bu maçın önemini bildiği için atadığını söyledi.

Rocchi'yi İtalyanlara sorduk: Büyük maçları...

İtalyan gazetecinin tecrübeli hakem Rocchi hakkındaki yorumları şu şekilde:

"Collina bilerek onu atadı"

Türkiye-İzlanda arasındaki mücadeleye Gianluca Rocchi'nin verilmesinin kesinlikle kötü bir tercih olmadığını düşünüyorum. UEFA Hakem Komitesi'nin başında eski bir İtalyan hakem olan ve Türkler'in de yakından tanıdığı Pierluigi Collina var. Collina'nın bu Rocchi'yi bu maça ataması, maçın da önemli olduğunu gösterir. Sonuçta İtalyan bir yönetici, İtalyan bir hakemi milli maça gönderiyor. Kendisi de risk almak istemez.

"Büyük maçlar varsa Rocchi var"

Gözünün üzerinde olacağı Rocchi, İtalya'nın, Nicola Rizzoli ile birlikte en iyi iki hakeminden biri. Örneğin Serie A'da Milan-Juventus, Napoli-Roma gibi büyük maçlar varsa, ya Rizzoli ya da Rocchi yönetir. Tecrübeli bir hakem, saha içinde çok koşan ve çok çalışan bir isim.

"Oyuncular onu sever"

Kartına hemen başvurmayı sevmez. Sert bir faul sonrasında önce sarı kartı düşünür. Oyuncuyla konuşur ve dikkatli olmasını ister. Art niyetli bir hakem değildir. İtalya'da oyuncular tarafından sevilen bir isim. Rocchi için maçın hazırlık ya da resmi olmasının bir önemi yoktur. O her maçı, bir final karşılaşması gibi yönetir ve en doğru kararlı vermeye çalışır.

Massimo Franchi (Tuttosport Gazetesi Yazarı)

Haberin Devamı
YORUM YAZ