MENÜ

Rio Olimpiyatları'nda bugün

Rio Olimpiyatları'nda heyecan son sürat devam ediyor. Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, serbest stil 125 kg finalinde İranlı Komeil Ghasemi'yi 3 - 1 yenen Taha Akgül, Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı. Abdulrashid Sadulaev'e 5 - 0 yenilen Selim Yaşar, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Rio Olimpiyatları'nda bugün

Brezilya'da start alan 2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi birçok branşta sporcular temsil edecek. FANATİK olarak Olimpiyat oyunlarında ülkemizin temsil ediği her branşla ilgili gelişmeler ve sonuçlar gün gün, anbean siz okuyucularımza bu sayfa üzerinden aktarılacak, sayfamız sürekli güncellenecektir.

(SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENECEKTİR)

21AĞUSTOS PAZAR

3 milli sporcu oyunlara veda etti


2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın son gününde, atletizm branşında erkekler maraton finalinde Türkiye’yi temsil eden Bekir Karayel, Ercan Muslu ve Kaan Kigen Özbilen elendi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Sambodromo’da düzenlenen atletizm müsabakalarında, milli sporcular Bekir Karayel, Ercan Muslu ve Kaan Kigen Özbilen maraton finalinde yarıştı. Kaan Kigen Özbilen 2:14:11’lik süresiyle 17’nci, Ercan Muslu 2:18:40’lık zamanıyla 51’inci, Bekir Karayel ise 2:31:27’lik derecesiyle 126’ncı olarak yarışlara veda etti. Maraton finalini 2:08:44’lük sürede tamamlayan Kenyalı Eliud Kipchoge altın madalya kazandı. Etiyopyalı Feyisa Lilesa 2:09:54’lük derecesiyle gümüş, ABD’li Galen Rupp ise 2:10:05’lik zamanıyla bronz madalya elde etti.



Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların 16'ıncı gün sonuçları

2016 Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nın 16'ncı gününde mücadele eden Türk sporcuların müsabakaları tamamlandı.

Atletizmde erkekler maratonda mücadele eden Kağan Kigen Özbilen 2:14:11'lik süresi ile 17'nci, Ercan Muslu 2:18:40'lık süresi ile 51'inci ve Bekir Karayel ise 2:31:27'lik süresi ile 126'ncı oldu.
Güreşte erkekler serbest 65 kilo eleme turunda Kübalı Alejandro Enrique Valdes Tobier ile karşılaşan Mustafa Kaya, 5-0 (teknik puanla 4-4) yenilerek elendi.

Diğer bir güreşçi İbrahim Bölükbaşı ise erkekler serbest 97 kilo eleme turunda İranlı Reza Mohammad Ali Yazdani'ye 4-0 (teknik puanla: 10-0) yenilerek elendi.

Oyunların kapanış seremonisi Türkiye saati ile 22 Ağustos gecesi 02:00'de, Maracaná Stadı'nda (Estádio Jornalista Mário Filho) yapılacak ve Rio 2016 Olimpiyat Oyunları sona erecek.


Mustafa Kaya ve İbrahim Bölükbaşı olimpiyatlara veda etti

Rio Olimpiyat Oyunları'nın son gününde güreş branşında, erkekler serbest stilde mücadele eden Türk sporcular Mustafa Kaya ve İbrahim Bölükbaşı, ilk turda elendi.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan erkekler serbest stil güreş 65 ve 97 kilo müsabakalarında, Türk sporcular Mustafa Kaya ve İbrahim Bölükbaşı mindere çıktı.

Serbest stil 65 kiloda ilk turda Kübalı Alejandro Enrique Valdes Tobier ile karşılaşan Mustafa Kaya, rakibine 5-0 yenilerek elendi. Serbest stil 97 kiloda mücadele eden İbrahim Bölükbaşı ise İranlı Rıza Muhammed Ali Yazdani'ye 4-0 mağlup olarak Rio'ya veda etti.

20 AĞUSTOS CUMARTESİ

Rio'da altın madalya geldi! Tebrikler Taha Akgül...

Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, serbest stil 125 kg finalinde İranlı Komeil Ghasemi'yi 3 - 1 yenen Taha Akgül, Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'daki final mücadelesinde Türk sporcumuz Taha Akgül ile İranlı Komeil Ghasemi karşı karşıya geldi. Milli güreşçi Taha Akgül, 125 kg'da Nemat Ghasemi'yi 3-1 mağlup ederek Olimpiyat şampiyonu olurken, Rio'da da ilk altın madalyayı ülkemize kazandırmış oldu.

Milli güreşçi Selim Yaşar olimpiyat ikincisi oldu

Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında Abdulrashid Sadulaev'e 5 - 0 yenilen Selim Yaşar, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler serbest stil 86 kilo finalinde Milli güreşçi Selim Yaşar, Rus Abdulrashid Sadulaev ile karşılaştı. Rakibine 5-0 mağlup olan Selim Yaşar, olimpiyat ikincisi oldu.



Milli güreşçiler Selim Yaşar ve Taha Akgül finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stilde mücadele eden milli sporcular Taha Akgül ve Selim Yaşar, finale çıktı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da düzenlenen serbest stil 125 kilo yarı final müsabakasında, milli güreşçi Taha Akgül ile Ermeni Levan Berianidze karşılaştı. Son iki yılın dünya şampiyonu Taha Akgül, Berianidze karşısında 3-1 galip gelerek adını finale yazdırdı. Milli güreşçi, finalde İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile eşleşti. İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde de Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmişti.



Diğer milli sporcu Selim Yaşar da erkekler serbest stil 86 kilo yarı finalinde ABD’li J’den Michael Tbory Cox’u 3-1 yenerek finale yükseldi. Milli güreşçinin finaldeki rakibi, son iki yılın dünya şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev oldu. Selim Yaşar, ilk turu maç yapmadan geçmiş, ikinci turda Porto Rikolu Jaime Yusept Espinal, çeyrek finalde de Kübalı Reineris Salas Perez’i 3-1’lik skorlarla elemişti. Madalyayı garantileyen Taha Akgül ve Selim Yaşar’ın final maçlarına çıkacağı akşam seansı, TSİ 22.00’de başlayacak. Bu arada güreş karşılaşmalarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de izledi.



Rio Olimpiyatlarında bugün



Güreşte Taha Akgül ve Selim Yaşar yarı finalde


2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stilde mücadele eden milli sporcular Taha Akgül ve Selim Yaşar yarı finale çıktı.

Tekvandoda madalyalar dağıtıldı

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan tekvando müsabakalarında, kadınlar 67 kilo ve erkekler 80 kiloda final maçları sona erdi.

Kadınlar 67 kiloda Güney Koreli Hyeri Oh, finalde Fransız Haby Niare'yi 13-12 yenerek altın madalyaya uzandı. Niare'nin gümüş madalyada kaldığı kategoride, milli sporcu Nur Tatar ve Fildişi Sahili'nden Ruth Marie Christelle Gbagbi bronz madalya kazandı.

Erkekler 80 kilo finalinde Büyük Britanyalı Lutalo Muhammad'ı 8-6 mağlup eden Fildişi Sahilli Cheick Sallah Junior Cisse, altın madalya elde etti. Muhammad'ın gümüş madalyayla yetindiği kategoride, Azerbaycanlı Milad Beigi Harchegani ve Tunuslu Oussama Oueslati bronz madalya aldı.

***

Hokeyde altın Britanya'nın!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları kadınlar hokeyde Büyük Britanya Milli Takımı, altın madalyaya ulaştı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Hokey Merkezi'nde oynanan karşılaşmaların ardından kadınlar hokeyde madalyalar dağıtıldı.

Finalde normal süresi 3-3 biten karşılaşmada penaltılarda Hollanda'yı 2-0 yenen Büyük Britanya, altın madalya elde etti. Hollanda'nın gümüş madalyayla yetindiği kategoride, üçüncülük maçında Yeni Zelanda'yı 2-1 mağlup eden Almanya, bronz madalya kazandı.

***

Bolt'tan 9. altın madalya!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında 4 kategoride madalyalar sahiplerini buldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında kadınlarda sırıkla atlama ve 4x100 metre takım ile erkeklerde çekiç atma ve 4x100 metre takım finalleri sona erdi.

Erkekler 4x100 metre takım yarışında Jamaika, 37.27'lik süresiyle rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya ulaştı. Jamaikalı rekortmen atlet Usain Bolt, 100 ve 200 metreden sonra 4x100 metre takımda da birincilik yaşayarak Rio 2016'da 3'üncü, toplamda 9'uncu olimpiyat altınını elde etti. Aynı yarışta 3'üncü olan ABD ise bayrak değişiminde yapılan hata nedeniyle diskalifiye edildi.

***

19 AĞUSTOS CUMA


Nur Tatar, bronz madalya mücadelesine çıkacak

2016 Rio Olimpiyatları'nda tekvandoda, kadınlar 67 kilo yarı finalinde Fransız Haby Niare'ye yenilen milli sporcu Nur Tatar, bronz madalya maçına çıkacak.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan tekvando müsabakalarında, kadınlar 67 kiloda Nur Tatar ile Fransız sporcu Haby Niare, yarı finalde karşılaştı. Rakibine altın vuruşla 4-0 yenilen Nur Tatar, final şansını kaybetti.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu, TSİ 03.30'da bronz madalya mücadelesi verecek.


Bakan Kılıç da izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Nur Tatar ile Rabia Güleç arasındaki müsabakayı tribünden izledi. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde bulunan Bakan Kılıç, karşılaşmayı salonda takip etti.

Milli güreşçi Süleyman Atlı olimpiyatlara veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları erkekler serbest stil 57 kiloda mücadele eden milli güreşçi Süleyman Atlı, ikinci turda elendi. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan 57 kilo müsabakalarında Süleyman Atlı, ikinci turda karşılaştığı Rumen Ivan Guidea'ya 3-1 yenilerek olimpiyatlara veda etti.


Rio Olimpiyatlarında bugün



Servet Tazegül hüsranı!


2016 Rio Olimpiyat Oyunları tekvandoda, erkekler 68 kiloda çeyrek final maçına çıkan milli sporcu Servet Tazegül, Rus rakibi Alexey Denisenko'ya mağlup oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan tekvando müsabakalarında, Servet Tazegül ile Denisenko çeyrek final mücadelesinde karşılaştı.

Karşılaşmayı 19-6'lık skorla kaybeden son olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül, repesaj hakkı kazanmak için rakibinin finale yükselmesini bekleyecek.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Ramil Guliyev 8. oldu

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen Rio Olimpiyatları atletizm müsabakalarında, erkekler 200 metre finalinde milli sprinter Ramil Guliyev piste çıktı.

Bitiş çizgisini 20 saniye 43 salisede geçen milli atlet Guliyev, yarışmayı 8’inci sırada tamamlayarak sonuncu oldu.

Nur Tatar çeyrek finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tekvandoda, kadınlar 67 kiloda mücadele eden milli sporcu Nur Tatar, çeyrek finale yükseldi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da yapılan tekvando müsabakalarında, kadınlar 67 kiloda ilk tur maçları sona erdi. Tatamiye çıkan milli sporcu Nur Tatar, bu turda karşılaştığı Avustralyalı Carmen Marton’u 11-1 yenerek çeyrek finale kaldı. Nur Tatar, çeyrek finalde TSİ 21.00’de Türk asıllı Alman sporcu Rabia Güleç ile karşılaşacak.

18 AĞUSTOS PERŞEMBE

3 milli güreşçi elendi!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, kadınlar serbest stilde Türkiye’yi temsil eden Bediha Gün, Hafize Şahin ve Yasemin Adar, ikinci turda elendi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da yapılan kadınlar serbest stil güreş 53, 63 ve 75 kilo müsabakalarında, Türk sporcular Bediha Gün, Hafize Şahin ve Yasemin Adar mindere çıktı. Serbes stil 53 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Bediha Gün, ikinci turda Kuzey Koreli Jong Myong-suk’a 4-0 yenildi. Hafize Şahin, 63 kilo ilk turunda Brezilyalı Lias Nunes de Oliveira’yı tuşla mağlup etti. Milli güreşçi, ikinci turda Rus Inna Trazhukova’ya 3-1 kaybetti. Türkiye’yi 75 kiloda temsil eden Yasemin Adar ise ilk turda Ukraynalı Alla Cherkasova’yı 3-1’lik skorla geçti. Milli sporcu, ikinci turda Rus rakibi Ekaterina Bukina’ya aynı skorla yenilmekten kurtulamadı. Elendikleri rakipleri finale kalamayan 3 Türk güreşçi de repesaj hakkını kaybederek olimpiyatlara veda etti.



Atletizm erkekler 4x100 metre takım yarışında Türkiye, elendi

Rio Olimpiyatları'nda 400 metre engelli yarışında ülkemiz adına yarışan Yasmani Copello bronz madalya kazandı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda atletizm branşında Türkiye, erkekler 4x100 metre takım yarışında finale kalamadı. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 4x100 metre elemeleri sona erdi. İzzet Safer, Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes ve Ramil Guliyev'den oluşan Türkiye Milli Takımı, 38.30 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kırmasına karşın serisinde 4'üncü, toplamda 10'uncu olarak elemeleri geçemedi.

Yasmani Copello bronz madalya kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, Türkiye’yi erkekler 400 metre engelli finalinde temsil eden Yasmani Copello Escobar bronz madalya elde etti.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 400 metre engelli finalinde Yasmani Copello Escobar piste çıktı. Bitiş çizgisini 47 saniye 92 salisede geçen milli atlet Copello Escobar, yarışmayı 3. sırada tamamlayarak bronz madalyaya ulaştı. Yarışmayı 47.73’lük sürede bitiren ABD’li Kerron Clement altın, 47.78’lik zamanda tamamlayan Kenyalı Boniface Mucheru Tumuti, gümüş madalya elde etti.

Servet Tazegül, çeyrek finale çıktı

Tekvando erkekler 68 kiloda milli sporcu Servet Tazegül, çeyrek finale çıktı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tekvandoda, erkekler 68 kiloda mücadele eden milli sporcu Servet Tazegül, çeyrek finale yükseldi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da yapılan tekvando müsabakalarında, Servet Tazegül ile Şilili Ignacio Morales ilk tur maçında karşılaştı.

Rakibini 14-1’lik skorla yenen son olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül, adını çeyrek finale yazdırdı. Milli tekvandocu, çeyrek finalde Rus Alexey Denisenko ile bugün TSİ 21.15’te mücadele edecek.

17 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

Ramil Guliyev, finalde Bolt'un rakibi oldu


2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında erkekler 200 metrede Ramil Guliyev, finale çıktı.

Guliyev, 20.09'luk derecesiyle serisinde 4'üncü, toplamda 7'nci olarak finale kaldı. Erkekler 200 metre yarı finalinde en iyi dereceyi ise 19.78'le Jamaikalı Usain Bolt yaptı. ABD'li Justin Gatlin, 20.13'lük zamanıyla serisinde 3'üncü olarak final bileti alamadı.

Final, yarın TSİ 04.30'da koşulacak.

Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun, bronz madalya şansını kaybetti

2016 Rio Olimpiyatları'nda güreş branşında, Türkiye'yi kadınlar serbest stilde temsil eden Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun, bronz madalya şansını değerlendiremedi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan kadınlar serbest stil güreş 58 ve 69 kilo repesaj müsabakalarında, Türk sporcular Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun mindere çıktı.

Serbest stil 58 kiloda, repesaj ikinci turunda Tunuslu Marwa Amri ile mücadele eden milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, rakibine 3-1 yenildi ve olimpiyat oyunlarına veda etti.

Türkiye'yi serbest stil 69 kiloda temsil eden Buse Tosun ise repesajın ilk turunda Ukraynalı Alina Stadnik Makhynia'yı 3-1 mağlup etti. İkinci turda Kanadalı Dorothy Erzsebet Yeats ile karşılaşan 20 yaşındaki milli güreşçi, rakibine 3-1 yenilerek bronz madalya şansını kullanamadı ve elendi.

Eşref Apak, erkekler çekiç atma elemelerini geçemedi

2016 Rio Olimpiyatları'nda atletizm branşında, erkekler çekiç atmada mücadele eden milli sporcu Eşref Apak, elemeleri geçemedi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler çekiç atma elemeleri sona erdi. Milli sporcu Eşref Apak, 70.08 metrelik atışıyla serisinde 15'inci, genel sıralamada ise 24'üncü olarak oyunlara veda etti.


Lasma Liepa yarı finalde elendi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları durgunsu kanoda, kadınlar tekli kayak 500 metre kategorisinde mücadele eden milli sporcu Lasma Liepa, yarı finalde elendi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Lagoa Stadı’nda yapılan müsabakalarda, durgunsu kanoda kadınlar tekli kayak 500 metre kategorisinde elemeler ve yarı finaller sona erdi. Milli sporcu Liepa, elemelerde 1:59.581’lik derecesiyle kendi serisini 5’inci, genel sıralamayı ise 20’ncilikle tamamlayarak yarı finallere kalmasına rağmen bu turda başarılı olamadı. Yarı finali 2:08.450’lik sürede tamamlayan Liepa, kendi serisini 7’nci, genel sıralamayı ise 21’incilikle bitirerek oyunlara veda etti.

Atletizmde Ali Kaya elendi

2016 Rio Olimpiyatları'nda atletizmde, erkekler 5 bin metrede milli sporcu Ali Kaya elemeleri geçemedi.

Milli güreşçi Cenk İldem, bronz madalya kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen stil 98 kiloda milli güreşçi Cenk İldem, bronz madalya kazandı.

16 AĞUSTOS SALI

Milli boksör Batuhan Gözgeç Rio'ya veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli boksör Batuhan Gözgeç, erkekler 64 kilo çeyrek finalinde Alman Artem Harutyunyan’a kaybederek oyunlara veda etti.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro’da gerçekleştirilen 64 kilo çeyrek finalinde milli boksör Batuhan Gözgeç ile Alman Artem Harutyunyan karşılaştı. Batuhan Gözgeç, rakibine puanlama sonucunda 3-0 yenilerek yarı finale kalamadı. Milli sporcu, ilk turda Kamerunlu Mahaman Smaila, ikinci turda da Brezilyalı Joedison Teixeira’yı 3-0 yenerek çeyrek finale çıkmıştı.

Rio'da Ramil Guliyev yarı finale kalırken, Jak Ali Harvey ise elendi

2016 Rio Olimpiyatlar'nda atletizm branşında, Türkiye'yi erkekler 200 metrede temsil eden milli sporculardan Ramil Guliyev yarı finale kalırken, Jak Ali Harvey ise elendi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 200 metre elemelerinde 20.23'lik dereceyle tamamlayan milli sporcu Guliyev, kendi serisinde 2'ncilik elde ederken, genel sıralamada ise 10'uncu olarak yarı finale yükseldi. Aynı kategoride yarışan bir diğer milli sporcu Jak Ali Harvey ise kendi serisinde 20.58'lik derecesiyle 6'ncı olurken, genel sıralamada ise 40'ıncı olarak elendi.

Dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt ise elemelerde 20.28'lik derecesiyle kendi serisinde birincilik elde ederken, genel sıralamada ise 15'inci olarak yarı finale kaldı.
Erkekler 200 metrede yarı finaller, 18 Ağustos Perşembe günü TSİ 04.00'de başlayacak.

1500 metrede İlham Tanui Özbilen, elemeleri geçemedi

2016 Rio Olimpiytları'nda atletizm branşında, Türkiye'yi erkekler 1500 metrede temsil eden İlham Tanui Özbilen, elemelerde 35'inci olarak elendi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm yarışlarında, erkekler 1500 metre elemeleri yapıldı. Yarışı 3:49.02'lik dereceyle tamamlayan milli sporcu Özbilen, kendi serisinde 13'üncü olurken, genel sıralamada ise 35'inci olarak elendi.



Milli güreşçi Cenk İldem yarı finalde


2016 Rio Olimpiyatları'nda erkekler grekoromen stil 98 kiloda milli güreşçi Cenk İldem, çeyrek finalde Rus Islam Magomedov'u 3-1 mağlup ederek yarı finale çıktı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 98 kilo güreş müsabakalarında, milli güreşçi Cenk İldem ile Rusya'dan Islam Magomedov çeyrek finalde karşılaştı. Milli güreşçimiz, rakibini 3-1 yenerek olimpiyatlarda yarı finale yükseldi. Cenk İldem, bu turda Ermeni Artur Aleksanyan ile gün içinde karşılaşacak.


Milli atlet Yasemin Can finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm kadınlar 5 bin metre elemelerinde milli atlet Yasemin Can, 8'inci oldu ve finale yükseldi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda yapılan atletizm kadınlar 5 bin metre elemelerinde yarışı 15:19.50'lik dereceyle tamamlayan Yasemin Can, serisinde ikinci, genel sıralamada ise 8'inci olarak finallere yükseldi.

Kadınlar 5 bin metrede finaller 20 Ağustos Cumartesi TSİ 03.40'da yapılacak.

Kadınlar 400 metrede altın Bahamalı Miller'ın

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, kadınlar 400 metrede Bahamalı Shaunae Miller altın madalya kazandı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, kadınlar 400 metre finali yapıldı.

Bahamalı Miller, 49.44’lük derecesiyle birinci olarak olimpiyat altın madalyasını boynuna taktı. Miller’ın rakiplerini geçmek amacıyla bitiş çizgisine doğru atlaması da dikkati çekti.

ABD’li Allyson Felix’in 49.51’lik süresiyle gümüş madalya aldığı kategoride, Jamaikalı Shericka Jackson ise 49.85’lik zamanıyla bronz madalya elde etti.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansına (WADA), ülkesindeki devlet destekli doping programını ortaya koyan rapor için muhbirlik yapan Rus atlet Yuliya Stepanova, konum bilgisinin de bulunduğu WADA hesabının bilgisayar korsanlarınca (hacker) ele geçirildiğini ve hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

Rio 2016 Olimpiyatlarında bisikletçi Mark Cavendish, sebebi olduğu kaza hakkında soru soran muhabiri dava etmekle tehdit etti.


Sırıkla atlamada altın Brezilya'nın

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler sırıkla atlamada Brezilyalı Thiago Braz da Silva altın madalya kazandı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler sırıkla atlama finali yapıldı.

Brezilyalı Da Silva, 6.03’lük derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. Fransız Renaud Lavillenie’nin 5.98 metrelik atlayışıyla gümüş madalya aldığı kategoride, ABD’li Sam Kendricks ise 5.85’lik derecesiyle bronz madalyayı elde etti.

15 AĞUSTOS PAZARTESİ

Yasmani Copello Escobar yarı finale yükseldi


Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında erkekler 400 metre engelli elemeleri 2. serisinde yarışan Yasmani Copello Escobar, 49.52 ile serisini ilk sırada tamamlayarak yarı finale çıktı. Joao Havelange Stadyumu'ndaki yarışı 49.52 süre ile tamamlayan Yasmani Copello Escobar, Türkiye'nin madalya umutlarını yarı finale taşıdı.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı

Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşı grekoromen stil 130 kg finalinde Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez'e 6 - 0 yenilen Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı.

Alican Kaynar finali kaçırdı

Rİo Olimpiyat Oyunları yelken Finn kategorisinde yarışan milli sporcumuz Alican Kaynar, 10 turluk eleme etabını 13. tamamlayarak finale kalma şansını yitirdi. Son yarışını 11. sırada tamamlayan Kaynar, 5 puan farkla potanın altında kaldı. 2012 Londra Olimpiyatları’nda da mücadele eden Alican Kaynar, bu sonuçla Oyunlar tarihinde finalde yarışmaya en çok yaklaşan yelkencimiz oldu.

Özge Bayrak buraya kadar

Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi kadınlar badmintonda temsil eden Özge Bayrak, Güney Koreli rakibine yenilerek son 16’ya kalmayı başaramadı. I Grubu ikinci maçında Yeonju Bae’ye 21-7’lik iki set sonucunda 2-0 kaybeden Bayrak, grubunda ikinci sırasında kaldı ve elendi. Özge Bayrak ilk maçında İtalyan Jeanine Cicognini’yi 2-0 mağlup etmişti.

3000m engellide finale kalamadık

2016 Rio Olimpiyatları’nda 3000 metre engelli elemelerinde üç sporcumuz piste çıktı. İlk eleme turunda koşan sporcumuz Halil Akkaş 8:33.12 dakikayla ile sezonun kendi adına en iyi derecesini elde etmesine rağmen yedinci sırada kalarak final koşma şansını yitirdi. İkinci eleme turunda piste çıkan Aras Kaya 8:32.35’le serisini sekinci tamamlayarak finale kalamadı. Son eleme serisinde yarışan Tarık Langat Akdağ ise yarışı tamamlayamadı.

Osmanoğlu’ndan üç hata

Olimpiyat Oyunları’nda atletizm branşında üç adım atlama elemeleri yapıldı. Milli sporcumuz Şeref Osmanoğlu, elemeler B grubunda mücadele ederken, üç atlayışında da hata yaparak Rio Olimpiyatları’na veda etti. ABD’li Christian Taylor, 17.24 metrelik atlayışıyla elemelerin en başarılı ismi olurken, Çinli Don Bin 17.10 metre ile onu takip etti. Üç adım atlamada final bugün 15:50’de yapılacak.

Kanoda yarı finalde elendik

Rio Olimpiyat Oyunları’nda dün kano kadınlar tekli kayak 200 metre branşının eleme ve yarı final mücadeleleri yapıldı. Milli sporcumuz Lasma Liepa elemeleri geçmesine rağmen yarı finalde istediği performansı ortaya koyamadı ve final şansını yitirdi. Letonya asıllı Türk kanocu eleme turundaki 41.76 saniyelik derecesiyle yarı finalde yarışmaya hak kazandı. Ardından koşulan yarı final serisinde ise 41.86 saniye yapan Liepa, kendi serisinde yedinci sırada kaldı ve finale kalma şansını yitirdi.

Güreşte iki kategoride madalyalar sahibini buldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen stil 59 ve 75 kilolarda madalyalar dağıtıldı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da düzenlenen güreş müsabakalarında, erkekler grekoromen stil 59 kiloda Japon Shinobu Ota’yı 4-0 yenen Kübalı Ismael Borrero Molina altına uzandı.

14 AĞUSTOS PAZAR

Badmintonda Özge, Rio'ya veda etti

Rio Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi badminton branşında temsil eder Özge Bayrak, Koreli Yeonju Ba'ye 2-0 yenilerek grubunu 2. sırada tamamladı ve 16'lı eleme turuna çıkamadı.
Milli sporcu Özge Bayrak, I Grubu ilk maçında İtalyan Jeanine Cicognini'yi 2-0 mağlup etmişti. Özge, ikinci maçında ise Koreli Yeonju Ba ile karşılaştı. Rakibine 2-0 yenilen Özge, grubunu 2. sırada tamamlayarak olimpiyatlara veda etti.

Binicilikte Ömer Karaevli elendi

Rio Olimpiyat Oyunları'nda binicilik engel atlamada mücadele eden Ömer Karaevli, olimpiyatlara veda etti. Ömer Karaevli, ilk elemelerde toplam 13 ceza puanı ile 61'inci olarak olimpiyatlardan elendi.

Kadınlar maratonda 3 sporcumuz yarıştı

Rio Olimpiyat Oyunları atletizm kadınlar maratonda, milli sporcular Esma Aydemir 58'inci, Sultan Haydar 111'inci, Meryem Erdoğan ise 112'nci oldu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Sambodromo bölgesinde yapılan yarışta Türkiye'yi temsil eden sporculardan Esma Aydemir, 2.39.59'luk süresiyle yarışı 58'inci tamamladı.

Diğer milli sporcular Sultan Haydar'ın 2.53.57'lik zamanıyla 111'inci bitirdiği yarışta, Meryem Erdoğan ise 2.54.04'lük derecesiyle 112'nci oldu.

Yarışı 2.24.04'lük süresiyle ilk sırada bitiren Jemima Jelagat Sumgong, maratonda olimpiyat altını kazanan ilk Kenyalı kadın atlet unvanını aldı.


Sultan Haydar 111. Meryem Erdoğan 112. sırada yer aldı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm kadınlar maratonda, milli sporcular Esma Aydemir 58’inci, Sultan Haydar 111’inci, Meryem Erdoğan 112’nci sırayı aldı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde karnavalların yapıldığı Sambodromo adlı alanda gerçekleştirilen kadınlar maraton yarışı sona erdi.

Türkiye’yi temsil eden sporculardan Esma Aydemir, 2.39.59’luk süresiyle yarışı 58’inci tamamladı. Diğer milli sporcular Sultan Haydar’ın 2.53.57’lik zamanıyla 111’inci bitirdiği yarışta, Meryem Erdoğan ise 2.54.04’lük derecesiyle 112’nci oldu.

Kenya’ya kadınlarda ilk altın

Yarışı 2.24.04’lük süresiyle ilk sırada bitiren Jemima Jelagat Sumgong, maratonda olimpiyat altını kazanan ilk Kenyalı kadın atlet unvanını aldı. Bahreynli Eunice Jepkirui Kirwa’nın 2.24.13’lük derecesiyle gümüş madalya elde ettiği yarışta, Etiyopyalı Mare Dibaba 2.24.30’luk zamanıyla bronz madalyaya ulaştı.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Milli güreşçi Çebi madalya şansını yitirdi

Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler grekoromen stil 75 kiloda mücadele eden milli güreşçi Selçuk Çebi, olimpiyatlardaki madalya şansını kaybetti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Selçuk Çebi, grekoromen stil 75 kilo son 16 turunda Hırvat Bozo Starcevic ile mücadele etti. Çebi, rakibine 3-1 mağlup olarak altın madalya şansını kaybetmişti.

Milli güreşçimiz, Rus güreşçi Roman Vlasov'un Hırvat güreşçi Bozo Starcevic'i 3 - 1 mağlup etmesiyle repesaja çıkma hakkını da yitirdi. Selçuk Çebi, yaptığı kısa açıklamada, "Nasip değilmiş. Çok istedim ancak olmadı" dedi.

Erkekler Grekoromen Stil 75 kiloda final mücadelesi saat 22.00'de Rus sporcu Roman Vlasov ve Danimarkalı Mark Overgaard Madsen arasında yapılacak


Brezilya çeyrek finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları erkekler futbolda ev sahibi Brezilya, Kolombiya’yı 2-0 yenerek yarı finale çıktı.

Corinthians Arena’da oynanan Brezilya ile Kolombiya arasındaki çeyrek final maçını, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti.

Yüzme yarışları sona erdi. Phelps tarihe geçti...

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Su Sporları Salonu’nda yapılan yüzme müsabakaları, kadınlarda 50 metre serbest ve 4x100 metre karışık bayrak, erkeklerde 1500 metre serbest ve 4x100 metre karışık bayrak finalleriyle sona erdi.

Rekortmen yüzücü Michael Phelps’in de yer aldığı ABD, 4x100 metre karışık bayrak finalinde altın madalya elde etti. Böylece Phelps, kariyerinde bir altın daha kazanarak Rio 2016’daki 6’ncı madalyasına uzandı. Olimpiyat tarihindeki 28’inci madalyasına ulaşan 31 yaşındaki yüzücü, toplam altın sayısını ise 23’e çıkarma başarısını göstererek tarihe geçti.

Moradi 403 kiloyla altın madalya kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları halter branşında, erkekler 94 kiloda İranlı Sohrab Moradi, altın madalya elde etti. İranlı halterci Sohrab Moradi, toplamda 403 kilo kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu. Belaruslu Vadzim Straltsou, toplamda 395 kiloluk kaldırışıyla gümüş, Litvanyalı Aurimus Didzbalis ise 392 kiloyla bronz madalyaya ulaştı.

Mo Farah unvanını korudu

Rio 2016 Atletizm erkekler 10 bin metre finalinde milli sporcular Polat Kemboi Arıkan 13’üncü oldu, Ali Kaya ise yarışı tamamlayamadı. Bu mesafede Büyük Britanyalı Farah, olimpiyatlarda üst üste ikinci kez altın madalya kazandı.

Potanın Perileri 3. bitirdi

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Japonya’nın Fransa’yı 79-71 yenmesiyle A Grubu’nu üçüncü sırada bitirdi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Milli Kadın Basketbol Takımı, Japonya’nın Fransa’yı 79-71 yenmesiyle A Grubu’nu üçüncü sırada tamamladı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Youth Arena’da oynanan A Grubu’nun son maçında Japonya ile Fransa karşılaştı. Müsabaka, 79-71’lik skorla Japonya’nın galibiyetiyle sona erdi.

Çeyrek finale yükselmeyi daha önce garantileyen A Milli Takım, bu sonuçla üçlü averajda Japonya’nın önünde yer aldı ve grubu üçüncü sırada bitirdi.

Avustralya’nın lider tamamladığı grupta, Fransa ikinci, Japonya ise dördüncü olarak çeyrek finale yükseldi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın çeyrek finaldeki rakibi, B Grubu’nda oynanacak İspanya-Kanada karşılaşmasının kazananı olacak. Mücadele, bugün TSİ 23.45’te başlayacak.



12 AĞUSTOS CUMA

Önder Şipal olimpiyatlara veda etti


2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli boksör Önder Şipal, erkekler 75 kilo ikinci turunda Hindistan’dan Krishan Vikas’a yenilerek elendi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro’da gerçekleştirilen 75 kilo müsabakasında, milli boksör Önder Şipal ile Krishan Vikas karşılaştı. Milli boksör, ikinci turda karşılaştığı Vikas’a 3-0 yenilerek olimpiyatlara veda etti.

Assiya İpek 13. oldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları halter branşında, kadınlar 75 kilo B Grubu’nda yarışan milli sporcu Assiya İpek, 13’üncü sırayı aldı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro’da gerçekleştirilen halter müsabakalarında, kadınlar 75 kiloda madalyalar sahiplerini buldu. Milli halterci Assiya İpek, koparmada 83 ve silkmede 103 olmak üzere toplamda 186 kiloluk kaldırışıyla grubunda 6’ncı, genel sıralamada 13’üncü oldu.

Kayra Sayit, madalya şansını kaçırdı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları judo branşında, kadınlar +78 kilo bronz madalya maçına çıkan Kayra Sayit, Japon rakibi Kanae Yamabe'ye yenilerek, kürsüye çıkma şansını yitirdi.




Milli kürekçiler 16. oldu


2016 Rio Olimpiyat Oyunları kürekte, erkekler hafif kilo iki çiftede mücadele eden milli sporcular Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir, alt klasman grubu C finalinde 4’üncü, genel sıralamada 16’ncı oldu.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Lagoa Stadı’nda yapılan alt klasman grubu C finali yarışını Cem Yılmaz-Hüseyin Kandemir ikilisi, 6:47.06’lık sürede tamamladı. Bu sonuçla milli sporcular, final serisini dördüncü bitirirken, genel sıralamada ise 16’ncılık elde etti.

Aynı kategoride Fransa altın, İrlanda gümüş, Norveç ise bronz madalya kazandı. Kürekte erkekler hafif kilo iki çiftenin yanı sıra üç kategoride daha madalyalar sahibini buldu.

Sonuçlar şöyle: - Kadınlar: Hafif kilo iki çifte: 1. Hollanda 2. Kanada 3. Çin İki tek kürek: 1. Büyük Britanya 2. Yeni Zelanda 3. Danimarka Erkekler: Dört tek: 1. Büyük Britanya 2. Avustralya 3.



Rio Olimpiyatlarında bugün



Judoda Kayra Sayit, bronz madalya şansı yakaladı


2016 Rio Olimpiyat Oyunları judo branşında, kadınlar +78 kilo repesaj mücadelesine çıkan Kayra Sayit, Tunuslu Cheikh Rouhou'yu ippon ile yenerek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Türkiye'yi temsil eden Kayra Sayit, çeyrek finalde bir numaralı seribaşı Çinli Song Yu'ya mağlup oldu. Kayra Sayit, akşam seansında ise repesajda Tunuslu Cheikh Rouhou'yu mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.


Kadınlar 10 bin metrede Yasemin Can 7. oldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, kadınlar 10 bin metre finalinde yarışan Türk sporcu Yasemin Can, 7. oldu. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda yapılan atletizm müsabakalarında, kadınlar 10 bin metre finali koşuldu. Son Avrupa Şampiyonası'nda 5 bin ve 10 bin metrenin altın madalyalı sporcusu Yasemin Can, 30.13.70 ile kariyerinin en iyi derecesine imza attığı yarışta 7. oldu. Olimpiyatlarda ilk kez yarışan Etiyopya'dan Almaz Ayana da, 29.17.45'lik derecesiyle 23 yıllık dünya rekorunu kırarak altın madalya kazandı.


Gülle atmada Emel Dereli elemeleri geçemedi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, kadınlar gülle atmada mücadele eden milli sporcu Emel Dereli, olimpiyatlara veda etti. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda yapılan atletizm müsabakalarında, kadınlar gülle atma elemeleri sona erdi. Son Avrupa üçüncüsü Emel Dereli, ilk hakkında 17,01, ikinci hakkında 16,86 metre, üçüncü denemesinde ise geçersiz atış yaptı. Serisinde 11'inci, toplamda 24'üncü sırayı alan milli sporcu, finale kalamayarak olimpiyatlardan elendi.


11 AĞUSTOS PERŞEMBE

Güvenlik sorunları bitmek bilmiyor

Olimpiyat Oyunları’nın ev sahibi Rio’daki güvenlik problemlerinin ardı arkası kersilmiyor. İngliz Daily Mail Gazetesi’nin haberine göre, atçılık müsabakalarının yapıldığı çadıra ateş açıldı. Çadırın tepesini delen mermi, müsabakaları takip eden medya mensuplarının olduğu bölüme düştü. Kimsenin zarar görmediği olayın ardından polis, araştırmaların sürdüğünü, milyonlarca Pound’luk değeri olan atların bulunduğu atçılık çadırının da güvenliğinin artırıldığını açıkladı. Güvenlik problemleri daha önce hırsızlığa uğrayan sporcular ve otobüslerine saldırılan gazetecilerle gündeme gelmişti.


Ekaterina Ivanova Avramova veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli yüzücü Ekaterina Ivanova Avramova, kadınlar 200 metre sırtüstü elemelerinde 21’inci olarak elendi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Su Sporları Salonu’nda gerçekleştirilen yüzme elemelerinde kadınlar 200 metre sırtüstünde yarışan milli yüzücü, 2.12.98’lik derece elde etti. Avramova, serisini birincilikle tamamlamasına rağmen genel sıralamada 21’inci olarak olimpiyatlara veda etti.

Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir finale kaldı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler hafif kilo iki çiftede mücadele eden milli kürekçiler Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir, alt klasman grubu C’de finale kaldı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Lagoa Stadı’nda yapılan alt klasman grubu C/D2 yarı final yarışında 7.24.14’lük derece elde eden Cem Yılmaz-Hüseyin Kandemir ikilisi, ikinci oldu. Bu sonuçla milli sporcular, yarın TSİ 18.30’da yapılacak.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Milli boksör Batuhan Gözgeç tur atladı


2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele eden milli boksör Batuhan Gözgeç, Kamerunlu rakibi Mahaman Smaila'yı 3-0 yenerek son 16 turu'na yükseldi.Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro'da gerçekleştirilen 64 kilo müsabakasında Batuhan, Kamerunlu Mahaman Smaila ile karşılaştı. Rakibini 3-0 mağlup eden milli boksör, adını bir üst tura yazdırdı.

Viktoria Zeynep Güneş yarı finalinde elendi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 200 metre kurbağalamada yarı finalde elendi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Su Sporları Salonu’nda gerçekleştirilen yüzme yarışlarının akşam seansında Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 200 metre kurbağalama yarı finaline katıldı. Yarışı 2.23.49’luk derecesiyle tamamlayan milli yüzücü, serisinde 5’inci olmasına rağmen genel klasmanda 9’uncu olarak olimpiyatlara veda etti.

Milli halterci Duygu Aynacı 12'nci oldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları halter branşında, kadınlar 69 kilo B Grubu'nda yarışan milli sporcu Duygu Aynacı, 12'nci sırayı aldı.


10 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

Rio Olimpiyatlarında bugün



Eskrimde İrem Karamete elendi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları eskrim branşında mücadele eden milli sporcu İrem Karamete, 32'li eleme turunda Fransız Ysaora Thibus'a 15-6 yenilerek elendi. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki müsabakada İrem Karamete, 32'li eleme turunda Ysaora Thibus'a 15-6 mağlup olarak olimpiyatlara veda etti.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Atıcılıkta iki sporcumuz elendi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atıcılık branşında 50 metre tabanca elemelerinde Yusuf Dikeç 550 puanla 22'nci, İsmail Keleş ise 544 puanla 29'uncu olarak finallere yükselemedi.Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki atıcılık müsabakalarında 50 metre tabanca elemelerinde Türk sporcular Yusuf Dikeç 550 puanla 22'nci, İsmail Keleş ise 544 puanla 29'uncu olarak olimpiyatlara veda etti.


Rio Olimpiyatlarında bugün



Önder Şipal Rio'da son 16'da


Milli boksör Önder Şipal, erkekler 75 kiloda Zambiyalı rakibi Muziyo’yu yenerek ikinci tura çıktı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli boksör Önder Şipal, erkekler 75 kilo maçında Zambiyalı Benny Muziyo Muziyo’yu yenerek ikinci tura yükseldi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro’da gerçekleştirilen 75 kilo müsabakası ilk turunda, milli boksör Önder Şipal ile Benny Muziyo Muziyo
karşılaştı. Rakibini puanlama sonucunda 2-1 mağlup eden Önder Şipal, adını ikinci tura yazdırdı.

Önder Şipal ikinci tur maçında, Hindistan’dan Krishan Vikas ile 13 Ağustos Cumartesi günü TSİ 01.15’te mücadele edecek.

9 AĞUSTOS SALI

Rio Olimpiyatlarında bugün



Milli kürekçiler yarı finalde


Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda erkekler hafif kilo iki çiftede yarışan milli kürekçiler Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir, yarı finale yükseldi.

Lagoa Stadı'ndaki repesaj yarışlarında 7.13.49'luk derece elde eden Cem Yılmaz-Hüseyin Kandemir ikilisi, beşinci oldu.

Türkiye bu sonuçla genel klasmanda 12 ülke arasında 9'uncu sırada yer aldı ve milli sporcular yarın yapılacak C/D 2 yarı finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Milli yüzücü Nida olimpiyatlardan elendi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları yüzme branşında 200m kelebek elemelerinde 22. sırayı elde eden Türk sporcu Nida Eliz Üstündağ, oyunlara veda etti. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen yüzme 200m kelebek elemelerinde Nida, 2:10.02'lik derecesi ile kendi serisini 1. bitirse de genel sıralamada 22. olarak elendi.


Rio Olimpiyatlarında bugün



Büşra Katipoğlu son 16'da tamam dedi


2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda yarışan milli judocu Büşra Katipoğlu elendi. Carioca Arena’da düzenlenen kadınlar 63 kilo müsabakalarında tatamiye çıkan milli judocu Büşra Katipoğlu, ön eleme turunda karşılaştığı Makedon Katerina Nikoloska’yı mağlup etmesine rağmen son 16 turunda karşılaştığı Fransız Clarisse Agbegnenou’ya yenilerek elendi.

Agbegnenou’ya bir ippon, iki yuko ile kaybeden ve repesaj şansı da bulunmayan milli judocu, 2. turda turnuvaya veda etti.

8 AĞUSTOS PAZARTESİ

Rio Olimpiyatlarında bugün



Mete Gazoz, alkışlarla Rio'ya veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları okçuluk branşında mücadele eden 17 yaşındaki milli sporcu Mete Gazoz, 1/16 eleme turunda Hollandalı Sjef van den Berg'e 7-3 yenilerek elendi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen olimpiyatta Mete Gazoz, okçuluk 1/32 elemelerinde 26 yaşındaki Fransız rakibi Pierre Plihon'u 6-5 yenerek 1/16 eleme turuna çıkmıştı. Bu turda da dünya 5 numarası Hollandalı Sjef Van Den Berg ile karşı karşıya gelen Mete, rakibine 7-3 yenilerek olimpiyatlara veda etti.

17 yaşındaki Türk sporcu, mücadelenin ardından tribünlerden uzun süre alkış aldı


Atıcılıkta Yavuz İlnam ve Erdinç Kebapçı olimpiyatlara veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atıcılık branşında, erkekler trap kategorisi elemelerinin ikinci gününde 13'üncü olan Yavuz İlnam ve 29'uncu olan Erdinç Kebapçı olimpiyatlara veda etti.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Atıcılık Merkezi'nde yapılan müsabakalarda, erkekler trap kategorisi ikinci gün elemeleri sona erdi.
Müsabakalar sonucu Yavuz İlnam, 115 atışla 13'üncü, Erdinç Kebapçı ise 108 atışla 29'uncu sırayı alarak yarı finale kalamadı.

Milli kürekçiler repesaj yarışına çıkacak

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda erkekler hafif kilo iki çiftede mücadele eden milli kürekçiler Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir, repesaj yarışına çıkmaya hak kazandı. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Lagoa Stadı’nda yapılan eleme yarışlarında, 6.41.67’lik derece elde eden Cem Yılmaz-Hüseyin Kandemir ikilisi, serilerinde 5’inci, toplamda da 18’inci sırayı aldı. Milli sporcular, yarın TSİ 17.40’ta repesaj yarışı yapacak.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Milli Boksör Onur Şipal, Rio'ya veda etti


2016 Rio Olimpiyat Oyunları boks branşında, erkekler 69 kiloda ringe çıkan milli boksor Onur Şipal, Bulgar rakibi Simeon Chamov'a yenilerek olimpiyatlara veda etti.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen olimpiyatlarda 69 kilo boksta Onur Şipal ile Bulgar Simeon Chamov'a karşı karşıya geldi. Türk sporcumuz Şipal, rakibine 3 - 0 mağlup olarak olimpiyatlardan elendi.


Rio Olimpiyatlarında bugün


Tutya Yılmaz tarihe geçti


2016 Rio Olimpiyatları’nda artistik jimnastikte Tutya Yılmaz finale kalarak ilki gerçekleştirdi.

2016 Rio Olimpiyatları’nda artistik jimnastikte Tutya Yılmaz denge barında 14 bin 500 puan alarak finale yükseldi. Türkiye tarihinde ilk kez artistik jimnastikte bir sporcu finale çıkmış oldu. 4 branşta yarışan Tutya, atlamada 13.733, asimetrik barda 12.166, denge barında 14.500, yer alıştırmalarında ise 12.733 puan aldı.

7 AĞUSTOS PAZAR

Melek Hu olimpiyatlara veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi kadınlar masa tenisinde temsil eden Melek Hu, üçüncü turda Tayvanlı Szu-Yu Chen’e 4-0 yenilerek elendi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro Spor Salonu’nda gerçekleştirilen masa tenisi müsabakalarında, milli sporcu Melek Hu, Szu-Yu Chen ile üçüncü turda karşılaştı. Rakibine 12-10, 11-6, 11-7 ve 11-8’lik setlerle 4-0 yenilen Melek Hu, olimpiyatlara veda etti. Ahmet Li’nin ardından Melek Hu’nun da elenmesiyle Türkiye’yi olimpiyatlarda masa tenisinde temsil eden sporcu kalmadı.

Yavuz İlnam finale yolunda

Atıcılıkta Yusuf Dikeç ile İsmail Keleş, 10 metre havalı tabancada final şansını yitirirken, dün trap branşında Yavuz İlnam ile Erdinç Kebapçı mücadele etti. Uluslararası arenada başarılı sonuçlar alan İlnam, ilk sıralama turunda da ilk 6 atıcı arasında yerini aldı ve final için umut verdi. İlnam ilk turda 24, ikinci turda 23 ve üçüncü turda da 24 isabetli atış yaparak toplamda 71 puanla sıralama turunu 6.sırada bitirdi. Genç atıcımız Erdinç Kebapçı ise 24, 18 ve 24 olmak üzere 66 puanla 33 sporcu arasında 24.sırada yer aldı. İlnam bugünkü ikinci sıralama turunda da bu performansını sürdürürse, yarı finale kalma ihtimali yüksek olacak.

Rio Olimpiyatlarında bugün



Viktoria Zeynep Güneş, yarı finale çıktı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 100 metre kurbağalamada yarı finale yükseldi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Su Sporları Salonu’nda gerçekleştirilen yüzme yarışlarında, Türkiye’yi temsil eden sporculardan Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 100 metre kurbağalamada eleme müsabakasına çıktı. Elemelerde 1.07.14’lük derecesiyle serisinde 5’inci, toplamda 15’inci sırayı alan milli yüzücü, adını yarı finale yazdırdı. Viktoria Zeynep Güneş’in de yer alacağı kadınlar 100 metre kurbağalama yarı finalleri, yarın sabaha karşı TSİ 04.29’da başlayacak.

AHMET Lİ MASA TENİSİNDE OLİMPİYATLARA VEDA ETTİ

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi erkekler masa tenisinde temsil eden Ahmet Li, ikinci turda Kanadalı Eugene Wang’a 4-0 yenilerek elendi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Riocentro Spor Salonu’nda gerçekleştirilen masa tenisi müsabakalarında, milli sporcu Ahmet Li, Eugene Wang ile ikinci turda karşılaştı. Rakibine 11-7, 11-9, 11-7 ve 11-4’lük setlerle 4-0 yenilen Ahmet Li, olimpiyatlara veda etti. Türkiye’nin kadınlar masa tenisindeki sporcusu Melek Hu ise üçüncü turda Tayvanlı Szu-Yu Chen ile karşılaşacak.

6 AĞUSTOS CUMARTESİ

Rio Olimpiyatlarında bugün



DİLARA LOKMANHEKİM JUDO'DA İLK TURA VEDA ETTİ!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda milli judocu Dilara Lokmanhekim, kadınlar 48 kiloda Meksikalı Edna Carrillo’ya kaybederek ilk turda elendi. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena’da gerçekleştirilen judo müsabakalarında, Türkiye adına tatamiye çıkan ilk sporcu Dilara Lokmanhekim, kadınlar 48 kilo ilk turunda Meksikalı Edna Carrillo ile karşılaştı. Carrillo’ya ippon ile kaybeden ve repesaj şansı da bulunmayan milli judocu, olimpiyatlara ilk turda veda etti.

Rio Olimpiyatlarında bugün



BEKİR ÖZLÜ DE JUDO'DA OLİMPİYATLARA VEDA ETTİ

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan judo müsabakalarında erkekler 60 kiloda mücadele eden Bekir Özlü, ilk turda Büyük Britanyalı Ashley McKenzie'ye yuko ile yenildi ve olimpiyatlara veda etti.

Rio Olimpiyatlarında bugün



NEZIR KARAP’TAN VEDA

Erkekler yüzmede ‘A barajını geçerek olimpiyata gitmeye hak kazanan 22 yaşındaki milli yüzücümüz Nezir Karap dün havuza girdi. 400 metre serbestte finale kalabilmek için mücadele eden Karap, 3 seride 3.58.37’lik derecesiyle son sırada yer aldı. Bu sonuçla finale kalmayan Karap, olimpiyata veda etti.

KELEŞ VE DIKEÇ FINAL DIŞINDA

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ilk madalya kadınlar atıcılıkta alınırken, 10 metre havalı tabancada da iki sporcumuz finallere kalabilmek adına mücadele etti. Daha önce Dünya ikinciliği elde eden Yusuf Dikeç 46 sporcu arasında 576 puanla 21. olurken, İsmail Keleş de 575 puanla 24.sırada yer aldı. İki sporcumuz da ilk 8’e giremeyerek, final şansını yitirdi. Çinli Wei Pang 590 puanla elemeleri ilk sırada bitirdi.

BOKSÖRÜMÜZ RAHAT TURLADI!

Boksta hafif ağır sıklet elemelerinde 81 kiloda ülkemizi temsil eden Mehmet Nadir Ünal, Faslı rakibi Hassan Saada, Olimpiyat Köyü’nde çalışan iki kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınca, dünkü maçını oynamadan tur atladı. 22 yaşındaki Faslı sporcunun, çarşamba günü Olimpiyat Köyü’nde görevli iki kadına cinsel taciz girişiminde bulunduğu belirtildi. Kadınların şikayeti üzerine bu sabah sivil polisler tarafından gözaltına alınan Saada’nın, soruşturma tamamlanana kadar 15 gün gözaltında kalacağı bildirildi. Yabancı olması dolayısıyla Hassan Saada’nın bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ