MENÜ

Rıdvan Dilmen flaş yorum: Böyle penaltı olmaz!

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Akhisarspor - Galatasaray maçının değerlendirdi. Dilmen, Akhisar'ın penaltısına ise 'Böyle penaltı menaltı olmaz!' dedi.

Rıdvan Dilmen flaş yorum: Böyle penaltı olmaz!

Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan ve Galatasaray'ın 2-1'lik skorla galip geldiği Akhisarspor maçını değerlendirdi.

İşte Rıdvan Dilmen yorumları:

Bu tip maçlarda 2-0 her zaman tehlikelidir. Fatih Terim, lider olmanın avantajı ile sahaya sürdü takımını. Fenerbahçe'nin de muhtemelen kazanacağını düşünüyordu. Bu nedenle kontrollü bir galibiyet planladı. Nedir bu kontrollü galibiyet? Selçuk, Donk ve Fernando ile tok bir orta saha yapıp Rodrigues'in çabukluğu sonuca gitmeyi düşünüyordu. "Tutturursam" dedi ve tutturdu. Donk ilk yarıda G.Saray'ın en iyilerindendi. Galatasaray ilk yarım saatte etkili oynadı, iki gol buldu ve sonra skoru korumaya yöneldi. Maçın hakemine gelirsek… Akhisar'ı oyuna ortak etmek isteyen Ali Palabıyık'tı..

Soner'in kaçırdığı penaltı öncesine gidelim. Akhisar'a verilen penaltıya bakın. Böyle penaltı menaltı olmaz! Orada Muslera'nın lehine faul çalmalıydı. Çünkü dikkat ederseniz Akhisarlı oyuncu ayağını kaldırdı. Bir de aklıma takılan bir şey var. Akhisarspor'un penaltıcısı normalde Seleznov. Ama penaltıyı o kullanmadı Soner Aydoğdu geldi ve auta attı. Okan Buruk, neden Soner'e penaltıyı attırdı anlamadım. Sakın kimse yanlış anlamasın. Burada asla art niyet aramıyorum. Sadece bir takımın penaltıcısı sahadayken, neden böyle bir tercih değişikliği yapıldı. Belki Seleznov atmak istememiştir. Belki de daha önce Muslera'ya penaltı attığı için bu kez attırmak istememiştir. Sonuçta Galatasaray, kritik bir virajı daha kayıpsız geçti. Galatasaray bir maç kaybeder, Başakşehir ve Fenerbahçe kaybetmeden yoluna devam ederse Başakşehir üçlü averajla şampiyon olur. Ama ligin favorisi Galatasaray....

Haberin Devamı
YORUM YAZ