Red Bull Sporcusu Hazal Nehir’den Madrid’de sıra dışı meydan okuma

Son 20 yılda büyük ilgi gören Parkur sporunun ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Red Bull sporcusu Hazal Nehir, bir gün break dans antrenmanı için geldiği salonda parkur çalışan sporcuları gördüğünde hikayesi değişti. Singapur'da Lion City Gathering 2019'da (Asian Parkour Championship) Kadınlar Speed Run kategorisinde aldığı birincilik ve Red Bull Art of Motion Finali'nde Türkiye'yi temsil eden ilk atlet olan Hazal Nehir son olarak İspanya’nın başkenti Madrid’e 2 saatlik uzaklıktaki Cuenca’da zorlu bir meydan okuma ile karşımıza çıktı.

Red Bull Sporcusu Hazal Nehir’den Madrid’de sıra dışı meydan okuma

Ülkemizde parkur sporunun en önemli temsilcilerinden Red Bull sporcusu Hazal Nehir, Madrid’de sınırları zorladı. Başarılı sporcu, birbirinin aynı 155 basamaktan oluşan parkuru bitirmek için mücadele etti.  Cuenca’da yer alan su kanalı üzerindeki birbirinden zorlu üç parkuru da bitirmeye çalışan Nehir’in sıra dışı mücadelesi keyifli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Red Bull Art Of Motion Finali'nde Türkiye'yi Temsil Eden İlk Atlet

Son 20 yılda büyük ilgi gören Parkur sporunun ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri Red Bull sporcusu Hazal Nehir, bir gün break dans antrenmanı için geldiği salonda parkur çalışan sporcuları gördüğünde hikayesi değişti. Singapur'da Lion City Gathering 2019'da (Asian Parkour Championship) Kadınlar Speed Run kategorisinde aldığı birincilik ve Red Bull Art of Motion Finali'nde Türkiye'yi temsil eden ilk atlet olan Hazal Nehir son olarak İspanya’nın başkenti Madrid’e 2 saatlik uzaklıktaki Cuenca’da zorlu bir meydan okuma ile karşımıza çıktı.

Türkiye’nin Uluslararası Arenada İlk Başarıya Ulaşan Kadın Parkur Sporcusu

Parkur sporuna başladıktan sonra kendini tanıdığını söyleyen Hazal Nehir, 155 basamaktan oluşan parkuru bitirmek için mücadele etti. Denge, dikkat, süreklilik, irade, enerji gerektiren parkurda Hazal Nehir’in ortaya koyduğu mücadeleyi görenler gözlerine inanamadı. Madrid ve Valencia arasında İspanya’nın gizli hazinesi Cuenca’da zorlu parkurlarla mücadele eden Hazal Nehir’in performansı görülmeye değerdi. Türkiye’nin uluslararası arenada ilk başarıya ulaşan kadın parkur sporcusu Hazal Nehir, çevreyi bir tuval gibi düşünürsek performansı ile kendine özel bir tabloya imza attı.

Haberin Devamı

Her basamakta kendine meydan okuyup hedefine bir adım daha yaklaşan Hazal Nehir’in sıra dışı mücadelesi büyük ilgi çekti. Kenarları uçurum olan bir kanalda aynı hareketi defalarca tekrar ederken dengesini ve odağını korumak için müthiş bir çaba gösteren Red Bull sporcusu Hazal Nehir’in performansını Red Bull Türkiye Instagram ve TikTok hesabı üzerinden izlemek mümkün.

YORUM YAZ