Real Madrid'den Lamine Yamal açıklaması! Santiago Bernabeu'da ırkçılık şoku...

Barcelona'nın dün gece El Clasico'da ezeli rakibi Real Madrid'i 4-0 yendiği dev maçın ardından Lamine Yamal'a yönelik ırkçı söylemler ortaya çıktı. Real Madrid, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. İşte detaylar...

Real Madrid'den Lamine Yamal açıklaması! Santiago Bernabeu'da ırkçılık şoku...

Real Madrid, LaLiga'nın 11. hafta mücadelesinde dün gece Barcelona'yı konuk etti. Los Blancos, El Clasico'da taraftarı önünde ezeli rakibine 4-0 mağlup olarak büyük bir şok yaşadı. Barcelona'nın golleri Robert Lewandowski (2), Lamine Yamal ve Raphinha'dan geldi. Öte yandan Lewandowski, iki net gol fırsatını harcayarak geceye damga vurdu.

Haberin Devamı
Marbella'da Lamine Yamal çılgınlığı! Korumalar devreye girdi

LAMINE YAMAL'A IRKÇILIK

Maçın ardından ise gündemde Lamine Yamal vardı... El Clasico'da gol atan 17 yaşındaki süper yetenek, Santiago Bernabeu'da bazı ırkçı söylemlere ve hareketlere maruz kaldı. Mücadelenin ardından sosyal medyada yayınlanan videolarda İspanyol kanat oyuncusuna tribünlerden ırkçılık yapıldığı ortaya çıktı.

Real Madridden Lamine Yamal açıklaması Santiago Bernabeuda ırkçılık şoku...

REAL MADRID'DEN AÇIKLAMA

Yayılan videoların ardından Real Madrid olaya duyarsız kalmadı. Los Blancos'un resmî internet sitesinden yapılan açıklamada, "Real Madrid, futbol ve sporda ırkçılık, yabancı düşmanlığı veya şiddet içeren her türlü davranışı şiddetle kınamakta ve dün gece stadyumun bir köşesinde birkaç taraftarın sarf ettiği hakaretlerden derin üzüntü duymaktadır. Real Madrid, bu içler acısı ve aşağılık hakaretlerin faillerinin bulunup tespit edilmesi ve gerekli disiplin ve adli işlemlerin yapılabilmesi amacıyla bir soruşturma başlatmıştır" ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZ