Yasin duası Türkçe okunuşu - Kadir gecesi Yasin'den sonra okunacak dua nasıl yapılır
Kadir Gecesi, Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan mübarek bir gecedir. Bu gecede yapılan duaların ve ibadetlerin kabul edildiğine inanılır. Kuran-ı Kerim'in özel bir yeri olan Yasin Suresi de bu geceyi değerlendirmek isteyenler tarafından sıkça okunan bir suredir. Yasin Suresi'nin okunmasının ardından ise genellikle çeşitli dualar yapılır. Peki, Kadir Gecesi'nde Yasin Suresi'ni okuduktan sonra hangi duaların yapılması uygun olur ve bu dualar nasıl yapılır? Gelirken, öncelikle Yasin Suresi'nin Türkçe okunuşuna bir göz atalım:
Kadir Gecesi, İslam inancında son derece kutsal kabul edilen bir gece olup, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılan duaların ve ibadetlerin, özellikle de Yasin Suresi'nin okunmasının, Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşma yolunda önemli bir adım olduğuna inanılır. Kuran-ı Kerim'in manevi atmosferini yaşatan Yasin Suresi, Kadir Gecesi'nde Müslümanlar tarafından özel bir vurguyla okunur.
Haberin Devamı ›
Ardından ise genellikle çeşitli dualar edilir. Kadir Gecesi'nde Yasin Suresi'nin okunmasının ardından hangi duaların yapılması gerektiği, Müslümanlar arasında farklılık gösterebilir. Ancak genellikle bu dualar, kişinin manevi ihtiyaçlarına ve niyetine göre belirlenir. Bu dualar, Allah'a yakarışta bulunmak, günahlardan arınmak ve niyetlerin kabul olması için yapılan dualar olabilir. Dolayısıyla, Kadir Gecesi'nde Yasin Suresi'ni okuduktan sonra yapılan duaların nasıl olacağı ve hangi duaların yapılacağı, kişinin manevi derinliğine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak bu duaların samimiyetle ve içtenlikle yapılması, Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşmada önemli bir adımı temsil eder.
Haberin Devamı ›
Yasin Duası Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmânirrahîm.
Yâ Sîn. Ve’l-Kur’ân’il-Hakîm. İnnâke le-minel-Mürselîn. Alâ Sırâtın Müstakîm. Tenzîl’l-Ezzâzil-Hakîm. Litaundirâ kavmen ma undira âbâuhum fe hum gâfilûn. Lekad hakkal-kavlü alâ ekserihim fe hum la yu’minûn. İnne cealnâ fî a’nakihim aglâlen fe hiye ilâ’l- ezkân, fe hum mukmahûn. Ve cealnâ min beyni eydîhim sedden ve min halfihim sedden fe agşeynahum fe hum lâ yerşîûn. Ve sevâun alehim ve min halihim ve an eymanihim ve an şemâilihim ve lâ yettekûn. Ve nezze’na’lâhim gesâben fe hum lâ yübşirûn. Ve sehevûn ezâbâ’l-esfâni veyukzâûn. Ve halaknâ lîhim min mislihim mâ yerkibûn. Ve lekad merrû alâ karyatin illâ men âmene veya ahdharû zehîrâ, ve cealû biynen yedeyhim sevâen ve min halifihim sevâen leallehum yerciûn. Fe lemmâ raev hame mümâ yü’adûne inneküm illâ fî dalâlin mübîn. Ve kâlû yâ veylennâ hâzâ yevmul-dîn. Hâzâl-lezî kentüm bihî tükezzibûn. İhelikû hâzâmâ kuntum tüahidûn. İn haza illâ rıhul-lil-evvâr.
Ve mâ entüm bimu’cizîn. Fevâkıhû yevme entüm ileyhâ zâhirûn. İnnâ me nüzîlül-mürsâd. Âmâ etünzirûn. Fe ürâdil-lazîne keferû ey yusâfiçûne fî sudeûrin. Kâzibîn. Hattâ izâ câûhu şehîdû. Qâlû le kad câet Rusulü rabbine bil-hakkı fe hel le menî sârâtu ve hel le nercî. İnnâ hüme’l-muğrakûn. İnnâ ente ve mâ tü’dûn. Fe lemmâ nübısâ fîl-hattâti hâzâ kultüm hâzâ mim-mâ entüm bihî tecâzibûn. Alâ hâzâhıls-yevmâ la yüksâfûne ve lâ hüm yü’zaremûn. Hâzâ yevmul-faslü’llezî künziletküm. İnnâ cahenneme kânet mirsâdâ. Littâgîne mâ âbâ. Lem yekün illâ hutemâ. Ve mâ âdriyeke mâ hutemâ. Nârullâhi’l-mukaddesetü’lletî takdî ‘alehâ etârâ. İnnâhâ ‘aleyhim müşfiketün fî emâdin mümeddetin. Lâ yezûkûne fîhâ berdav ve lâ şerâbâ.
Haberin Devamı ›
İllâ hameymev ve ğesâk. Cezâen ve fitnen. İnnâhum kânû lâ yercûne hisâben. Ve kezzebû bi-âyâtinâ kizzâbâ. Ve küllâ şey’in ahsaynâhû kitâbâ. Fe zûkû fela nu zîdaküm illâ azâbâ. İnnâ lil-muttaqîne mecâ. Hucceten ve fîhâ fakihetün ve nehr. Ve kavâibü min kuvvârin lâ maktûb. Ni’mâ eşribû ve şearabâ. İnnâ kezâlike naczîl-muhsinîn. Ellezîne yunfiqûne fis-serrâi ved-derrâi vel-kâzimîne’l-gayze vel-âfiyne ‘anin-nâs ve’llâhu yuhibbul muhsinîn.
Ve-llezîne izâ fecû fâhişeten ev zalemû enfusahum zekerûllâhe festağferv li zünûbihim ve men yagfirl-zünûbe ilâllâhi ve lem yusirru ‘alâ mâ fe’alû ve hum ya’lemûn. Ülâike cezâühüm meğfiretüm mir-rabbihim ve cennâtün tecrî min tahtihâl-enhâr, hâlidîne fîhâ, ve ni’me ecrel-âmilîn. Kad hâliknâl-insâne min nutfetin emşâ