Tevbe suresi son iki ayeti Türkçe okunuşu ve anlamı - Tevbe 128 ve 129 Diyanet Meali ve Arapça yazılışı
26 Mart 2025, Çarşamba 16:03Güncelleme Tarihi:
Tevbe Suresi, Kur'an-ı Kerim'in dokuzuncu suresi olup, 129 ayetten oluşmaktadır. Son iki ayet dışında tamamı Medine döneminde inmiştir ve Peygamber Efendimizin vefatına yakın bir dönemde nazil olmuştur. Bu sure, Allah’ın kullarının tövbesini kabul edeceğini belirten 104. ayetle adını almıştır. Berat Kandili gecesi ibadet etmek isteyenler, Tevbe Suresi'nin 128. ve 129. ayetlerini araştırarak bu ayetlerin Arapça okunuşu ve Türkçe meallerini öğrenmek istemektedirler. Peki, Tevbe Suresi 128. ve 129. ayetler nasıl okunur ve mealleri nedir?

Tevbe Suresi, Kur'an-ı Kerim'deki besmele ile başlamayan tek suredir. Bazı âlimler, bu durumun bir önceki sureyle bağlantılı olduğunu ve dolayısıyla besmelenin gereksiz olduğunu ifade etmişlerdir. Sure, adını 104. ayette geçen Allah’ın kullarının tövbesini kabul edeceği müjdesinden alır. Ayrıca, ilk ayette geçen "berâet" kelimesi nedeniyle "Berâe Suresi" olarak da anılmaktadır. Peki, Tevbe Suresi'nin 128. ve 129. ayetleri nasıl okunur ve anlamları nedir?

TEVBE SURESİ SON İKİ AYETİ OKUNUŞU
TEVBE SURESİ 128. AYETİ: Lekad caekum resulun min enfusikum aziz, aleyhi ma anittum harisun aleykum bil mu'minine raufun rahim.

MEALİ: Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur.

TEVBE SURESİ 129. AYETİ: Fe in tevellev fe kul hasbiyallah, la ilahe illa huv, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azim.
