Arefe Günü 1000 ihlas okumanın önemi ve fazileti | Diyanet Arefe Günü fazileti
Ramazan Bayramı'nın müjdecisi, 9 Nisan Salı günü kutlanacak Arefe Günü, İslam dünyası için manevi bir derinliğe sahiptir. Bu kutsal günde, 1000 İhlâs Suresi okumanın önemi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından vurgulanan hadislerde de yer almakta ve büyük bir fazilet olarak kabul edilmektedir. "Arefe günü, Besmele çekerek bin İhlâs okuyanın günahları bağışlanır ve duaları Allah tarafından kabul görür" şeklinde belirtilmiştir. Bu nedenle, Ramazan'ın son orucunu tutacak olan Müslümanlar, arefe günü ve gecesini bu özel ibadeti yerine getirerek geçirecekler. Arefe Günü'nde 1000 İhlâs Suresi okumanın tam zamanı, fazileti ve bu ibadetin derin sırları merak edilen konular arasında.
Arefe Günü, 1000 İhlâs Suresi okumanın kudsiyeti ve önemi, internet üzerinde sıkça araştırılan başlıklar arasında önemli bir yer tutuyor. Ramazan Bayramı'nın habercisi olan bu özel günde, 1000 İhlâs Suresi okumak, müminlerin tercih ettiği ibadetlerden biri haline gelmiştir. Bu vesileyle, "Arefe Günü 1000 İhlâs Suresi ne zaman ve hangi vakitlerde okunmalı?" sorusu, İslam toplumunun gündeminde yer alıyor. Arefe gününde 1000 İhlâs Suresi okunurken araya başka sözler girse veya farklı işlerle meşgul olunsa bile ibadete devam edilebilir; zira peş peşe okuma zorunluluğu yoktur. Sabah, öğle veya ikindi vakitlerinde bölümler halinde okunabilir. Arefe Günü 1000 İhlâs Suresi okumanın faziletleri ve bu ibadetin içerdiği sırlar hakkında daha fazla bilgi haberimizde yer almakta.
AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS OKUMANIN FAZİLETİ
İslam aleminin bayramdan bir gün önceki gün olan arefe gününde yapılacak ibadetler arasında 1000 ihlas suresi okumak yer alıyor. Peygamber Efendimiz "En hayırlı, kabulü şayan olan yakarış, Arefe Günü meydana getirilen duadır" şeklinde bir Hadis söylemiştir.
AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS NE ZAMAN OKUNUR?
Arefe günü Bin İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde, arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru olmaz. Peş peşe okumak şart değildir. Mesela, bir kısmı sabahtan, bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir. Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir. Arefe ve kurban bayramı günlerinin geceleri, diğer mübarek geceler gibi değildir. Kendilerini takip eden gecelerdir.
İHLAS SURESİ
Bismillahirrahmânirrahîm. 1- Kul hüvellâhü ehad 2- Allâhüssamed 3- Lem yelid ve lem yûled 4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- De ki; O Allah bir tektir. 2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir). 3- Doğurmadı ve doğurulmadı 4- O 'na bir denk de olmadı.
AREFE GÜNÜ FAZİLETİ
"Arefe günü Besmele ile bin İhlâs okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur." (Ebu-ş şeyh)
Bir hadis-i şerifte:
"Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc), ona ne isterse verir." buyrulmaktadır.
Hadis-i şeriflere göre; "İhlâs suresini okumak kul hakkı hariç diğer bütün günahların affına vesiledir." (Ebu-ş şeyh)
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
"Arefe Günü'ne hürmet ediniz! Çünkü Arefe, Allahü teâlânın kıymet verdiği gündür."
"Arefe Günü oruç tutanların, iki senelik günahları af olur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır."
"Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur." (Hepsini Besmele ile okumalıdır.)
"Arefe gecesi ibâdet edenler, Cehennemden azat olur."
Peygamberimiz (s.A.S) buyurdu ki: Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü Tealänın kıymet verdiği bir gündür. Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem'den azad olur. Arefe günü ibadet ve dua edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır. Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur. Hepsini besmele ile okumalıdır. Peygamber Efendimiz bugün için "En hayırlı, kabulü şayan olan yakarış, Arefe Günü meydana getirilen duadır" şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve yakarma eşliğinde geçirmelidir.