'Yıldız Anneler' 10. yılını kutladı

P&G Türkiye 2014 yılında ‘Olimpik Anneler’ adıyla başlattığı projesinin kapsamını genişletti. 10 Paralimpik ‘sporcu ve anne’yi de projeye dahil ederek destek verdiği ‘sporcu ve anne’ sayısını 47’ye yükselten P&G Türkiye, 10. yılını yeni yüzüyle ‘Yıldız Anneler’ olarak kutladı. Proje dahilinde ayrıca her 5 yılda bir gerçekleştirilen Spor Kültürü Araştırması’na göre; 2014’te düzenli spor yapan çocuk sayısının her 10 çocukta 2’den 5’e yükseldiği belirtildi.

'Yıldız Anneler' 10. yılını kutladı

Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak ve çocukları spora teşvik etmek amacıyla 2014 yılında başlattığı Yıldız Anneler Projesi’nin 10. yılında P&G Türkiye, destek verdiği sporcu ve anne sayısını 47’ye yükseltti. Paralimpik sporcuları ve annelerini projenin içine dahil eden P&G Markası, bu nedenle ‘Olimpik Anneler’ ismini ‘Yıldız Anneler’ olarak değiştirdi.

Haberin Devamı

10 çocuktan 5’i düzenli spor yapıyor

P&G ayrıca verdiği ilhamla ülkemizde spor yapan çocuk sayısının artmasına da katkıda bulundu. Proje dahilinde her 5 yılda bir gerçekleştirilen Spor Kültürü Araştırması’na göre; 2014’te düzenli spor yapan çocuk sayısı her 10 çocukta 2 çocuktu. 2019’da bu sayı 3 çocuğa ve 2024’te ise 5 çocuğa ulaştı. Araştırma, sporu bir meslek olarak seçmesini isteyen ebeveynlerin sayısının ise 5 yıl öncesine oranla yüzde 18 artarak, yüzde 55’e yükseldiğini ortaya koydu.

10 para sporcu ve annesi de projeye eklendi

Olimpiyatlara sayılı günler kala Yıldız Anneler Projesi’nin sporcuları ve anneleriyle bir araya gelerek 10 yıldır gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaşan P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Ülkemizi Olimpiyatlarda temsil edecek 37, Paralimpik Oyunları’nda mücadele edecek 10 milli sporcunun Yıldız Anneler programı oyuncusu olmasının gururunu yaşarken bu zorlu yolda çocuklarını hiç yalnız bırakmayan annelerimizi de destekliyoruz. Sporcularımızın verdikleri mücadeleyle, aldıkları başarılarla diğer annelere ve çocuklara, gençlere ilham olması en büyük dileğimiz” dedi. Bu arada ‘Yıldız Anneler’in ayrıca bir kitap haline getirildiği dile getirildi.

Haberin Devamı

Başkan Aksu: Güçlü bir dokunuş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, “P&G ile çıktığımız bu yolda, annelerimizin sporcularımızın yetişmesine sundukları yeri doldurulamaz katkıları ön plana çıkararak, hem anneleri çocuklarını spora yönlendirmeleri için teşvik ettik hem de yüzlerce sporcumuz ve annesine destek sağladık.P&G Türkiye’ye ve bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm milli sporcularımıza Paris 2024 yolunda başarılar diliyorum” derken Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ise “P&G’nin spora verdiği desteği daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir platforma taşıyarak 10 yıldır devam eden projesini ‘Yıldız Anneler’ şeklinde değiştirmesi ve Paris 2024 Yolunda, 10 paralimpik sporcumuzu ve yıldız annelerini programa dahil etmesi, küçük gibi görünen ama toplumda birçok önyargıyı değiştiren güçlü bir dokunuş” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ