Son dakika: Twitter çöktü mü? Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek? 23 Ekim 2024 Twitter yavaşlama sorunu

Son dakika haberi: 23 Ekim 2024 tarihinde, popüler sosyal medya platformu Twitter'a erişimde sorunlar yaşanıyor. Birçok kullanıcı, platformlara giriş yapamama, içerik yükleyememe ve yavaşlama gibi problemlerle karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor. Türkiye genelinde yaşanan erişim problemi sosyal medya kullanıcıları tarafından yakından takip ediliirken "Twitter çöktü mü? Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek? 23 Ekim 2024 Twitter yavaşlama sorunu" sorularının yanıtları da merak ediliyor.

Son dakika: Twitter çöktü mü? Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek? 23 Ekim 2024 Twitter yavaşlama sorunu

Dünya genelinde sayısı milyonları aşan kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Twiter’da bir hata oluştu uyarısı alınmaya başlandı. Uyarıyla birlikte tweetlerin yer aldığı anasayfa kısmı yenilenmemekte. Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter'da yaşanan aksaklık kullanıcıların dikkatini çekerken Twitter çöktü mü? Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek? sorularına Google üzerinden yanıt aranıyor. 23 Ekim 2024 Twitter yavaşlama sorunu ve detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Twitter çöktü mü?

23 Ekim Çarşamba 2024 tarihinde, Türkiye saati ile 17:51'den itibaren X (Twitter) kullanıcıları platformlara erişimde sorunlar yaşıyor. Bazı kullanıcıların ana sayfa akışı gerçekleşmezken bazı kullanıcılar ise bildirimler bölümüne giriş yapamıyor.

Son dakika: Twitter çöktü mü Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek 23 Ekim 2024 Twitter yavaşlama sorunu

Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek?

Birçok kullanıcı, platformlara giriş yapamama, içerik yükleyememe ve yavaşlama gibi problemlerle karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor. İlerleyen saatlerde sorunun düzelmesi ve X'e erişiminin daha bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor.

Twitter’ın adı ve logosu neden değişti?

Dünyanın en etkin sosyal ağlarından biri, belki de birincisi. Bir buçuk milyara yakın hesap, 300 milyon civarında aktif üye ve küresel gündemi belirleyen dev bir şehir meydanı. Twitter aslında bir girişimcinin sahip olabileceği en güçlü markalardan biri. Öyle ki, İngilizce başta olmak üzere pek çok dilde "logo adı"; isimden sıfata, çoğunlukla da fiile dönüşmüş durumda. Yani eylemin adı; Tweetlemek olmuş. Dijital hayatın içindeki insanların adını günde en az birkaç defa söylediği böyle bir markayı alıp, tabuta yerleştirmek; muhakkak ki çılgınca bir karar.

Haberin Devamı

Son dakika: Twitter çöktü mü Twitter neden yavaş, X ne zaman düzelecek 23 Ekim 2024 Twitter yavaşlama sorunu

Elon Musk Twitter'ı ne kadara satın aldı?

Twitter Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındı. Bu, tarihteki en büyük ticari satın almalardan biri olarak kayıtlara geçti. Müstakil bir markaya tek hamlede böyle bir meblayı ödemeyi göze almış olan Musk, elbette büyük beklentiler içerisindeydi. Uyguladığı iş modelleriyle Twitter'ı büyük gelir getiren bir para makinasına dönüştürmeye çalıştı. "Abonelik sistemi" attığı en önemli adım oldu. "Ayrıcalıklı üyeler" kategorisinden Twitter'ın temel giderlerini karşılayacağını umuyordu.

Fakat hesaba katmadığı, bunun markaya zarar getiren bir hamle olmasıydı. İstediği miktarda abone kazanamadı, üstelik yarattığı "talepkar" ve "rekabetçi" ortam kullanıcıları başka sosyal medya markalarına yönlendirdi. Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'ün Twitter'a rakip olarak kurduğu Threads "küskünleri" ve "arayış" içerisindekileri çevresine toplamaya başladı.

Haberin Devamı

Elon Musk rakip markaların sayıca artmasını, yani "yenilerin ortaya çıkmasını" ya da "popülerleşmesini" ciddi bir tehdit olarak algılamadı. Ama Twitter'ın marka değeri artık 25 milyar dolar seviyesine gerilemişti. Üstelik "kişisel twitleri" ve bazı siyasi ya da sosyal konularda "taraflı" görünmesi Twitter'a reklam verenleri de bu mecradan uzaklaştırmaya başlamıştı.

Sonunda Musk da 1999'dan itibaren hayalini kurduğu "dünyayı tek çatı altında toplayan" bir süper uygulama için kolları sıvadı.

YORUM YAZ