Instagram ne zaman açılacak? Meta'dan açıklama geldi! | Instagram neden kapatıldı? Son dakika Instagram haberleri

Türkiye'de sosyal medya platformu Instagram'a erişim engellendi. Türkiye'de kullanıcılar, instagram platformuna erişimde sorun yaşarken 'Instagram çöktü mü?' sorusuna yanıt arıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Instagram için bir açıklama yapıldı. Peki Instagram neden kapatıldı, çöktü mü? Ne zaman düzelecek? Ne zaman açılacak?

Instagram ne zaman açılacak? Meta'dan açıklama geldi! | Instagram neden kapatıldı? Son dakika Instagram haberleri

İnstagram çöktü mü, neden açılmıyor araştırılıyor. Uygulamaya giriş yapan kullanıcılar, hikayeleri ve mesajları görüntülerken anlık olarak problemlerle karşılaştıklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

Teknik sorunlar ve yoğunluk nedeniyle zaman zaman Instagram erişim sorunu yaşanabiliyor. Instagram sorun nedir, nasıl ne zaman düzelecek soruları için bir açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Peki, 3 Ağustos 2024 Instagram çöktü mü, sorun nedir, neden çalışmıyor, erişim sorunu düzeldi mi? İşte Instagram kapatıldı mı, yasaklandı mı sorusu hakkında tüm merak edilenler...

2 AĞUSTOS İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?
Kullanıcılar, 2 Ağustos 2024 Cuma günü sosyal medya uygulaması Instagram'da erişim sorunu yaşandığına dair paylaşım yapıyor. Uygulamada birtakım sorunlarla karşılaşan vatandaşlar Instagram çöktü mü, kapatıldı mı, yasaklandı mı sorusuna yanıt arıyor.Instagram için son 24 saatte bildirilen kesintilere göre, son 1 saattir çok sayıda kesintinin rapor edildiği ve aynı kesintilerin gün içinde de düşük seviyelerde yaşandığı görülmektedir.

Haberin Devamı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU'NDAN INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ GELDİ!

Sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli kararı alındı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nın site bilgileri sorgu sayfası kısmında ilgili karar görüldü. Yapılan açıklamada 'instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişme engellenmiştir.' denildi. 

Instagram ne zaman açılacak Metadan açıklama geldi | Instagram neden kapatıldı Son dakika Instagram haberleri

 

BTK'DAN INSTAGRAM İÇİN İLK AÇIKLAMA: KATALOG SUÇLARA UYMADIĞI GEREKÇESİYLE...'

BTK'dan yapılan son dakika açıklamasında, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' denildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

FAHRETTİN ALTUN'DAN INSTAGRAM AÇIKLAMASI

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınlamış ve Instagram'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, "Ayrıca, Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı

Instagram ne zaman açılacak Metadan açıklama geldi | Instagram neden kapatıldı Son dakika Instagram haberleri

İNSTAGRAM ERİŞİM SORUNU NE ZAMAN DÜZELECEK? INSTAGRAM AÇILACAK M?

2 Ağustos 2024 Cuma günü Instagram'da yaşanan sorun ile ilgili Instagram yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi. Instagram ile ilgili bir açıklama yapıldığında bu haber içinden bilgi vermeye devam edeceğiz.

META'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Instagram'ın günlerdir erişime kapalı olmasının ardından Meta'dan da konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

YORUM YAZ