MENÜ

Pastore 20 milyon Euro

PSG, Fenerbahçe’nin hayallerini süsleyen Arjantinli yıldız için kapıyı 20 milyon Euro’dan açtı. Bu rakam Fenerbahçe için çok yüksek. Yönetim bir yandan kıran kırana pazarlıklarla fiyatı aşağı çekmek, bir yandan da Pastore için bütçeyi artırmak adına elinden geleni yapacak.

Pastore 20 milyon Euro

Sarı-Lacivertliler, ocak ayında yıldız bir futbolcuya imza attırarak camianın havasını değiştirmek için önce Mesut Özil’i gündemine almıştı. Hem Mesut’un Avrupa’da kalmak istemesi hem de PSG’nin FFP kıskacı nedeniyle yıldızlarını satışa koyması sonrası rota değişti. Yönetim, daha geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen Javier Pastore için harekete geçti.

Seçim kozu

Fenerbahçe, PSG ile temas kurup 28 yaşındaki oyuncunun transfer şartlarını sormuştu. Fransız basınına göre FFP nedeniyle 70 milyon Euro’ya ihtiyacı olan Bordo-Mavililer, Pastore’nin fiyatını 20 milyon Euro (91 milyon TL) olarak belirledi. Aziz Yıldırım için yıldız bir oyuncuya imza attırmak, mayıstaki seçime güçlü bir şekilde girmesi açısından da önemli. Yönetim bu nedenle ara transfer döneminde kullanmak adına, iyi bir transfer bütçesi yaratmak için çalışıyor.

Diğer takviyeler kiralık

Josef, Neustadter ve Fernandao gibi isimlerin satılması halinde, Pastore’yi renklerine bağlamaya yetecek bir gelir elde edilmiş olacak. Ayrıca diğer bölgelere yapılacak takviyeler için de kiralama yoluna gidilerek maliyetlerin düşük tutulması planlanıyor. Bunun yanı sıra PSG’nin 20 milyon Euro’luk talebini aşağı çekebilmek adına sıkı bir pazarlık yapılacak. Fransız deviyle orta yolun bulunması halinde yönetimin Pastore’yi ikna etmek için uygulamayı düşündüğü plan; uzun süreli, bol bonuslu bir sözleşme teklif etmek...

Dünya Kupası için!

Yıldız futbolcu, son yıllarda PSG’de gözden düşünce Arjantin Milli Takımı’ndaki yerini de kaybetti. Ocak ayında Fenerbahçe’ye gelmesi, Pastore’nin kendini yeniden gösterip Dünya Kupası’na gitme hayallerini gerçekleştirmesi açısından bir fırsat olabilir.


Chelsea’den ‘Baba’ onay

Haberin Devamı
YORUM YAZ