MENÜ

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta kapanış mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu oldu. Zirve yarışında Başakşehir'in kazandığı haftada, Sarı Kırmızılılar mücadelede Gençlerbirliği'nin son dakika golüne engel olamayınca ağır bir yara aldı ve Başakşehir'in gerisinde ligde 2. duruma düştü.

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0



Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta kapanış mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu oldu. Mücadelede 90 dakika boyunca gol olmazken kazananı berlirleyen skor 90+2'de geldi. Manu'nun etkili bir şekilde getirdiği topta Alper Uludağ'ı skoru değiştiren gole imza attı.

Alınan bu sonuçla Galatasaray zirve yarışında yara aldı ve Başakşehir'in gerisinde ligde 2. sıraya düştü. Düşme hattında bulunan Gençlerbirliği ise aldığı 3 puanla atşe hattının biraz üstüne çıkarak uzun bir aradan sonra rahat bir nefes aldı.


Lider kim oldu? Süper Lig puan durumu 28. hafta

Selçuk uzaktan şansını denedi

6. dakikada Belhanda'nın pasında Selçuk İnan, ceza sahasının dışından plase bir vuruşla kaleyi yokladı ancak Hopf için zor bir kurtarış olmadı. Bu mücadeledi aynı zamanda ilk şut oldu.

Mücadelenin ilk 10 dakikasında her iki takımda çok etkili başlayamadı. Gençlerbirliği kapalı bir oyun oynamazken Galatasaray mücadeleye istediği gibi bir başlagıç yapamadı.

Galatasaray'ın kalan maçları | Galatasaray fikstürü

Deniz Yılmaz'ın şanssız anı

13. dakikada Gençlerbirliği mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Manu'nun verdiği pas ile Deniz, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muslera'yı geçen Deniz, kaleye topu vurarken ayağı kaydı ve top kornere yöneldi. Kullanılan korner atışında top takım arkadaşının pası ile müsait durumda Claro'ya geldi. Savunma oyuncusunun röveşata denemesi üstten farklı şekilde auta gitti.

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0



18. dakikada Selçuk İnan yine şansını deneyen isim oldu. Mariano sağ kanattan diğer kanada uzun bir orta açtı ve topla buluşan Garry Rodrigues oldu. Rodrigues ceza sahası dışında bulunan Selçuk'u gördü ve pası ona gönderdi. Tecrübeli futbolcunun sert şutunu kaleci Hopf çıkardı.

20'de eghouli, Alper'in müdahalesi sonrası yerde kaldı. Sakatlık geçiren Feghouli bir süre yerde yattı. Tecrübeli oyuncu kalktıktan sonra serbest vuruş kullanıldı.Ancak barajda duran Manu topu elle kesince bir serbest vuruş daha kazandı Galatasaray. Bu kez topun başına geçen Belhanda'nın ortasında Zeki topu uzaklaştıran isim oldu.

Ümit Özat:Bu meslek yapılamaz noktaya geldi

Gençlerbirliği penaltı bekledi

Mücadelede dakikalar 28'i gösterdiğinde Gençlerbirliği'nde Alper Uludağ ceza sahasına girerken ortasını yaptı ve bu sırada Mariano'nun müdahelesi ile yerde kaldı. Alper penaltı kararı beklerken Cüneyt Çakır devam kararı verdi.

36. dakikada Galatasaray, Gençlerbirliği yarı sahasına bu kez kalabalık geldi. Sarı Kırmızılı ekip ilk yarıda çoğunlukla Mariano ve Feghouli'nin olduğu sağ kanadı tercih etti. Mariano'nun ortasında top savunmadan sekerek Selçuk İnan'ın önünde kaldı. Selçuk topu Rodrigues'e gönderdi. Çarprazda topla buluşan Rodrigues'in şutu kaleci Hopf'da kaldı.

39'da bu kez tehlikeli gelen ev sahibi ekip oldu. İlk yarıda Başkent ekibinin etkili isimlerinden biri olan Manu, sol kanattan ceza sahası içerisine ortaladı. Jailton'un kafası üstten auta çıktı.

Mücadelenin ilk sarı kartı 45+2'de Galatasaray'dan Mariano'ya çıktı. Tecrübeli oyuncu Gençlerbirliği hızlı hücumunu kesti. Ancak Cüneyt Çakır avantajı oynattı. Oyun durunca Mariano sarı kartla cezalandırıldı.

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0



Mücadelenin ilk yarısının sonlarında Galatasaray kanatlardan gelmeye çalıştı. Ancak Gençlerbirliği savunmasını aşamadı. Başkent ekibi ise hızlı ataklarla atak bulmaya çalıştı ama son paslardaki kötü tercihler skordaki golsüz eştiliğin bozulmamaısna neden oldu.

İlk yarı 0-0'lık skorla sona erdi.

Rıdvan Dilmen: Bu sene şampiyon olmayanı döverler

Gençlerbirliği değişiklikle başladı

Mücadelenin 2. yarısında Gençlerbirliği oyuncu değişikliği yaparak başladı. Issah'ın yerine oyuna dahil olan isim Ahmet Oğuz oldu.

49. dakikada Galatasaray'da sarı kart gören isim Brezilyalı savunmacı Maicon oldu. Gençlerbirliği'nin hücumunda Manu'ya sert hareket ile durdurunca kartla cezalandırıldı. Ev sahibinde kazanılan serbest vuruşun başına Sessegnon geçti. Top ilk olarak baraja takıldı. Tecrübeli oyuncu dönen topa tekrar şut ile karşılık verdi. Ancak Galatasaray savunmasına çarpan top kornere gitti.

52'de Galatasaray'da Garry Rodrigues sağ kanattan ön direğe doğru gönderdi, Gomis'in dokunuşunda top Hopf'ta kaldı.

Gomis gole çok yaklaştı

Mücadelede dakikalar 57'yi gösterdiğinde Galatasaray baskısın arttırdı. Gomis ile Sarı Kırmızılı ekip gole yakalaşan taraf oldu. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Gomis'in topun gelişine kendisini yatırarak vurmak istedi.Ancak Palitsevich araya girdi ve golü önledi!

Poizsyonun ardından itirazlarını sürdüren Jailton hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

60'ta Gençlerbirliği'nde Jailton ceza sahasında topla buluştu, ancak Nagatomo'nun müdahalesiyle top dışarı çıktı. Kazanılan kornerde Gençlerbirliği bu kez gole çok yalaştı. Ceza sahası içerisinde kafa vuruşunu yapan Claro topu üstten auta gönderdi.

60'da Fatih Terim oyuna müdahalede bulundu ve Belhanda'yı kenara alarak Eren Derdiyok'u sahaya sürdü. Bu değişiklikle Galatasaray 2 forvet ile sahada. Bir değişiklik de Ümit Özat'tan geldi. 61'de Scekic, Deniz Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.

Sinirler gerildi

66. dakikada oyuna sonradan giren Ahmet Oğuz, Nagatomo'ya sert bir hareketle faul yaptı. Hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonun ardından sarı kartına başvurdu. Bu pozisyonun ardından Selçuk İnan ile Sessegnon arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Cüneyt Çakır'In araya girmesiyle olay büyümeden önlendi.

69'da Terim'den oyuna bir müdahale daha geldi ve Garry Rodrigues'in yerine Sinan Gümüş girdi. Oyun bu dakikalarda sık sık faullerle durdu.

Palitsevich iyi yükseldi ama...

71. dakikada Gençlerbirliği gole çok ama çok yaklaştı. Galatasaray yarı sahasının sağ kanadında kazanılan serbest vuruşu Sessegnon kullandı. Ceza sahası içerisinde gelen ortaya iyi yükselen Palitsevich'in şutu az farkla yandan auta gitti. Ev sahibi ekip bu atakla öne geçme fırsatını kaçırdı.

Sinan Gümüş elle kontrol etti

Maçın 75. dakikasında Selçuk İnan Gençlerbirliği savunma arkasına harika bir uzun pas attı. Topla buluşan Sinan Gümüş, topu elle kontrol edince Galatasaray mutlak bir gol pozisyonunda daha yararlanamadı.

Fatih Terim oyundaki son değişikliğini 79'da gerçekleştirdi. Selçuk İnan yerine Ryan Donk oyuna giren isim oldu. Donk oyuna girer girmez korner atışında gole çok yaklaştı. Gelen topu Gomis'e indiren Donk ondan dönen topa çok kötü vurdu ve altı pas içerisinde top üstten farklı şekilde auta gitti. Galatasaray bir ataktan daha yararlanamadı.

81'de Sinan Gümüş, Sessegnon'a yaptığı faul nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı.

85. dakikadan sonra Galatasaray'ın oyundaki baskısı arttı.Sağlı sollu yapılan ortalarda ceza sahası içerisinde topla buluşan Galatasaraylı oyuncular pozisyonları başarılı bir şekilde değerlendiremedi.

89. dakikada kullanılan korner atışında Galatasaray'da topa vuran isim Maicon oldu. Brezilyalı'nın kafa vuruşu auta gitti. Galatasaray bir kez daha eli boş dönmek zorunda kaldı.

90+1'de Gençlerbirliği son oyuncu değişikşliğini de kullandı ve Sessegnon yerine oyuna Khalili girdi.

Son dakika golü işleri değiştirdi

90+2'de herkes maçın 0-0 biteceğini düşünürken son sözü Gençlerbirliği söyledi. Gelişen hızlı hücumda Elvis Manu iki rakibinden sıyrıldı. Ceza sahasında topu önünde bulan Alper Uludağnet bir vuruşlar topu ağlara gönderdi.

11'LER

Gençlerbirliği: Hopf, Zeki, Claro, Palitsevich, Pogba, Alper, Issah, Sessegnon, Jailton, Manu, Deniz

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Selçuk, Fernando, Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0



Maçtan notlar

Ümit Özat kadroda büyük revizyona gitti

Düşme hattından bir türlü çıkamayan ve son 5 maçtır kazanamayan Gençlerbirliği’nde teknik direktör Ümit Özat, kadroda büyük revizyon yaptı.

Ümit Özat, altyapıdan yetişen ve sürekli ilk 11’de kendilerine yer bulan takım kaptanları Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz’u yedek soyundurdu.

Özat, kırmızı-siyahlı ekibin geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor’a 4-1 yenildiği maçın ardından başkan Murat Cavcav ile bazı oyuncuların kadro dışı bırakılması konusunu görüşeceğini dile getirdi.

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0



Başkent ekibi yönetimi bu yönde bir karar almayarak hiçbir futbolcusunu kadro dışı bırakmazken Özat, Galatasaray maçına kırmızı-siyahlı takımın birinci kaptanı Uğur ve ikinci kaptanı Ahmet Oğuz’un bulunmadığı bir ilk 11 ile başladı.

Kırmızı-siyahlı ekibin en fazla forma giyen oyuncuları arasında yer alan Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz’un yokluğunda kaleci Johannes Hopf, sahaya kaptanlık pazubandını takarak çıktı.

Genç teknik adam, vazgeçemediği isimler arasında yer alan Petar Skuletic, Aleksandar Scekic ve Abdul Rahman Khalili’ye de ilk 11’de forma vermezken, Alper Uludağ, Kamal Issah, Manu ve Deniz Yılmaz ile sakatlıktan dönen Jailton ve kart cezası biten Palitsevich’i Galatasaray karşısında ilk 11’de sahaya sürdü.

Özat, geçen hafta ilk 11 başlayan Aydın Karabulut’u kadroya dahi almadı.

Bu arada kırmızı-siyahlı takım karşılaşmaya "Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz" pankartıyla çıktı.

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0



Galatasaray taraftarı doldurdu

Karşılaşmada Galatasaray taraftarı, kendisine ayrılan bölümü doldurdu.Protokol trübünü de tamaman dolarken, kırmızı-siyahlı taraftarların yer aldığı tribünlerde yer yer boşluklar görüldü.

Japon gazeteciler tribünde

Öte yandan Galatasaray forması giyen Japon futbolcu Nagatomo, ülkesinin basın mensupları tarafından takip edildi. Ankara’da oynanan maçta 3 Japon gazeteci, tribündeki yerlerini alarak vatandaşları Nagatomo’yu izledi.

(ÖZET) Gençlerbirliği-Galatasaray maç sonucu: 1-0


Haberin Devamı
YORUM YAZ