MENÜ

ÖZET | Fenerbahçe 2-0 Galatasaray derbi sonucu

Fenerbahçe Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli takımın gollerini Kadıköy'de Hollandalı yıldızı Robin van Persie kaydetti. Maç özeti ve gelişmeler için haberin detaylarına göz atabilirsiniz...

ÖZET | Fenerbahçe 2-0 Galatasaray derbi sonucu

Fenerbahçe - Galatasaray Fenerbahçe Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli takımın gollerini Kadıköy'de Hollandalı yıldızı Robin van Persie kaydetti. Maç özeti ve gelişmeler için haberin detaylarına göz atabilirsiniz...

FENERBAHÇE 2-0 GALATASARAY MAÇ ÖZETİ

Fenerbahçe derbi maçta Kadıköy'de Galatasaray 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli takımın gollerini 45 ve 78. dakikalarında Hollandalı yıldız Robin Van Persie'nin kaydetti. Fenerbahçe bu galibiyetle Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 18 maça çıkarttı.

Rıdvan Dilmen: Riekerink Hollanda'da rüyasında görmemiştir...


Gol anında FB TV: Artık tam bir Fenerbahçeli!

MAÇTAN DAKİKALAR

Hakem Cüneyt Çakır ilk düdüğü çaldi ve dev mücadele Galatasaraylı oyuncuların santrasıyla başladı.

Fenerbahçe çubuklu forma ile Galatasaray ise parçalı formasıyla mücadele ediyor.

6. dakikada Fenerbahçe Volkan Şen'le inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan Sow'un yaptığı ortada bomboş pozisyonda altıpasta topu kontrol edemeyen Volkan istediği vuruşu yapamadı. Araya giren Hakan Balta topu kornere gönderdi.

16'da serbest vuruşun hızlı kullanılmasını engelleyen Sinan Gümüş maçtaki ilk sarı kart gören oyuncu oldu.

Derbide seyirci rekoru kırıldı!


Galatasaray yedek kulübesinde olay!

23'te Volkan Şen sol kanattan sağ ayağına aldığı topa kötü vurdu.

24'te Robin van Persie, Bruma'ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart gördü.

30'da Van Persie'nin sağ çaprazdan kullandığı frikik az farkla auta gitti.

Karşılaşmada ilk yarım saat golsüz eşitlikle geçildi. Fenerbahçe daha üstün taraf gibi gözükse de, Volkan Şen'in maç başındaki pozisyonu dışında önemli bir gol fırsatı yakalayamadı Sarı Lacivertliler... Galatasaray ise henüz önemli bir pozisyon bulamadı.

Fenerbahçe, 45. dakikada Robin Van Persie'nin golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

ÖZET | Fenerbahçe 2-0 Galatasaray derbi sonucu


Şener sağ kanattan bindirirken, Alper'den ona müthiş bir ara pası geldi. Sağdan ceza alanına giren Şener, içerideki Van Persie'yi çok güzel gördü. Yerden gelen pasta Hollandalı yıldız sağ ayağıyla gelişine çok güzel vurdu ve topu üst direğin altından ağlara gönderdi.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

Semih Kaya'dan Fenerbahçeliler'i kızdıran hareket

Galatasaray'da ikinci yarıda Sinan Gümüş yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe oldu.

47'de kullanılan kornerde Josef'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

ÖZET | Fenerbahçe 2-0 Galatasaray derbi sonucu


66'da Galatasaray'da Sneijder çıktı, Podolski girdi. Bu Galatasaray'ın ikinci oyuncu değişikliği...

71'de Riekerink bu kez zorunlu bir değişklik yapıyor. Sakatlanan Eren Derdiyok'un yerine Cavanda oyunda... Galatasaray'ın oyuncu değişikliği hakkı kalmadı.

77'de ilk 11'de olması çok tartışılan Serdar Aziz, büyük bir hata yaptı. Araya giren Josef altıpasta çok net pozisyondayken, Serdar'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, Fenerbahçeliler kırmızı kart bekledi ancak Çakır'dan sarı kart çıktı.

Penaltıyı Van Persie gole çevirdi ve skoru 2-0 yaptı. Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi'nden notlar...

Ülker Stadı’nda oynanan maçta Advocaat, son Akhisar Belediyespor maçında forma giyen Mehmet Topal sarı kart cezası, Jeremain Lens’i ise sakatlığı nedeniyle oynatamadı. Hollandalı teknik adam, son haftaların formda ismi Aatif Chahechouhe’yı da yedek bıraktı. Advocaat, bu isimlerin yerine Roman Neustaedter, Moussa Sow ile Alper Potuk’u oynattı.
Advocaat takımını 4-4-2 düzeniyle sahaya sürdü. Kalede kaptan Volkan Demirel oynarken savunma dörtlüsü son haftalarda olduğu gibi yine Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım’dan oluştu. Savunmanın önünde Neustaedter ile Josef de Souza’yı kullanan Advocaat, kanatlarda Alper Potuk ve Volkan Şen’i görevlendirdi. Sarı-lacivertlilerde ileri ikilide ise gol umudu olarak Robin van Persie ve Sow sahaya çıktı.

Mehmet Topal ve Lens yok

Fenerbahçe’nin iki önemli ismi Mehmet Topal ve Lens, derbide
takımlarını yalnız bıraktı. Geçen hafta Akhisar Belediyespor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mehmet, derbide forma giyemedi. Hollanda Milli Takımı’nın geçen hafta Belçika ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan Lens de derbide takımını yalnız bıraktı.

Chahechouhe 2 hafta sonra yedek Advocaat, son iki haftada alınan farklı galibiyetlere 2 gol, 1 asistle katkı yapan Faslı futbolcu Chahechouhe’yı yedek kulübesine oturttu. Son iki haftada ilk 11’de başladığı Kardemir Karabükspor’a ve Akhisar Belediyespor ağlarını birer kez havalandıran Faslı futbolcu, derbide yerini Alper Potuk’a bıraktı.

Kadıköy ilk kez tıklım tıklım

Fenerbahçeli taraftarlar derbiye büyük ilgi gösterdi ve bu sezon ilk kez tribünlerin tamamını doldurdu. Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan maçlarda tribünlerin tamamını dolduramayan sarı-lacivertli taraftarlar, derbinin biletlerini ise günler öncesinden tüketti.

Sow ve Neustaedter ilk 11’de

Fenerbahçe’nin Senegalli futbolcusu Sow 4, Rus oyuncu Neustaedter ise 7 maç sonra Süper Lig’de ilk 11’de forma giydi. Son olarak ligin 6. haftasında Osmanlıspor deplasmanında ilk 11’de oynayan Sow, Lens’in sakatlığı sonrası formayı kaptı. Senegalli futbolcu, bu sezon ligde 3. kez ilk 11’de sahaya çıktı.

Yedek kulübesinde 5 hücumcu

Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde hücum ağırlıklı 5 oyuncu yer aldı.Kaleci Fabiano Ribeiro dışında Advocaat, sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle yedek kulübesini oluşturmakta zorlandı.

Demba Ba tribünde

Beşiktaş’ın eski forveti Senegalli futbolcu Demba Ba, derbiyi izleyenler arasında yer aldı. Fenerbahçe’de forma giyen vatandaşı Sow’un yakın arkadaşı olan Ba, karşılaşmayı tribünden takip etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ