MENÜ

"Ölüm grubu" çeyrek finali göremedi

Turnuva öncesi "Ölüm Grubu" olarak ntelendirilen D Grubu'ndan hiçbir takım çeyrek finali göremedi.

"Ölüm grubu" çeyrek finali göremedi

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turu maçları oynanırken, çeyrek finalistler teker teker belli olmaya başladı. Polonya, Portekiz, Galler, Belçika ve Almanya'nın ardından, adını son 8'e yazdırmayı başaran bir diğer ekip de İspanya'yı 2-0 mağlup eden İtalya oldu.

Son iki Avrupa Şampiyonası'nın galibi İspanya, 2014 Dünya Kupası'nda grup aşamasında elenerek yaşadığı düşüşü Avrupa Şampiyonası'nda da devam ettirdi. Boğalar, bizim de yer aldığımız D Grubu'nu sürpriz bir şekilde Hırvatistan'ın ardından 2. olarak tamamlayarak İtalya ile eşleşmişti. FIFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönettiği son 16 turu mücadelesinde İtalya'ya 2 golle mağlup olan İspanyollar, Dünya Kupası'nın ardından Avrupa Şampiyonası'na da erkenden veda etmiş oldu.

Turnuvada dikkat çeken bir başka nokta ise şampiyonaya D Grubu'nda başlayan ülkelerin tamamının elenmiş olması. Kuralar çekildiğinde "Ölüm Grubu" olarak adlandırılan D Grubu'ndan Hırvatistan Portekiz'e, İspanya ise İtalya'ya elendi ve hiçbir takım çeyrek finali göremedi. Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nu Hırvatistan birinci, İspanya ikinci, Türkiye üçüncü, Çek Cumhuriyeti de dördüncü tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ