Üst üste 6 kez Gol Kraliçesi: Sevda Altunoluk

Paralimpikte üst üste 3. kez şampiyon olan Goalball Kadın Milli Takımımız’ın kaptanı Sevda, “Bir Türk’ün istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Türk kadınının gücünü tekrar göstermek istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Üst üste 6 kez Gol Kraliçesi: Sevda Altunoluk

Paris’te Goalball Kadın Milli Takımımız, önceki gün Paralimpik Oyunları finalinde Paris’te İsrail’i adeta sahadan sildi ve 8-3’lük skorla şampiyonluğa ulaştı. Rio 2016 ve Tokyo 2020’nin ardından bir kez daha 1 numara olmayı başaran Ay-Yıldızlılar, üst üste 3. kez en büyük olmanın gururunu yaşadı. Kaptanımız Sevda Altunoluk, hep İsrail’le karşılaşmak istediklerini belirterek, “Türk kanı akıyor bizde. İsrail karşısında finali Türkiye ile birlikte Müslüman alemi için de oynadık. Kolumuz da bacağımız da kopsa vatan ve bayrağımız için varımızı yoğumuzu ortaya koyarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Azim, hırs, vatan sevgisi...’

“Üçüncü altın madalyamız. Bu başarı istek, azim, hırs ve vatan sevgisiyle geldi” diyen Sevda, “Bir Türk’ün istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Türk kadınının gücünü tekrar göstermek istedik ve tarih, Türk kadınını bir kez daha yazacak. Bize de altın madalya yakışır ve başardık. Çok mutluyum. Üçüncü kez bu tarihi yazarken gol kraliçesi unvanını da elde etmek büyük gurur. Takımıma katkı vermek mutlu ediyor. Bende emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın, eski bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bizlerde emeği çok büyük. Karşılığını yine altın madalya alarak verdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Üst üste 6 kez ‘Gol kraliçesi’

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olan Goalball Kadın Milli Takımımız’ın kaptanı Sevda Altunoluk, Paris’te 6 maçta 21 kez ağları havalandırarak gol kraliçesi oldu. Avrupa şampiyonları hariç Sevda, üst üste 6 kez katıldığımız büyük turnuvalarda gol kraliçesi oldu. Yıldız oyuncumuz, Paris’ten önce 2014 Dünya Şampiyonası, Rio 2016 Paralimpik Oyunları, 2018 Dünya Şampiyonası, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları ve 2022 Dünya Şampiyonası’nda bu onuru yaşamıştı.

YORUM YAZ