‘Tarih Yazarlar’ı Paris’e uğurlandı!

Tokyo 2020’de ilk madalyamızı kazandığımız artistik cimnastikte bu kez ‘takım’ halinde ilk kez kota almayı başaran Erkek Milliler, 2024 Olimpiyat Oyunları için dün Paris’e törenle uğurlandı.

‘Tarih Yazarlar’ı Paris’e uğurlandı!

Türkiye’nin özellikle son 14 yılda inanılmaz bir yükseliş yakaladığı artistik cimnastik için yeni bir serüven başlıyor... Bu 14 yıllık süreçte, Tokyo 2020’de Ferhat Arıcan’la ilk olimpiyat madalyasını kazanan Erkek Milli Takımımız ayrıca Dünya ve Avrupa arenasında da birçok kürsü derecesine ulaştı, madalya koleksiyonunu genişletti. Ay-Yıldızlılar şimdi de ‘takım’ kategorisinde ilk kez kota aldığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boy gösterecek... Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek Artistik Cimnastik Erkek Milli takımı dün Antalya Havalimanı’nda düzenlenen törenle Fransa’ya yolcu edildi. Kafile, İstanbul’dan aktarmalı şekilde Fransa’ya uçtu. Başantrenör Yılmaz Göktekin, milli sporcular Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Adem Asil ve Emre Dodanlı için Antalya Havalimanı CİP salonunda uğurlama töreni düzenlendi. Milli takım kafilesi; Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve yetkililerin katıldığı törenle Paris’e uğurlandı.

Haberin Devamı

Bunu yapabilecek kapasiteleri var’

Federasyon başkanı Suat Çelen şunları söyledi: “Sporcularımız Tokyo 2020’de olduğu gibi inşallah ülkemizin yüzünü güldürür, bayrağımızı dalgalandırır, milletimizi gururlandırır. Bunu yapabilecek kapasiteleri var. İnşallah yarıştıkları gün en iyi günleri olur. Dualarımız onlarla. Artistik Cimnastik Milli Takımı’mız, Türkiye tarihinde ilk defa ilk 12’ye girerek olimpiyatlara gidiyor. Dünyanın her yerinde cimnastik yapıldığını düşünürseniz, ilk 12 takıma girmek çok büyük bir olay” diye konuştu.

YORUM YAZ